Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

Mondeo 3 zeza centralna

Odeljak za mehaničke kvarove.
Pravila foruma
Svako pitanje koje traži rešenje problema, a koje ne sadrži u naslovu teme: model auta, godinu proizvodnje,tip ubrizgavanja, zapreminu i snagu motora, biće obrisano bez opomene. U poruci napisati kratak i sažet problem.

Moderator: Dragomir

Odgovori
iggyboy
Poruka: 132
Član foruma od: subota, 10. jan. 2009. u 22:53h

Mondeo 3 zeza centralna

Poruka od iggyboy » ponedeljak, 10. feb. 2014. u 10:00h

Radila normalno i za vreme velikih minusa, ali poslednjih desetak dana nece pa nece.zakljucavanje radi uredno ali otkljuca samo vozaceva vrata.Probao ono sa drzanjem oba dugmeta 5 sekundi , upale se migavci nakon toga isto. Sta bi moglo da bude

oristic
Poruka: 1035
Član foruma od: subota, 12. dec. 2009. u 21:21h

Re: Mondeo 3 zeza centralna

Poruka od oristic » ponedeljak, 10. feb. 2014. u 11:44h

Istu sam muku i ja imao na Focusu, a resio sam je zamenom modula centralne brave, pa posto je identican problem, a i modul je isti probaj prvo njega da zamenis.
Mnogo je na forumu pisano o tome.

iggyboy

Poruka od iggyboy » ponedeljak, 10. feb. 2014. u 12:46h

gde se nalazi taj modul, kako proveriti ispravnost i da li moze da se zameni polovnim modulom a ako moze kako proveriti da li je ispravan , da ne zeza i on

oristic
Poruka: 1035
Član foruma od: subota, 12. dec. 2009. u 21:21h

Poruka od oristic » ponedeljak, 10. feb. 2014. u 17:11h

Kod Focusa je modul ispod kasete, znaci prvo se skine kaseta pa se iz te supljine pridje modulu, modul se slida tako sto se izbodu konektori iz njega, to je jedna crna kutija plasticna u kojoj je zapakovana elektronika. Da proveris tacno da li je on ispravan ne znam kako osim da ga probas na drugom vozilu sa istom opremom i da uparis kljuc sa njime.
Ja sam imao isti problem kao i ti 2 god, probao sam da zamenim brave ali nista nisam postigo, zato sam odrizikovao, narucio modul iz Mojsinja kod Sime i Gileta, ukonektovao ga ukodirao kljuc, poso 15 min i sve radi. Zezalo me dugo dugo dok nisam resio da i to probam. 25e je za Focusa, a isti idu i u Mondea.
Modul skini, na njemu imas broj, najveci i najduzi, kao kod neki. Kupis sa istim kodom i to je to...e sad ako nabodes neispravan hoce on i da zameni nije problem!
Imas puno tema i slika tih modula na forumu, a i na netu!

iggyboy

Poruka od iggyboy » ponedeljak, 10. feb. 2014. u 19:50h

hvala puno

ford<3
Poruka: 22
Član foruma od: sreda, 15. jan. 2014. u 15:35h

Poruka od ford<3 » ponedeljak, 10. feb. 2014. u 23:57h

Probaj skini kleme sa akumulatora pa vrati. Probaj onda.

Grafit
Poruka: 378
Član foruma od: četvrtak, 17. nov. 2011. u 21:02h

Poruka od Grafit » utorak, 11. feb. 2014. u 17:40h

iggyboy piše:Radila normalno i za vreme velikih minusa, ali poslednjih desetak dana nece pa nece.zakljucavanje radi uredno ali otkljuca samo vozaceva vrata.Probao ono sa drzanjem oba dugmeta 5 sekundi , upale se migavci nakon toga isto. Sta bi moglo da bude
Vjerujem da misliš na "daljinsko" otključavanje/zaključavanje? Kod mene "na ključ" radi sve. Kad se upotrebljava daljinski onda neće da zaključa (kao da zaključa i odmah otključa), a kod već ključem zaključanog auta ne otključava vozačka i gepek.
Ujedno, zimi opet ludi gepek brava, otvori vrata i neće da zatvori. I najednom se otrijezni :-).

Odgovori

Povratak na „Kvarovi i popravke“