400e uuuuu ko ti trazi toliko za celi motor?zoranmami piše:ahah bas tako s tim cekicem. ipak odustajem od drugog motora jer ga nema ispod 400e. konacno pronasao pravog majstora i rece da moze resiti problem za sada odakativno smatra da je u pitanju smanjen kopresioni prostor ,a videce dalje kad otvori ...
Ulje na iberlaufu bela skrama
Moderator: Dragomir
- magnat
- Poruka: 591
- Član foruma od: subota, 28. mar. 2009. u 01:14h
- Kontakt:
Re: Ulje na iberlaufu bela skrama
"FULL MONTY" GmBh - Zemun
Vucki i ja nismo bili u Dascari tamo su nam rekli da RUSMIR ima bolje kobasice
Jedan moj kolega je izjavio pod atnosverskim utjecajima (pivo) kupcu na telefon:POZVONITE NA VRATA I RECITE MOJOJ ZENI DA VAM DA
Vucki i ja nismo bili u Dascari tamo su nam rekli da RUSMIR ima bolje kobasice
Jedan moj kolega je izjavio pod atnosverskim utjecajima (pivo) kupcu na telefon:POZVONITE NA VRATA I RECITE MOJOJ ZENI DA VAM DA
-
- Poruka: 62
- Član foruma od: ponedeljak, 24. jan. 2011. u 12:59h
ako ima neka ponuda za taj motor moze na pp hvala
Ford Fokus 1.6 100 ks 2004 god
-
da se javim auto mi je kod drugog majstora .1 je izmerena kopresija 11bar na svim klipovima
sledece je kako rece majstor merenje visine klipova pa idemo dalje do otklanjanja uzroka ,za nekih 1h odlazim do radionce i javicu sta se desava dalje.
sledece je kako rece majstor merenje visine klipova pa idemo dalje do otklanjanja uzroka ,za nekih 1h odlazim do radionce i javicu sta se desava dalje.

- van
- VIP
- Poruka: 9046
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 09:33h
Може да се привермене склопи глава на мотор и да се узупчи , а претходно се пластелин стави на клипове , окрене се једна круг и скине се глава . На пластелину се лепо оцрта траг вентила , па се шублером премери кроз пластелин колики је динамички зазор.
Не треба ни духтунг да се ставља ни да се стеже глава. Два шрава су довољан , да држе главу на месту .
Друга ствар је да се премери радилица микромером , да се види да ли је још на стандарду и колико одступа од фабричких мера .
Исто важи и за болцне на клиповима . Клип не би смео да излази из равни блока у горњој мртвој тачки .
Срећно
Не треба ни духтунг да се ставља ни да се стеже глава. Два шрава су довољан , да држе главу на месту .
Друга ствар је да се премери радилица микромером , да се види да ли је још на стандарду и колико одступа од фабричких мера .
Исто важи и за болцне на клиповима . Клип не би смео да излази из равни блока у горњој мртвој тачки .
Срећно
-
pozdrav svima javljam se posle duzeg vremena u nameri da zahvalim svima na dosadasnjoj pomoci i da se napokon pohvalim.
auto je uspesno odradjen i radi sto bi se reklo kao svajcarac.
kao prvo promenio sam majstora, uzrok cukanja je bio do lufta na radilici odnosno lezaj radilice je imao lufta , nakon pravilnog uzubljivanja i promenom dihtunga glave sve sad radi bez ikakvih problema. Tema moze pod lock. hvala jos jednom svima na pomoci posebno VAN-U
auto je uspesno odradjen i radi sto bi se reklo kao svajcarac.
kao prvo promenio sam majstora, uzrok cukanja je bio do lufta na radilici odnosno lezaj radilice je imao lufta , nakon pravilnog uzubljivanja i promenom dihtunga glave sve sad radi bez ikakvih problema. Tema moze pod lock. hvala jos jednom svima na pomoci posebno VAN-U