Evo da prenesem svoje iskustvo sa jednim problemom mozda nekom pomogne.
Ugradio sam sekvent plin u svog mondea 2.0 2002 , i sve je bilo u pocetku ok uz napomenu da je auto na benzinu radio extra bez i najmanjeg problema.Znaci prvih 5 dana auto besprekorno ujutru pali i kad se zagreje lepo prebaci na plin, u voznji kao metak. Ali onda 6 dana ujutru posle prebacivanja na plin cuje se detonacija onako slabasna i eto problema upali onu zutu lampicu za motor, to je pocetak problema i agonije koja je trajala naredna 4 dana do veceras. Posle te detonacije auto pocinje da trza na malim obrtajima kad dodam pun gas i tek probije na 2500 i vise obrtaja.To se desava i na plinu i na benzinu sa razlikom sto na plinu bas kad ocepim po gasu hoce i da detonira. Skinem ti ja prvo - klemu sa akumulatora da obrisem onu zutu lampicu pa onda kupim nove kablove i situacija ista nepromenjena. Telefonom pitam majstora i naravno savet nove kablove i svecice struja je u pitanju, kablove imam skinem stare svecice ono ngk iridijumski vrh lepo izgledaju. Narucim nove ngk r ptr6f i platim 1200 din komad i sav srecan zamenim kad ono iznenadjenje auto radi tri puta gore znaci non stop trza i na benzinu a na plinu katastrofa. Poludim nacisto pa se nekako saberem pogledam stare svecice i zapazim da ih neko kucnuo malo smanjio zazor na 3 a na 4 svecicu nije. skinem nove i pogledam zazor jos veci nego na starim. Kucnem ti ja malo stare svecice i smanjim jos zazor i bum auto radi kao nov nema vise problema. Sad sledi pitanje koliko u stvari treba ostaviti zazor jer fabricki su ili velike ili je meni bobina na izmaku snaga .
trzanje u voznji pri malim obrtajima
Moderator: Dragomir
- stxigor
- Poruka: 24
- Član foruma od: četvrtak, 6. jan. 2011. u 19:59h
- Markedjani
- Predsednik kluba
- Poruka: 21584
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 11:14h
Re: trzanje u voznji pri malim obrtajima
1.3 je fabrički zazor (onako,povelik)... 1.0-1.1 je ja mislim ok za plin.
Može da bude da je malo bobina umornija ali dokle god radi... ne diraj.
Kad krene opet da trza onda znaš da je bobina za zamenu a ona nije skupa za mondea.
Može da bude da je malo bobina umornija ali dokle god radi... ne diraj.
Kad krene opet da trza onda znaš da je bobina za zamenu a ona nije skupa za mondea.

Venetia Red, '81 Ford Taunus 1.3
Diamond White, '91 Ford Sierra 2.0 DOHC 4x4
Vozim besan auto od 1000 maraka!
- stxigor
- Poruka: 24
- Član foruma od: četvrtak, 6. jan. 2011. u 19:59h
Hvala na brzom odgovoru Markedjani sutra proveravam koliki je zazor pa cu videti sta cu za bobinu jer imam visak delova (nove ngk svecice i kablove), a manjak u dzepu. Ali ipak sam srecan bar
radi kako treba sad. 

- van
- VIP
- Poruka: 9046
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 09:33h
Слободно стави и 0.9 мм .Много ћеш олакшати живот бобини