Stelovanje kvacila
Moderator: Dragomir
- jaksa
- Poruka: 195
- Član foruma od: nedelja, 18. okt. 2009. u 18:41h
Stelovanje kvacila
Interesuje me kako se steluje kvacilo kod sierre,kod mene je mnogo podignuto,a hteo bi da ga spustim?
DOHC inside!!!
- Pančevac
- Poruka: 1295
- Član foruma od: subota, 13. mar. 2010. u 21:57h
- adnan89
- Poruka: 349
- Član foruma od: utorak, 2. feb. 2010. u 01:01h
Re: Stelovanje kvacila
jeste samostelucuje, foru ces vidjet kad cucnes i pogledas papucicu i vidjet ces da ima bijela plastika. malo sarafciger i pokusas nategnut, znaci otpusti se i vuci gore prema kontrolnoj i tad ce ti plastika se zatezat. uglavnom skontat ces sam
- jaksa
Znam to,al zar ne postoji da se spusti kvacilo da hvata jedno 2-3 cm od poda,posto meni tek hvata malo ispod kocnice,nznm ako ne moze nista da se uradi neka ga tako.
DOHC inside!!!
- adnan89
- Poruka: 349
- Član foruma od: utorak, 2. feb. 2010. u 01:01h
pa moze, uradi kontra od ovog sto sam ti rekao. otpusti sajlu jos ako hoces dole da ti hvata, al ne mnogo jer ce ti proklizivati lamela
- darko darko
- Poruka: 3889
- Član foruma od: petak, 8. jan. 2010. u 11:43h
nema od toga nista, vratice se na staro posle dve voznje, ili sjebace sajlu i gumicu, treba verovatno remont korpe lamele i druka, ali ipak ovo je pitanje za mehanicara, pitanje je i koji set treba staviti, ja sam na eskortu imao problem sa kvalitetom dela novog....
- Dusan64
- Poruka: 5280
- Član foruma od: ponedeljak, 23. feb. 2009. u 19:52h
Pomeranje zupcanika je privremeno resenje,ako je kvacilo pri kraju i pocne previse visoko da hvata. A ako ti hoces da hvata nize,tu nista ne mozes da uradis.. Kazes hvata malo ispod kocnice,to je manje vise ok i nema tu stelovanja.
- jaksa
OK,hvala na savetima,dok se ne potrosi lamela ne cackam nista.
DOHC inside!!!
- senatorkv
- Poruka: 158
- Član foruma od: ponedeljak, 30. apr. 2012. u 23:42h
Imam jednu nedoumicu, kvacilo mi ne hvata najbolje. Naime, kad zgazim kvacilo u pod i palim auto u brzini, auto lagano krece. Malo teze ide u prvu, a u rikverc krci da to nije normalno. Dzabe pustim nekoliko sekundi pa opet, dzabe u prvu pa u rikverc, upada samo na silu. E sad, svratim malocas do nekog majstora, on ubaci neku konsunu podlosku na granicnik sajle, al kvacilo mnogo nisko hvata. Kad je pokusao da skine tu podlosku, problem. Skinuo je celu sajlu i vukao dok nije ispalo. Tada je konstatovao da mora da se menjaju korpa i lamela. Vrati on sve kao sto je bilo, ja sednem, zgazim kvacilo, ono pocne da krcka, tako dva-tri puta. Odjednom, svi simptomi nestali. I u prvu i u rikverc ide kao u sir. Nema krcenja, nema zapinjanja. Mene interesuje, da li je moguce da se sajla vremenom rastelovala-istegla, pa kad smo je skinuli i vratili na mesto da se automatski nastelovala ili ipak da spremam pare za zamenu seta? U pitanju je eskort 1.4 92.
Si vis pacem, para bellum!