Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

kvacilo na Fusion-u 1.4 tdci

Odeljak za mehaničke kvarove.
Pravila foruma
Svako pitanje koje traži rešenje problema, a koje ne sadrži u naslovu teme: model auta, godinu proizvodnje,tip ubrizgavanja, zapreminu i snagu motora, biće obrisano bez opomene. U poruci napisati kratak i sažet problem.

Moderator: Dragomir

Odgovori
vladista
Poruka: 45
Član foruma od: subota, 29. jun 2013. u 14:57h

kvacilo na Fusion-u 1.4 tdci

Poruka od vladista » utorak, 5. nov. 2013. u 09:43h

Kako sam naslov kaze.....juce mi se ugasi auto u nekoj ne bas ni maloj strani na makadamskom putu(bio mali gas,moja greska)...i elem ,upalim ga i hajde rekoh da ne vrte tockovi po sljunku malo neznije otpustim kvacilo....medjutim ja skidoh na mah nogu sa kvacila skroz ali auto ne krenu...stoji u strani kako stoji...a tockovi ne okrecu....malo se oseti smek lamele i ja sta cu...vratim nazad u ravan ,ponovo gas i normalno izadjem...na ravnom jos nikad nisam osetio da proslajfala...a moze i da potpise na asfaltu bez problema. Na satu je 144000km. Interesuje me da li su to prvi znaci da je lamela pri kraju,ili je to tako podeseno da zastiti transmisiju?I usput jel postoji mogucnost stelovanja kvacila na ford fusion 1.4 tdci? I jos da dodam papuca kvacila lepo stoji...hvata recimo u gornjoj trecini...nije sad kao kad je lamela pri kraju pa na samom vrhu hvata....

Vladan
Poruka: 1529
Član foruma od: nedelja, 9. okt. 2011. u 14:06h

Re: kvacilo na Fusion-u 1.4 tdci

Poruka od Vladan » utorak, 5. nov. 2013. u 09:50h

Je li bio lepo u brzini, ono, gurnut menjac do kraja, neki cudan zvuk ...?

Ne moze da se steluje visina. Meni je visoko kvacilo to jako smetalo kad sam sa Yuga, koji sam vozio u auto skoli, presao na Fusion. Isao u Grand, pitao I ne moze. To je neko samostelujuce, kako se taj neki material trosi, ono prati ...

Dragomir
Oficijalni serviser
Oficijalni serviser
Poruka: 5503
Član foruma od: ponedeljak, 2. mar. 2009. u 23:21h

Poruka od Dragomir » utorak, 5. nov. 2013. u 21:52h

Nema mogucnosti stelovanja kvacila.Po tvom opisu rekao bih da nisi napravio nikakvu stetu,ali najbolje je da neki mehanicar pogleda
Ako si zavrsio fakultet ne znaci da si covek

vladista
Poruka: 45
Član foruma od: subota, 29. jun 2013. u 14:57h

Poruka od vladista » sreda, 6. nov. 2013. u 21:35h

Terao kod mehanicara....sede covek u auto, upali,ubaci u brzinu i proba visinu kvacila....kvacilo hvata negde na pocetku zadnje trecine na pedali...kaze meni majstor nije strasno uopste,novo kada je hvata nekih centimetar dva nize ...po njegovoj proceni jos oko 30 000 km bez problema,pod uslovom da cuvam lamelu od paljenja....Pitam sto je proslajfala...kaze veliko opterecenje.Jel moguce da je normalno da auto nece da prihvati da povuce....imao sam utisak da sam ga cimnuo i naglo pustio kvacilo da bi poceo odmah da grebe tockovima i da krece...al ovako sam bukvalno do kraja polako pustio i ono proslajfa lamela.Sva sreca nisam drzao tako pusteno kvacilo sekundu i sekundu po-odmah sam ukapirao da slajfa lamela.NIje mnogo zasmrdela :D.
Nikakvi cudni zvukovi i u prvoj bio sto posto...ali opet kazem strana je bas velika bila( ko je vozio dzipa- to je otprilike za prvu sporohodnu za kretanje iz mesta)
I u globalu sam primetio da je Fusion (bar dizel) mogao imati malo kracu prvu brzinu(ispod 1400 obrtaja ozbiljnija strana i makadam nema govora da iznese)...Ne znam da li i fiesta dizel ima tako brzu prvu?
Elem usput pitam majstora koliko je set kvacila...kaze korpa lamela 17 000 din plus druk lezaj 9000 din(po njegovim recima neka solidna marka)....a plivajuci oko 50 000 din. Rekoh mu- taj motor vise videti plivajuci nece ako ga ima sada :bravo: ...Gleda on broj sasije i kaze 2003 god.ima sto posto plivajuci zamajac.

Usput i da dodam...gume na tockovima su stare tek koji dan -Fulda kristal montero 3 185-65 R 15...predpostavljam da je bila letnja guma da bi tockovi proslajfali.

Shomy_ksh
Počasni Čak Noris
Poruka: 3609
Član foruma od: utorak, 4. avg. 2009. u 04:45h

Poruka od Shomy_ksh » četvrtak, 28. nov. 2013. u 20:02h

Ima li veze koj motor je u Fiesti/Fusionu pa da ima ili nema stelovanje ili nema ni jedan od Fieste/Fusiona sa stelovanjem visine kvacila ?
Ford Fiesta DuraTorQ 1,4TDCi
Phase Evolution Opus 500.1 + Mac Audio Select 12 with Alpine CDE-9882Ri
Dragomir piše:Ma volim kada se raspisete,milina mi je da citam
1.0 EcoBoost bar od 92kW...u JH sasiju da legne...kad tad...

Ratibor
Poruka: 236
Član foruma od: petak, 29. jul 2011. u 12:30h

Poruka od Ratibor » subota, 30. nov. 2013. u 17:34h

Sto se tice proklizavanja kvacila sumnjam da je moguce u normalnim uslovima. A sto se tiče visine kvacila to mi nije jasno sta je visoko a sta nisko. Meni kvacilo hvata negde na pola, uopste ne moram do kraja da ga stisnem. Neki put mogu da promenim brzinu i na prvoj trecini,,,znaci ako je hod papučice 30 cm ponekad je dovoljno stisnuti i samo 10 cm. Jel to znak istrosenosti i kako se to pomera...hocu li vremenom morati sve manje ga ga pritiskam ili sve vise i vise dok ne udarim u patos
Moj ford stari nikad se ne kvari

mbole
Poruka: 15009
Član foruma od: ponedeljak, 6. jun 2011. u 23:09h

Poruka od mbole » subota, 30. nov. 2013. u 18:42h

Sve manje vremenom, dok ne pocne da kliza.
Posto je sama lamela tanja, da nema aut. stelovanja, ili kada ono udari u svoj limit, dovoljno je da manje pritisnes da bi odvojilo.
Sto vise stisnes kvacilo, to se potisna ploca vise odmakne od zamajca, a izmedju je lamela. Kad je lamela tanja dovoljno je manje pritisnuti da bi se razdvojili.
Naravno, to sve pod uslovom da je sama korpa, odnosno njene opruge i dalje kako treba.

Meni je pola visine hoda bas visoko. Volim kvacilo koje pocinje da "hvata" na 3-4 cm od poda.
Djak pesak :)

Odgovori

Povratak na „Kvarovi i popravke“