Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

trzanje u voznji pri malim obrtajima

Odeljak za mehaničke kvarove.
Pravila foruma
Svako pitanje koje traži rešenje problema, a koje ne sadrži u naslovu teme: model auta, godinu proizvodnje,tip ubrizgavanja, zapreminu i snagu motora, biće obrisano bez opomene. U poruci napisati kratak i sažet problem.

Moderator: Dragomir

Odgovori
stxigor
Poruka: 24
Član foruma od: četvrtak, 6. jan. 2011. u 19:59h

trzanje u voznji pri malim obrtajima

Poruka od stxigor » ponedeljak, 16. dec. 2013. u 22:26h

Evo da prenesem svoje iskustvo sa jednim problemom mozda nekom pomogne.
Ugradio sam sekvent plin u svog mondea 2.0 2002 , i sve je bilo u pocetku ok uz napomenu da je auto na benzinu radio extra bez i najmanjeg problema.Znaci prvih 5 dana auto besprekorno ujutru pali i kad se zagreje lepo prebaci na plin, u voznji kao metak. Ali onda 6 dana ujutru posle prebacivanja na plin cuje se detonacija onako slabasna i eto problema upali onu zutu lampicu za motor, to je pocetak problema i agonije koja je trajala naredna 4 dana do veceras. Posle te detonacije auto pocinje da trza na malim obrtajima kad dodam pun gas i tek probije na 2500 i vise obrtaja.To se desava i na plinu i na benzinu sa razlikom sto na plinu bas kad ocepim po gasu hoce i da detonira. Skinem ti ja prvo - klemu sa akumulatora da obrisem onu zutu lampicu pa onda kupim nove kablove i situacija ista nepromenjena. Telefonom pitam majstora i naravno savet nove kablove i svecice struja je u pitanju, kablove imam skinem stare svecice ono ngk iridijumski vrh lepo izgledaju. Narucim nove ngk r ptr6f i platim 1200 din komad i sav srecan zamenim kad ono iznenadjenje auto radi tri puta gore znaci non stop trza i na benzinu a na plinu katastrofa. Poludim nacisto pa se nekako saberem pogledam stare svecice i zapazim da ih neko kucnuo malo smanjio zazor na 3 a na 4 svecicu nije. skinem nove i pogledam zazor jos veci nego na starim. Kucnem ti ja malo stare svecice i smanjim jos zazor i bum auto radi kao nov nema vise problema. Sad sledi pitanje koliko u stvari treba ostaviti zazor jer fabricki su ili velike ili je meni bobina na izmaku snaga .

Markedjani
Predsednik kluba
Predsednik kluba
Poruka: 21584
Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 11:14h

Re: trzanje u voznji pri malim obrtajima

Poruka od Markedjani » ponedeljak, 16. dec. 2013. u 22:37h

1.3 je fabrički zazor (onako,povelik)... 1.0-1.1 je ja mislim ok za plin.

Može da bude da je malo bobina umornija ali dokle god radi... ne diraj.

Kad krene opet da trza onda znaš da je bobina za zamenu a ona nije skupa za mondea.
Slika
Venetia Red, '81 Ford Taunus 1.3
Diamond White, '91 Ford Sierra 2.0 DOHC 4x4
Vozim besan auto od 1000 maraka!

stxigor
Poruka: 24
Član foruma od: četvrtak, 6. jan. 2011. u 19:59h

Poruka od stxigor » ponedeljak, 16. dec. 2013. u 23:06h

Hvala na brzom odgovoru Markedjani sutra proveravam koliki je zazor pa cu videti sta cu za bobinu jer imam visak delova (nove ngk svecice i kablove), a manjak u dzepu. Ali ipak sam srecan bar :ford: radi kako treba sad. :D

van
VIP
Poruka: 9046
Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 09:33h

Poruka od van » ponedeljak, 16. dec. 2013. u 23:52h

Слободно стави и 0.9 мм .Много ћеш олакшати живот бобини

Odgovori

Povratak na „Kvarovi i popravke“