Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

Mondeo MK4 1.8TDCI Prazenjenje akumulatora

Odeljak za mehaničke kvarove.
Pravila foruma
Svako pitanje koje traži rešenje problema, a koje ne sadrži u naslovu teme: model auta, godinu proizvodnje,tip ubrizgavanja, zapreminu i snagu motora, biće obrisano bez opomene. U poruci napisati kratak i sažet problem.

Moderator: Dragomir

Odgovori
gianneli
Poruka: 7
Član foruma od: ponedeljak, 13. feb. 2012. u 16:13h

Mondeo MK4 1.8TDCI Prazenjenje akumulatora

Poruka od gianneli » sreda, 27. nov. 2013. u 15:02h

Pozdrav svima,

Pratio sam ovu temu na stranim forumima, al bez zakljucaka oko konkretnog resenja problema, pa evo da podelim sa vama i da vidim iskustva.
Naime problem je praznjenje akumulatora koje se pojavljuje ad-hoc bez ikakvog pravog uzroka, provereni naravno agregati, akumulator zamenjen, a problem se i dalje desava.

Za razliku od ljudi koji se srecu sa tim problemom vrlo cesto, mene taj problem zadesi u proseku jednom u 6 meseci, al je def problem koji se ponavlja.

Na forumima razne ideje, od Bluetooth modula do nepravilnog gasenja itd... al se svi pozivaju na Firmware i na Ford koji ignorise problem.

Da li je neko imao slican problem, i da li ga je i kako resio?

Hvala unapred.

Vladan
Poruka: 1529
Član foruma od: nedelja, 9. okt. 2011. u 14:06h

Re: Mondeo MK4 1.8TDCI Prazenjenje akumulatora

Poruka od Vladan » sreda, 27. nov. 2013. u 15:24h

Da li ti se skroz isptrazni, koji su to simptomi? Meni na hladnom teze pali vec par godina.
Sumnjao sam na ovo I ono dok se jednom nije ispraznio acc. Evo sad kako je hladnije, vec je poceo da vergla po sekund dva i svetla na dashu da se ugasi - upali, pri paljenju. Menjao bih acc, ali
1. jos uvek nisam 100% siguran da je to
2. Novi original je 18000 (60/ 590)
3. Zamenski su 8000 (60/ 540) i 10000 (63/610?),

sto ce reci, cena je prevelika za lov u mutnom.

gianneli
Poruka: 7
Član foruma od: ponedeljak, 13. feb. 2012. u 16:13h

Poruka od gianneli » nedelja, 1. dec. 2013. u 00:56h

Isprazni se skroz, potpuno je mrtav da ni centralna od vrata ne rade.

Problem nije do akumulatora a ni do agregata, jer ga upalim na kablove, i posle 15-tak minuta se ponasa normalno, i tako 5-6-7... meseci do sledece prilike (poslednji put pre ovog je se izvukao akumulator za Djurdjevdan, tako da ne mogu da to povezem sa hladnim vremenom).

Evo jednog linka koji ilustruje o cemu pricam:
http://www.talkford.com/topic/196899-ha ... -syndrome/

goxy62
Poruka: 31
Član foruma od: subota, 9. jan. 2010. u 15:54h

Poruka od goxy62 » utorak, 8. apr. 2014. u 20:20h

malo kasnim sa odgovorom kod mene je bio neko vezao cd radio tako da kad i skinem pločicu radia vuče struju , drugi mogući problem jeste da ti se nezatvaraju zadnja gepek vrata pa gori sijalica u gepeku a ti neznaš .rešenje je jednostavno naročito ako nemaš fabrički radio več neki naknadno ugradjivan .meni je majstor prebacio da mi se radio pali kad okrenem kontakt bravu za paljenje a isključi kad ugasim motor i rešio sam problem. kakav bluetoot i ostale gluposti.

Odgovori

Povratak na „Kvarovi i popravke“