E ovako. Posto sam radio sve i opet nije uspelo da mi resi problem zaglavljivanja, svratim kod majstora za Fordove u Uzicu u Turici. I covek mi je na sledeci nacin resio problem :
E on je uradio sledece. Raskacio dzek od regulatora ler gasa (
plavo uokvireno), uzeo srafciger i klesta, i rekao mi da udjem u auto i da pritisnem papucicu gasa do kraja. Odsrafio jedan sraf kod mesta gde je sajla gasa (
crveno uokvireno) i kad ja pritisnem papucicu gasa on je nesto klestima zatezao i ceo postupak je dva puta uradio. Upalim auto, provozam kao nov. Kaze mi da je mehanicki zamenio regulator ler gasa, da ce auto malo slabiji biti, ali da ce isto trositi. Kaze da je ovako vec resavao ovaj problem, i da to ljudima vec tako traje po 2-3 godine. E da, ovaj regulator sto je kod mene u autu, cena mu je od 4500 dinara (Kineski), a original oko 8500 dinara. Posle ovakvog resavanja problema, jedino sto ima a da mi smeta je da se konstantno javlja sitno "stucanje" auta, u bilo kojoj brzini da se nalazi, ali auto ide i isto trosi. Danas sam se cuo sa tim majstorom, rekao mi je da je to stucanje ili stelovanje plina/menjanje nekog filtera za plin ili svecice da se prekontrolisu. Kad to budem uradio, javicu da li sam resio i taj problem. Sad ne znam da li je ovako resavanje problema bolje, ali znam da je jeftinije i brze, jer je sve ovo uradio za 5 min i kostalo je 500 din.