Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

Gubi gas

Odeljak za mehaničke kvarove.
Pravila foruma
Svako pitanje koje traži rešenje problema, a koje ne sadrži u naslovu teme: model auta, godinu proizvodnje,tip ubrizgavanja, zapreminu i snagu motora, biće obrisano bez opomene. U poruci napisati kratak i sažet problem.

Moderator: Dragomir

Odgovori
gigor
Poruka: 6
Član foruma od: utorak, 1. apr. 2014. u 12:41h

Gubi gas

Poruka od gigor » utorak, 9. sep. 2014. u 10:44h

Na Focusu 1.8 TDDI 66kW mi se ponekad pali ova lampica Slika i auto izgubi snagu, ne reaguje na gas.
Desava se u svim stepenima prenosa, nasumice, nisam primjetio da se desava po nekom sablonu.
Kad se upali lampica, stanem, ugasim i upalim auto, i lampica vise ne blinka. E sad nekad prodje i po 20tak dana da se ne pojavi, a nekad na 100 metara moram triput stati.
Pored toga sam primjetio da uglavnom kad se to desi, na leru mi obrtaji budu visi nego obicno, ali dovoljno je da rukom povucem papucicu gasa da se obrtaji vrate.
Da li je problem onda u papucuci gasa, ili moze biti i nesto drugo?

Dzigi Bau
Poruka: 116
Član foruma od: nedelja, 20. okt. 2013. u 18:14h

Re: Gubi gas

Poruka od Dzigi Bau » subota, 13. sep. 2014. u 15:44h

Ne znam u cemu je problem, ali ne verujem da je u papucici. A ova lampica mislim da je za grejace.

Markedjani
Predsednik kluba
Predsednik kluba
Poruka: 21584
Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 11:14h

Poruka od Markedjani » subota, 13. sep. 2014. u 15:51h

Da,problem je u pedali gasa.
Slika
Venetia Red, '81 Ford Taunus 1.3
Diamond White, '91 Ford Sierra 2.0 DOHC 4x4
Vozim besan auto od 1000 maraka!

gigor
Poruka: 6
Član foruma od: utorak, 1. apr. 2014. u 12:41h

Poruka od gigor » subota, 13. sep. 2014. u 20:49h

E da, zaboravio sam da kazem da mi se to prvi put desilo pri povratku od bosiste koji mi je predihtovao pumpu.
Tad sam svratio kod majstora koji je nakon kacenja dijagnostike, otvorio haubu i izvukao neki kabal sa kojeg je bio otkinut dzek koji ide na interkuler(moguce da je otkinut pri skidanju ili vracanju pumpe).
On je rekao da je to uzrok, da nema takav dzek, nasao je nekakav drugaciji, zalemio zice, i rekao da vozim tako dok ne nadjem originalni dzek.
U medjuvremenu mi se problem povremeno desavao, ali mislio sam da kad zamjenim dio da ce prestati.
Prije nekog vremena sam na otpadu uzeo taj dzek, zamjenio, i poslije par dana, opet isto.

E sad, da li je i to mogao biti uzrok problema, ili je samo do pedale gasa?
Ili da nadjem majstora sa fordovom dijagnostikom, pa da budem siguran do cega je?

Odgovori

Povratak na „Kvarovi i popravke“