Focus 16v Zetec-s, problem sa primanjem gasa u toku vožnje
Moderator: Dragomir
-
- Poruka: 2
- Član foruma od: subota, 23. jun 2012. u 09:28h
Focus 16v Zetec-s, problem sa primanjem gasa u toku vožnje
Mom sinu se na putu za Tasos, posle ulaska u Grčku, odjednom počelo da dešava sledeće:
u toku vožnje autoputem auto je počeo da trokira i usporava, pritiskom na papučicu gasa ništa se ne dešava, ne prima gas. Pošto je auto počeo da usporava, stao je u zaustavnu traku autoputa i u leru pokušavao da dodaje gas ali ništa. Onda je ugasio motor i posle pola minuta ponovo upalio, motor je normalno primao gas, kao da se ništa pre toga nije dešavalo. Nastavili su sa putovanjem i posle 10-15 minuta vožnje ponovila se ista priča, trokira, ne prima gas. Ponovo su stali, ugasili motor, ponovo upalili i sve je radilo normalno opet sledećih 10-15 minuta, i tako 5-6 puta dok nisu stigli do Tasosa. Sledećeg dana su krenuli kolima na neku plažu 10-tak km dalje i kada se motor zagrejao, posle 10-tak minuta, opet se ponavlja ista priča. Da napomenem da se nije upalila nijedna lampica na kontrolnoj tabli.
I još nešto što može da bude neki pokazatelj, do Grčke i dobar deo Makedonije se putovalo noću, znači nije bilo vruće.
Da li neko može da mi kaže u čemu može da bude problem, kako bi to pokušao da sredi kod nekog majstora, a da ga ovaj ne zavlači sa pričom kako bi mu uzeo pare menjajući mu neke delove koje mu neće srediti dotični "kvar".
u toku vožnje autoputem auto je počeo da trokira i usporava, pritiskom na papučicu gasa ništa se ne dešava, ne prima gas. Pošto je auto počeo da usporava, stao je u zaustavnu traku autoputa i u leru pokušavao da dodaje gas ali ništa. Onda je ugasio motor i posle pola minuta ponovo upalio, motor je normalno primao gas, kao da se ništa pre toga nije dešavalo. Nastavili su sa putovanjem i posle 10-15 minuta vožnje ponovila se ista priča, trokira, ne prima gas. Ponovo su stali, ugasili motor, ponovo upalili i sve je radilo normalno opet sledećih 10-15 minuta, i tako 5-6 puta dok nisu stigli do Tasosa. Sledećeg dana su krenuli kolima na neku plažu 10-tak km dalje i kada se motor zagrejao, posle 10-tak minuta, opet se ponavlja ista priča. Da napomenem da se nije upalila nijedna lampica na kontrolnoj tabli.
I još nešto što može da bude neki pokazatelj, do Grčke i dobar deo Makedonije se putovalo noću, znači nije bilo vruće.
Da li neko može da mi kaže u čemu može da bude problem, kako bi to pokušao da sredi kod nekog majstora, a da ga ovaj ne zavlači sa pričom kako bi mu uzeo pare menjajući mu neke delove koje mu neće srediti dotični "kvar".
- deketa
- Poruka: 273
- Član foruma od: utorak, 30. jun 2009. u 14:20h
Re: Focus 16v Zetec-s, problem sa primanjem gasa u toku vožn
Jel je auto na plin?
- Markedjani
- Predsednik kluba
- Poruka: 21584
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 11:14h
Nešto u vezi sa dovodom goriva... pumpa goriva oslabila,puklo kućište pumpe goriva,neko crevo goriva popustilo,labav džek od pumpe,nagoreo džek od pumpe.
Da li se to dešavalo kad je bio pri kraju sa gorivom a recimo bio na nekom nagibu ?
A ako auto ima plin... onda se ova priča dosta menja.
Da li se to dešavalo kad je bio pri kraju sa gorivom a recimo bio na nekom nagibu ?

Venetia Red, '81 Ford Taunus 1.3
Diamond White, '91 Ford Sierra 2.0 DOHC 4x4
Vozim besan auto od 1000 maraka!
-
- Poruka: 2
- Član foruma od: subota, 23. jun 2012. u 09:28h
Auto nema plin, a dešava se i na ravnom put. Tada može da ide na nekom minimalnom gasu, dok se potpuno ne uspori i stane.
Nekoliko dana pre puta bio je u servisu i promenjen je samo plovak goriva (ne i pumpa). Inače pali iz prve.
Još nešto. Pošto sam u servisu reklamirao da mi neki put opadne ler gas, produvali su i očistili usisne vodove i promenili jedno crevo koje je bilo naprslo.
Nekoliko dana pre puta bio je u servisu i promenjen je samo plovak goriva (ne i pumpa). Inače pali iz prve.
Još nešto. Pošto sam u servisu reklamirao da mi neki put opadne ler gas, produvali su i očistili usisne vodove i promenili jedno crevo koje je bilo naprslo.
- milanbil
- Poruka: 779
- Član foruma od: utorak, 2. nov. 2010. u 08:20h
Markeđani, ja bih na prvu loptu rekao da je nešto oko struje...Npr, počeo bih od bobine, preko kablova i svećica...Markedjani piše:Nešto u vezi sa dovodom goriva... pumpa goriva oslabila,puklo kućište pumpe goriva,neko crevo goriva popustilo,labav džek od pumpe,nagoreo džek od pumpe.
Jedino što mi se ne uklapa u ovaj kvar je što se auto oporavi na kratko nakon što se ugasi...
Ali, ovo je tipičan kvar za fokuse sa zetec se motorom...Vidim da je motor 1.6 16v...Kod njega se ovakva situacija često dešava...
Moj savet je za svaki slučaj proveriti i bobinu!
- Markedjani
- Predsednik kluba
- Poruka: 21584
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 11:14h
Ja i dalje tipujem na gorivo... ako su kablovi,bobina,svećice to bi non stop trokiralo i struja nije tako drastična da ostaješ gasa,struja uglavnom il' trza il' ne možeš uopšte da upališ auto 
Menjan je skoro plovak (čitaj-kućište pumpe za gorivo... pošto je to sve u jednom sklopu) i vrlo je moguće da tu nešto ne štima.

Menjan je skoro plovak (čitaj-kućište pumpe za gorivo... pošto je to sve u jednom sklopu) i vrlo je moguće da tu nešto ne štima.

Venetia Red, '81 Ford Taunus 1.3
Diamond White, '91 Ford Sierra 2.0 DOHC 4x4
Vozim besan auto od 1000 maraka!
- Sajin
- Poruka: 79
- Član foruma od: nedelja, 18. okt. 2009. u 12:09h
- van
- VIP
- Poruka: 9046
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 09:33h
Када се то деси , скини једна кабл са бобине , одаљига 1-2 цм , и нека неко вергла .
Треба да се види да скаче варница .
Треба да се види да скаче варница .
-
- Poruka: 94
- Član foruma od: subota, 22. avg. 2009. u 16:39h
Rusa piše:Mom sinu se na putu za Tasos, posle ulaska u Grčku, odjednom počelo da dešava sledeće:
ja i dalje imam isti problem... ako si resio nekako javi ovde pa da resim i ja vec jednom....
- acadimke
- Poruka: 1711
- Član foruma od: utorak, 17. apr. 2012. u 16:55h
- Kontakt:
Slicni simptomi ali na drugim vozilima su zaprljan filter goriva, mom prijatelju na golfu 2 1.8 gti je radio na leru dobro ali cim doda gas auto hoce da se ugasi, filter je valjda propustao gorivao na leru a kad se doda gas i kad treba vise goriva da prodje kroz njega dodje do zakrcenja.
Fokus mk1 tddi 90 ks 2001
-
- Poruka: 94
- Član foruma od: subota, 22. avg. 2009. u 16:39h
radio sam servis skoro, menjao filtere opet isto............ ovo je ili pumpa ili nesto oko struje... mada vise mi smrdi na pumpu.....
- popovicvl
- Poruka: 5671
- Član foruma od: četvrtak, 30. okt. 2008. u 00:49h
Pumpa, ne znam sta cekas da se desi. Popravi stvar sama od sebe. Tesko, automobili ne funkcionisu bas tako, uglavnom se pokvare.