Ford Focus 1.8 TDDi Paljenje i Zvuk
Moderator: Dragomir
- RedMan
- Poruka: 117
- Član foruma od: utorak, 29. maj 2012. u 20:40h
Ford Focus 1.8 TDDi Paljenje i Zvuk
Imam par pitanja:
- Kada startujem motor,zasto ovako duze vergla,koji bi bili moguci uzroci,akumulator je dobar,alnaser.....?
-Zvuk koji se cuje TAK TAK TAK na snimku se najbolje cuje od 0:33sec mada se cuje i tokom celog snimka?
-Motor previse bucno radi,i malo vise trese u kabini,osecaju se bas vibracije na volanu i tabli,inace na da dimi sto se vidi na snimku i lepo ide?
Link:
Svaka pomoc bi dobro dosla
Hvala
- Kada startujem motor,zasto ovako duze vergla,koji bi bili moguci uzroci,akumulator je dobar,alnaser.....?
-Zvuk koji se cuje TAK TAK TAK na snimku se najbolje cuje od 0:33sec mada se cuje i tokom celog snimka?
-Motor previse bucno radi,i malo vise trese u kabini,osecaju se bas vibracije na volanu i tabli,inace na da dimi sto se vidi na snimku i lepo ide?
Link:
Svaka pomoc bi dobro dosla
Hvala
- bane1967
- Poruka: 346
- Član foruma od: subota, 6. avg. 2011. u 10:43h
Re: Ford Focus 1.8 TDDi Paljenje i Zvuk
1. Ja na osnovu snimka zaista ne primećujem da ti auto toliko mnogo dugo vergla da bi to bilo sumnjivo ili nenormalno, ako ti je za utehu i moj Tddi otprilike tako startuje, pri čemu čak lakše pali hladan nego zagrejan. Inače, jedan od uzroka dužeg verglanje, pogotovo ujutru, na prvo paljenje, je kada se gorivo vraća u rezervoar jer ne drži dobro nepovratni ventil u bosch pumpi, ali to može da se reši ili remontom pumpe (što je skuplja varijanta) ili ugradnjom nepovratnog ventila pre filtera nafte (što je, naravno, mnogo jeftinije).
2. Taj zvuk TAK-TAK može da se čuje kada je paljenje podešeno na "malo ranije" od idealnog tajminga, kao kad radi pod sauhom hladan prvih nekoliko minuta. Ako ti se taj zvuk čuje samo tada, a smanji se ili nestane kad se zagreje, onda ja ni tu ne vidim problem, mada možda i grešim. Doduše, kada sam ja mog majstora jednom prilikom takođe zapitkivao što se čuju neki slični zvukovi, čovek mi je lepo rekao: "Pa, to nije armonika da svira!"
3. Što se tiče vibracija u kabini i na volanu, u 99% slučajeva je za to krivac nosač motora, i to, nažalost, onaj najskuplji hidrdaulični kod posude za vodu, mada proveri i "kosku" (donji nosač).
2. Taj zvuk TAK-TAK može da se čuje kada je paljenje podešeno na "malo ranije" od idealnog tajminga, kao kad radi pod sauhom hladan prvih nekoliko minuta. Ako ti se taj zvuk čuje samo tada, a smanji se ili nestane kad se zagreje, onda ja ni tu ne vidim problem, mada možda i grešim. Doduše, kada sam ja mog majstora jednom prilikom takođe zapitkivao što se čuju neki slični zvukovi, čovek mi je lepo rekao: "Pa, to nije armonika da svira!"

3. Što se tiče vibracija u kabini i na volanu, u 99% slučajeva je za to krivac nosač motora, i to, nažalost, onaj najskuplji hidrdaulični kod posude za vodu, mada proveri i "kosku" (donji nosač).
-
- Poruka: 878
- Član foruma od: nedelja, 12. maj 2013. u 00:07h
primetio sam u drugoj polovini snimka zvuk koji se i kod mene javljao, trrrrrrr kao da nesto lupka. Meni se to culo i motor kao da mi je bio bucniji, nakon toga je krenulo ozbiljno klaparanje i dijagnostika je bila remenica alternatora. evo kako je to kod mene bilo
pa onda kulminacija
pa onda kulminacija
- bane1967
Tako je "kolega" shakalkv! Taj zvuk "trrrr" je baš karakteristićan za problem sa remenicom alternatora (to sam objašnjavao u jednom drugom postu), a ja mogu samo da dodam da se onda i golim okom vidi da PK kaiš dosta vibrira i to proizvodi lupkanje i struganje, itd, itd, međutim, najveći problem je što tada, čak, kaiš može vrlo lako da spadne sa neke remenice, skroz ili za jedan ili više kanala kaiša, a u najgorem slučaju može i da se iskida (nedajBože), pa i da upadne u razvodni mehanizam zupčastog kaiša, a onda sledi katastrofa!
- RedMan
Zaboravih da napisem da tako pali i vruc i hladan + Bosh pumpa je servisirana.
- bane1967
Ma, proveri samo te nosače motora zbog vibracija i buke u kabini, a motor ti je ok, sipaj čorbu i teraj!
- RedMan
Pa i ja bih na prvom mesti njih,jer me uzasno nervira kad nesto tandrce i da mi skace volan,mada gledao sam gornji nosac ispod boce za vodu,deluje skroz Ok,ali motor i kad je na radnu temperaturu kad otvorim haubu primetno se trese.
- RedMan
Resen 1 i 3 problem.
Prvi problem je bio Alnaser,danas remontovan,pali na pola kljuca.
Treci problem resen zamenom nosaca motora koji se nalazi ispod posude za antifriz,ne moze da se prepozna auto,nema nikakvih vibracija,brujanj....
Ostao samo problem broj dva,laicko pitanje,da ne pravi mozda neki ventil problem,da je ostetio leziste ventila ili da se ukopao???Uzivo se cuje kako da objasnim nesto najslicnije kao hidropodizac kod benzinca
Prvi problem je bio Alnaser,danas remontovan,pali na pola kljuca.
Treci problem resen zamenom nosaca motora koji se nalazi ispod posude za antifriz,ne moze da se prepozna auto,nema nikakvih vibracija,brujanj....
Ostao samo problem broj dva,laicko pitanje,da ne pravi mozda neki ventil problem,da je ostetio leziste ventila ili da se ukopao???Uzivo se cuje kako da objasnim nesto najslicnije kao hidropodizac kod benzinca

- bane1967
Super što si rešio bar dva problema, eto i mi smo svakako puno naučili od tebe i hvala ti što si ovo podelio sa nama!
Iako ja ne mogu da ti pomognem, nadam se da ćeš uskoro uspeti da rešiš i problem br.2
Iako ja ne mogu da ti pomognem, nadam se da ćeš uskoro uspeti da rešiš i problem br.2

- RedMan
I ja se iskreno nadam,ne vidim nikakve probleme u voznji,semo tog zvuka tak tak tak kad ga upalim i na leru.
P.S ovo mi je treci Focus TDDI
P.S ovo mi je treci Focus TDDI

- unreal32
- Poruka: 66
- Član foruma od: subota, 13. okt. 2012. u 14:55h
Kod mene se cuo taj zvuk TAK TAK TAK samo dosta jace i problem je bila remenica od pk kaisa. Predlazem ti da prekontrolises sve pk remenice.
- RedMan
Zna i kod mene da se cuje JACE i to na prvom jutarnjem paljenju,kao hidropodizaci kod benzinca i cuje se uglavnom na leru u voznji ne primecujem,sta bi to moglo biti?
- unreal32
- Poruka: 66
- Član foruma od: subota, 13. okt. 2012. u 14:55h