Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

Pregrejavanje Motora Ford Focus 1.6 ZETEC

Odeljak za mehaničke kvarove.
Pravila foruma
Svako pitanje koje traži rešenje problema, a koje ne sadrži u naslovu teme: model auta, godinu proizvodnje,tip ubrizgavanja, zapreminu i snagu motora, biće obrisano bez opomene. U poruci napisati kratak i sažet problem.

Moderator: Dragomir

Odgovori
Mirko019
Poruka: 4
Član foruma od: četvrtak, 17. apr. 2014. u 15:46h

Pregrejavanje Motora Ford Focus 1.6 ZETEC

Poruka od Mirko019 » utorak, 13. maj 2014. u 19:19h

Pozdrav svima, ovih dana pojavio se problem na mom ljubimcu,auto je radio u mestu na ler gasu dok sam ga ja sredjivao.Posle nekih 15-tak minuta tecnost je pocela da kljuca pogledao sam skalu koja je bila na normali,tecnost u boci je pocela da podize nivo,donje crevo od hladnjaka je bilo mlako a ventilator se nije ukljucio otisao sam na dijagnostiku u grandovom servisu u Nisu,gde je na dijagnostici pokazao gresku B1316 dali je imao neko slicna iskustva sa ovim? Ako moze gospodin Dragomir da da svoje misljenje o ovome.

Unapred hvala svima, veliki pozdrav od mene :ford:

Sv 87a
Poruka: 290
Član foruma od: sreda, 20. nov. 2013. u 18:22h
Kontakt:

Re: Pregrejavanje Motora Ford Focus 1.6 ZETEC

Poruka od Sv 87a » utorak, 13. maj 2014. u 19:37h

Kod tvog auta, termostat se nije se otvorio ( zaglavio je najverovatnije ) i omogucio normalnu cirkulaciju rashladne tecnosti. A gresku koju spominjes ( senzor temperature - otvoreno kolo ), je normalna posledica mehanicke greske termostata. Senzor u datom momentu nije mogao da da komandu da se ukljuci el. motor ventilatora hladnjaka.

:mechanic:
Eh, sto volim ovaj svet! :jeeej:

Mirko019
Poruka: 4
Član foruma od: četvrtak, 17. apr. 2014. u 15:46h

Re: Pregrejavanje Motora Ford Focus 1.6 ZETEC

Poruka od Mirko019 » utorak, 13. maj 2014. u 19:59h

Nikola,hvala puno na odgovoru,zaboravio sam da napisem da je po povratku sa puta donje crevo bilo vruce sto zakljucuje da je tvoje misljenje tacno ili termostat mnogo kasno otvara.Temperaturu samo dize u mestu iako je skala na normali...

Odgovori

Povratak na „Kvarovi i popravke“