Odeljak za mehaničke kvarove.
Pravila foruma
Svako pitanje koje traži rešenje problema, a koje ne sadrži u naslovu teme: model auta, godinu proizvodnje,tip ubrizgavanja, zapreminu i snagu motora, biće obrisano bez opomene. U poruci napisati kratak i sažet problem.
Moderator: Dragomir
-
zoranmami
- Poruka: 62
- Član foruma od: ponedeljak, 24. jan. 2011. u 12:59h
Poruka
od zoranmami » sreda, 20. nov. 2013. u 09:04h
Pozdrav svima i hvala u napred na odgovorima i nadam se da nisam off topic ....
Na ime imam problem sa svojim Focusom : Pri brzini preko 130 -140 kmh ,desava mi se da temperatura ode u crveno , i upali se lampa za upozorenje i ona chek engine , i automatski izgubim gas i auto nece dalje da ide punom snagom sve dok istog trenutka ne ugasim auto znaci samo okrenem kljuc upalim ,temperatura spadne na pola tj na radnu i auto dobije gas i mogu dalje da nastavim sa voznjom. Sta bi moglo biti nisam pametan molim sve forumase za pomoc nadam se da nije nista ozbiljnije hvala unapred.
zoranmami

Ford Fokus 1.6 100 ks 2004 god
-
zeteks
- Poruka: 1296
- Član foruma od: utorak, 12. okt. 2010. u 15:56h
Poruka
od zeteks » sreda, 20. nov. 2013. u 19:33h
Kod modela do sredine 2001 umela je da skoci varnica sa loseg kabla na zicu senzora temperature, pa da tako luduje skazaljka. Nekad cak i da zezne komp. E sad posle 2001god su senzor temp premestili na drugo mesto da to izbegnu. Vidi da nije predhodni vlasnik nesto stavljao sa predhodnog modela. (losija varijanta, nadam se da nije to u pitanju).
Bolja varijanta, probaj da ispratis kabl od senzora temperature do racunara. Mozda negde gubi kontakt, ili paravi spoj sa masom. Kada racunar auta registruje povecanu temperaturu, on predje u limp mode. Brizgaljkama daje druge informacije o radu. Iskljuci klimu, smanji snagu. Sve u cilju da se dovezes kuci. Ako i dalje raste temperatura onda se ugasi motor, da se nebi ostetio. Bar tako pise u knjizici od Focusa.
-
Dragomir
- Oficijalni serviser

- Poruka: 5503
- Član foruma od: ponedeljak, 2. mar. 2009. u 23:21h
Poruka
od Dragomir » sreda, 20. nov. 2013. u 19:48h
vise problema moze biti.Najcesci problemi su otkazivanje PCM-a,los termostat,zapusena creva,vazdusni cep
Ako si zavrsio fakultet ne znaci da si covek
-
zoranmami
- Poruka: 62
- Član foruma od: ponedeljak, 24. jan. 2011. u 12:59h
Poruka
od zoranmami » sreda, 20. nov. 2013. u 23:06h
hvala na odvojenom vremenu i odgovorima ispitacu ovo sto ste naveli ... ne mogu trenutno jer sam van granice. A dali je mozda senzor temperature motora? Da napomenem nakon kupovine dotocnog auta morao sam da izravnjam glavu motora ,jer je predhodni vlasnik pregreao . izravnate je glava promenjen termostat ,dihtung ... auto skoro nikad ne vozim preko 120 kmh jer i nemam gde voziti brze , i na putovanju prinetih ovaj po meni cudan problem.
EDIT: Gde li se nalazi senzor temperature

Ford Fokus 1.6 100 ks 2004 god
-
Dragomir
- Oficijalni serviser

- Poruka: 5503
- Član foruma od: ponedeljak, 2. mar. 2009. u 23:21h
Poruka
od Dragomir » četvrtak, 21. nov. 2013. u 07:44h
izmedju drugr i trece svecice
Ako si zavrsio fakultet ne znaci da si covek
-