Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

Ulje na iberlaufu bela skrama

Odeljak za mehaničke kvarove.
Pravila foruma
Svako pitanje koje traži rešenje problema, a koje ne sadrži u naslovu teme: model auta, godinu proizvodnje,tip ubrizgavanja, zapreminu i snagu motora, biće obrisano bez opomene. U poruci napisati kratak i sažet problem.

Moderator: Dragomir

magnat
Poruka: 591
Član foruma od: subota, 28. mar. 2009. u 01:14h
Kontakt:

Re: Ulje na iberlaufu bela skrama

Poruka od magnat » ponedeljak, 6. jan. 2014. u 00:16h

zoranmami piše:ahah bas tako s tim cekicem. ipak odustajem od drugog motora jer ga nema ispod 400e. konacno pronasao pravog majstora i rece da moze resiti problem za sada odakativno smatra da je u pitanju smanjen kopresioni prostor ,a videce dalje kad otvori ...
400e uuuuu ko ti trazi toliko za celi motor?
"FULL MONTY" GmBh - Zemun
Vucki i ja nismo bili u Dascari tamo su nam rekli da RUSMIR ima bolje kobasice

Jedan moj kolega je izjavio pod atnosverskim utjecajima (pivo) kupcu na telefon:POZVONITE NA VRATA I RECITE MOJOJ ZENI DA VAM DA

zoranmami
Poruka: 62
Član foruma od: ponedeljak, 24. jan. 2011. u 12:59h

Poruka od zoranmami » ponedeljak, 6. jan. 2014. u 09:37h

ako ima neka ponuda za taj motor moze na pp hvala
Ford Fokus 1.6 100 ks 2004 god

zoranmami

Poruka od zoranmami » nedelja, 12. jan. 2014. u 08:57h

da se javim auto mi je kod drugog majstora .1 je izmerena kopresija 11bar na svim klipovima
sledece je kako rece majstor merenje visine klipova pa idemo dalje do otklanjanja uzroka ,za nekih 1h odlazim do radionce i javicu sta se desava dalje. :suicide:

van
VIP
Poruka: 9046
Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 09:33h

Poruka od van » nedelja, 12. jan. 2014. u 11:00h

Може да се привермене склопи глава на мотор и да се узупчи , а претходно се пластелин стави на клипове , окрене се једна круг и скине се глава . На пластелину се лепо оцрта траг вентила , па се шублером премери кроз пластелин колики је динамички зазор.
Не треба ни духтунг да се ставља ни да се стеже глава. Два шрава су довољан , да држе главу на месту .

Друга ствар је да се премери радилица микромером , да се види да ли је још на стандарду и колико одступа од фабричких мера .
Исто важи и за болцне на клиповима . Клип не би смео да излази из равни блока у горњој мртвој тачки .
Срећно

zoranmami

Poruka od zoranmami » nedelja, 6. apr. 2014. u 20:42h

pozdrav svima javljam se posle duzeg vremena u nameri da zahvalim svima na dosadasnjoj pomoci i da se napokon pohvalim.
auto je uspesno odradjen i radi sto bi se reklo kao svajcarac.
kao prvo promenio sam majstora, uzrok cukanja je bio do lufta na radilici odnosno lezaj radilice je imao lufta , nakon pravilnog uzubljivanja i promenom dihtunga glave sve sad radi bez ikakvih problema. Tema moze pod lock. hvala jos jednom svima na pomoci posebno VAN-U redbullw

Odgovori

Povratak na „Kvarovi i popravke“