Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

pitanje za dim

Odeljak za mehaničke kvarove.
Pravila foruma
Svako pitanje koje traži rešenje problema, a koje ne sadrži u naslovu teme: model auta, godinu proizvodnje,tip ubrizgavanja, zapreminu i snagu motora, biće obrisano bez opomene. U poruci napisati kratak i sažet problem.

Moderator: Dragomir

Odgovori
kvazarija
Poruka: 215
Član foruma od: utorak, 19. mar. 2013. u 23:01h

pitanje za dim

Poruka od kvazarija » ponedeljak, 21. apr. 2014. u 18:18h

Srecan Uskrs pre svega i Hristos Voskrese.
Zanima me koji je kvar u pitanju, kada sam se spustao niz Frusku goru , 80-85 na sat, nesto oko 2.5-3 hiljade obrtaja, cetvrta, kao da sam primetio neki svetao dim na zadnjem staklu,da izbacuje iz auspuha. Jedno vreme ga je bilo pa nestalo. Nisam to ranije primecivao a sipao pre toga benzin na Molu. Da li ima veze sa gorivom ili da se hvatam za glavu?
I da li je normalno da kada dajem gas,izbacen iz brzine, oko 4-4.5 hiljade obrtaja izbacuje taman dim iz auspuha ? Hvala
benzin 1.6 Focus '00 god

911s [SK]
old-and-rare Fords fan
Poruka: 11510
Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 10:33h

Re: pitanje za dim

Poruka od 911s [SK] » utorak, 22. apr. 2014. u 00:15h

kvazarija piše: I da li je normalno da kada dajem gas,izbacen iz brzine, oko 4-4.5 hiljade obrtaja izbacuje taman dim iz auspuha ?
Baš i nije, najverovatnije je prebogata smeša odnosno loše sagorevanje. Koliko ti troši goriva?
Everything we do, it's driven by you!
Ford weist den Weg.

"When it comes to defining Ford models, never say "never"! Somewhere, somehow, there was usually an exception to prove the rules..." Graham Robson
Van piše: ...за све те буђаве фордове

kvazarija

Poruka od kvazarija » utorak, 22. apr. 2014. u 00:24h

Prosecno 7.5-8l . Zavisi na kojoj pumpi sipam. Ovo za tamni dim sam primetio danas nakon Mol pumpe,inace sipam na Lukoil pumpi i nije do sada bilo frke. Mol mi bio usput pa sam tu sipao. A sta bi mogao da bude uzrok za ovo prvo? Za spustanje i neki svetliji dim . To je bilo nekoliko stotina metara i nestalo.

zeteks
Poruka: 1296
Član foruma od: utorak, 12. okt. 2010. u 15:56h

Poruka od zeteks » utorak, 22. apr. 2014. u 23:39h

Kakav je po pitanju potrosnje ulja?

kvazarija

Poruka od kvazarija » utorak, 22. apr. 2014. u 23:40h

Danas sipao na Lukoilu i nije bilo dima...znaci ipak ima 'neke' povezanosti sa Mol-om a kakve ne znam. :ozid:
zeteks piše:Kakav je po pitanju potrosnje ulja?
Ista situacija od kako sam ga uzeo,oko 300 ml na 1000km, sipam naravno 5w30 Ford . Znam da to nije sjajno ali nije sad u planu cackanje oko toga.
Poslednja izmena: BojanM, na dan utorak, 22. apr. 2014. u 23:52h. Ukupno izmenjeno 1 put.
Razlog: Ne piši poruku za porukom u kratkom razmaku vremena, kada je to moguće koristi opciju "UREDI".

zeteks
Poruka: 1296
Član foruma od: utorak, 12. okt. 2010. u 15:56h

Poruka od zeteks » sreda, 23. apr. 2014. u 00:10h

Mislim da je to jos uvek podnosljiva potrosnja. Ako redovno menjas ulje zadrzace se na tome. Od min do max na tom motoru ima 0.75L a ne 1L.
Dok se ne zagreje motor ne treba ga forsirati sa obrtajima.

Odgovori

Povratak na „Kvarovi i popravke“