Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

Ford Sierra 2.0 EFI problemi sa motorom

Odeljak za mehaničke kvarove.
Pravila foruma
Svako pitanje koje traži rešenje problema, a koje ne sadrži u naslovu teme: model auta, godinu proizvodnje,tip ubrizgavanja, zapreminu i snagu motora, biće obrisano bez opomene. U poruci napisati kratak i sažet problem.

Moderator: Dragomir

Odgovori
Milan69
Poruka: 8
Član foruma od: subota, 13. jun 2009. u 12:16h

Ford Sierra 2.0 EFI problemi sa motorom

Poruka od Milan69 » utorak, 27. maj 2014. u 12:45h

Pozdrav ljudi,

Imam problema sa motorom od Sierre 2.0i, 85kw.
Na motoru je urađena generalna, zamenjen je protokomer koji je bio neispravan jer je očigledno pretrpeo oštećenja neke od detonacija. Inače na motoru je ugrađen auto gas sa elektronskim isparivačem.
A sada i problemi... :(

Motor kada je hladan, dobro pali, ali odmah po startovanju se ugasi, nakon par verglanja-paljenja počinje da radi ali sa velikim vibracijama i trokiranjem, gas ne prima i počinje da se guši...da bi posle pola minuta -minut počeo "normalno" da radi. Pri početku davanja gasa, kad kad motor se malo zaguši pa onda počinje da prima gas. - Pretpostavka je da je potrebno, štelovanj-baždarenje protokomera (smeše ili otpora opruge na istom)...ako je neko imao probleam sa ovim ili sličnim...ili zna gde bih mogao da rešim ovaj problem u Novom Sadu...eventualno Beogradu... bio bih jako zahvalan.

Drugi problem...neravnomeran rad motora na leru-pretpostavka motor za ler gas...šlus, (kućište je oprano u nitro razređivaču...ista priča)...?

Koliko toliko radi normalno na plinu, manje su vibracije na leru, lepo prima gas ali da bi se startovao motor...potrebno je malo duže verglanje, sa povremenim praćenjem detonacije jer je sam plin ugrađen loše tj između protokomera i kućišta filetra vazduha... Mišljenje da li bi se nešto od ovog otklonilo ugradnjom sekvent plina? Znam da je isti bolji od običnog, ali posle toliko uloženih para...svaki dodatni trošak je mrzak..

Hvala unapred na pomoći i komentarima...

pavke_88
Poruka: 209
Član foruma od: utorak, 22. dec. 2009. u 16:54h

Re: Ford Sierra 2.0 EFI problemi sa motorom

Poruka od pavke_88 » utorak, 27. maj 2014. u 13:07h

Da bi ugradio sekvent, benzin ti mora biti idealan, dakle bez tih problema, i struja pod pretpostavkom da je u radu... Ja imam sekvent u dohc i mogu ti reci da radi potpuno identicno kao na benzin tako da se investicija svakako isplati. :-) Hm, tvoj problem je u diznama, rekao bih, da li si
ih cistio skoro???
Ford Sierra 2.0i GL DOHC - zakon. :)

Markedjani
Predsednik kluba
Predsednik kluba
Poruka: 21584
Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 11:14h

Poruka od Markedjani » utorak, 27. maj 2014. u 13:07h

On ima OHC Efi (Pinto) nije DOHC thumbsuph

Ne može da radi običan plin sa tim protokomerom i mešačem ugrađenim između protokomera i kućišta filtera vazduha.

Mora ili da se eliminiše skroz protokomer (al onda auto ne radi više na benzin) ili da se nekako zaglavi klapna protokomera (ni u tom slučaju neće raditi na benzin) i onda da se mešač premesti kod leptira usisne grane.

Tad će plin biti sproveden najbliže moguće i neće imati više detonacije,manje će trošiti i bolje će ići. (na plin)

Poenta priče je da mora taj auto prvo da se napravi na benzin da radi kako treba a potom razmišljati o sequent uređaju a sa običnim plinskim uređajem taj auto ne može da dobije atest za plin ili reatest.
Slika
Venetia Red, '81 Ford Taunus 1.3
Diamond White, '91 Ford Sierra 2.0 DOHC 4x4
Vozim besan auto od 1000 maraka!

Milan69

Poruka od Milan69 » utorak, 27. maj 2014. u 14:16h

Tako je, znam da je glavni i početni problem koji treba da se reši...je rad na benzin. Svećice, kablovi, regler...akumulator sve je novo...ali problem stoji.
Gledao sam na netu da je potrebno preštelovati protokomer jer goriva koja su tada bila i sada...nisu u potpunosti ista, tj potrebno je izvršiti štelu protokomera tj smeše..:)

imate možda nekog da preporučite ko bi to možda...sredio, ja jedino što imam alat...ali nemam ni jedan instrument kako bi izmerio izduvne gasove...bla bla...jedino da ga slušam kako radi...a to štelovanje mi baš i ne ide :)

Markedjani
Predsednik kluba
Predsednik kluba

Poruka od Markedjani » utorak, 27. maj 2014. u 14:40h

Poslao sam vam na PP kontakt čoveka koji vam može pomoći oko ubrizgavanja.
Slika

van
VIP
Poruka: 9046
Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 09:33h

Poruka od van » utorak, 27. maj 2014. u 14:55h

А да убациш карбуратор ?
Ајд да не лупам али ми није јасно зашто не може мешач после клапне протокомера ? Ако и прави неки отпор он може само да помогне усисавању плина из мешача .

pavke_88

Poruka od pavke_88 » utorak, 27. maj 2014. u 15:50h

Dizne druze, ja sam iste probleme tako resio, stim da sam sam konstruisao uredjaj za ciscenje dizni, po sistemu, po meni boljem od ultrazvucnog, a to je sa Wynsovom tecnoscu, gde se ta tecnost, pod odgovarajucim pritiskom dosprema u magistraju, pa kroz dizne u motor, a pritom se dizne ne
skidaju. ;-)

Markedjani
Predsednik kluba
Predsednik kluba

Poruka od Markedjani » utorak, 27. maj 2014. u 15:51h

@Van
predalek put plina do ventila.

Poslato sa francusko kineskog krša koristeći Tapatalk.
Slika

Milan69

Poruka od Milan69 » utorak, 27. maj 2014. u 20:55h

pavke_88 piše:Dizne druze, ja sam iste probleme tako resio, stim da sam sam konstruisao uredjaj za ciscenje dizni, po sistemu, po meni boljem od ultrazvucnog, a to je sa Wynsovom tecnoscu, gde se ta tecnost, pod odgovarajucim pritiskom dosprema u magistraju, pa kroz dizne u motor, a pritom se dizne ne
skidaju. ;-)

Moguće je da su dizne u pitanju, jesam radio generalnu ali dizne nisam čistio, jesam i njih skidao sa motora ali ne sa magistrale...
koji je princip čišćenja? sipa se u rezervoar ili je potrebno da se otkači pumpa i da ona vuče tu tečnost?

ićićemo sistemom eliminacije...nešto će valjda ispasti :)

Milan69

Poruka od Milan69 » utorak, 27. maj 2014. u 20:58h

van piše:А да убациш карбуратор ?
Ајд да не лупам али ми није јасно зашто не може мешач после клапне протокомера ? Ако и прави неки отпор он може само да помогне усисавању плина из мешача .
Što se tiče karburatora iskreno nisam za to, jer sve to mi gubi draž ukoliko izbacim injection...hteo sam baš ovaj motor sa ovim sistemom ubrizgavanja.

Što se tiče plina tiče, znam da je potrošnja manja kada je mešač između usisne grane i protokomera i ne stvara detonacije, zašto iskreno ne bih znao.

pavke_88

Poruka od pavke_88 » sreda, 28. maj 2014. u 17:03h

Taj sistem sam napravio pomocu metalne boce u kojoj sipam wyns-ovu tecnost 1l, koja je za to i namenjena, zatim na jedan kraj boce, pomocu kompresora, dovedem pritisak od oko 2,3 bara, a na drugom kraju povezem crevo i njega nasrafim na mesto na magistrali gde dolazi gorivo iz rezervoara, a pritom iskljucim pumpu i to je to... Upalim auto da radi na toj tecnosti sve dok je ne potrosi i rezultat je dugotrajno ciste dizne... Ako neces da se zezas, kod nas u Pozarevcu za takav vid ciscenja uzimaju oko 40 E a oko 30 za ultra zvucno sto nebih savetovao jer je kratkorocnog efekta... Meni je pomoglo. Da li ti je auto normalno pre generalne radio?

911s [SK]
old-and-rare Fords fan
Poruka: 11510
Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 10:33h

Poruka od 911s [SK] » sreda, 28. maj 2014. u 20:08h

Zašto je ultrazvučno čišćenje kratkog veka?
Everything we do, it's driven by you!
Ford weist den Weg.

"When it comes to defining Ford models, never say "never"! Somewhere, somehow, there was usually an exception to prove the rules..." Graham Robson
Van piše: ...за све те буђаве фордове

pavke_88

Poruka od pavke_88 » sreda, 28. maj 2014. u 20:43h

Ja rekoh na osnovu svog iskustva, ultra zvucno mi se problem vracao, dva puta, dok nisam ovim drugim sistemom. Evo vec dve ipo godine nemam nikakvi problema na benzinu, a 90% je voznja na plinu) ;)

Milan69

Poruka od Milan69 » subota, 31. maj 2014. u 12:13h

Momci, hvala na savetima.

problem je rešen zamenom motora za ler gas i...prevezivanjem vakuma...tj očigleno prvobitno nisu sva creva vakuma stavljena na pravo mesto.
sada motor radi ok, malo zavergla duže, tj nije na pola ključa ali msm da će se to rešiti čišćenjem dizni...za prvu etapu (zbog finfnsija) je dovoljno :)

Hvala još jednom svima

van
VIP
Poruka: 9046
Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 09:33h

Poruka od van » subota, 31. maj 2014. u 17:14h

Скини дизне и потопи их у нитро разређивач. Мало се лепо их испери и издувај . Запекле , неисправен дизне сам враћао у живот тако .
И мењај филтер горива .
Што се тиче плина , кажеш да је уграђен испред протокомера ( у односу на смер кретања ваздуха ) , а је питам зашто није иза протокомера , а на самом усисном лептиру , да пут кретања плина му мототор буде што краћи

Milan69

Poruka od Milan69 » nedelja, 1. jun 2014. u 13:55h

Tako je bio ugrađen...moraću to da prepravim dok ne odlučim da li ću da stavim sekvent ili ne.

Odgovori

Povratak na „Kvarovi i popravke“