Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

Nestabilan ler gas

Odeljak za mehaničke kvarove.
Pravila foruma
Svako pitanje koje traži rešenje problema, a koje ne sadrži u naslovu teme: model auta, godinu proizvodnje,tip ubrizgavanja, zapreminu i snagu motora, biće obrisano bez opomene. U poruci napisati kratak i sažet problem.

Moderator: Dragomir

rajko rajko
Poruka: 365
Član foruma od: ponedeljak, 22. okt. 2012. u 23:35h

Re: Nestabilan ler gas

Poruka od rajko rajko » četvrtak, 7. nov. 2013. u 12:18h

Uf, jedva uhvatih malo vremena. Ispravno kuciste filtera sa drukalicom nisam uspeo naci. Problem sam privremeno resio tako sto sam izbacio onaj standardni filter za naftu, i stavio onaj mali koji se obicno stavlja kao predfilter. Ne znam dokle cu smeti tako da teram, ali najbitnije je da nema baloncica vazduha. Kupio sam nov akumulator od 74 Ah, juce su skidani svi grejaci, i provereni. Jedan je bio polomljen, kupio sam novi i stavio ga. Jutros, prilikom oaljenja, vergla, i kao da se javlja, ali cim pustim kljuc, nista. I tako sigurno 20-ak puta, dok ne sastavi. Prilikom verglanja izbacuje dosta crnog dima, a kad upali, izbaci crni oblak, mesavinu dima i garezi. Moram da napomenem da prilikom verglanja pocne da kaplje nafta na onaj solenoid, o kojem smo vec oricali. Ono sto mene zanima, je da li su to simptomi koji pokazuju da je taj solenoid crkao? Nasao sam ga na otpadu za 15 €, pa bih ga uzeo, cak i da je skuplji, samo da znam da je to do njega. Hvala puno.

mbole
Poruka: 15008
Član foruma od: ponedeljak, 6. jun 2011. u 23:09h

Poruka od mbole » četvrtak, 7. nov. 2013. u 13:32h

Ako kaplje nafta na njega, to znaci da na istom mestu ulazi i vazduh. Svakako je za zamenu.
Djak pesak :)

rajko rajko

Poruka od rajko rajko » četvrtak, 7. nov. 2013. u 13:39h

Vredi li to pokusati sa ovim sa otpada? Interesantno je da ne curi kad normalno pali, i za vreme voznje, vec samo pri dugom verglanju, i paljenju na vucu.

mbole

Poruka od mbole » četvrtak, 7. nov. 2013. u 13:44h

Kako mislis da bilo ko moze da proceni u kakvom je stanju i da li necemu vredi deo sa otpada koji uz to nikada nije ni video (a i da ga je video, slabo bi sta mogao da zakljuci na osnovu toga) :)

rajko rajko

Poruka od rajko rajko » četvrtak, 7. nov. 2013. u 13:53h

Jbg, u pravu si, ali 'ajd' sad. Ok, potrazicu ga ovih dana, pa cemo probati. Hteo sam samo da budem sto precizniji, zato sam i naveo da ne kaplje non-stop, vec samo kako sam rekao, a da se pri normalnom radu ne vidi da kaplje, tj ne kaplje, sigurno.

mbole

Poruka od mbole » petak, 8. nov. 2013. u 02:40h

Odakle si?
Imam negde jedan ventil, maltene nov, vozio je mozda 10-tak hiljada, a onda je promenjena cela pumpa.

rajko rajko

Poruka od rajko rajko » petak, 8. nov. 2013. u 07:16h

Iz Jagodine sam. Mislis na solenoid?

mbole

Poruka od mbole » petak, 8. nov. 2013. u 11:36h

Da solenoid, nema pojma zasto sam napisao ventil (bice zbog toga sto pisem poruke oko 3 po ponoci :))

Al daleko :(

rajko rajko

Poruka od rajko rajko » petak, 8. nov. 2013. u 11:40h

Bas mi je to i palo na pamet kao razlog ;-). Koliko bi on koštao, ako se ja organuzujem na neki nacin?

mbole

Poruka od mbole » petak, 8. nov. 2013. u 11:50h

Iskreno vise sam mislio da probas dal je to, al poto mi u sustini ne treba, a skoro je nov 25 evrica.

rajko rajko

Poruka od rajko rajko » petak, 8. nov. 2013. u 11:53h

Ok. Ako se organizujem, cujemo se. Hvala, u svakom slucaju!!!

rajko rajko

Poruka od rajko rajko » četvrtak, 12. dec. 2013. u 00:35h

U prilici sam da kupim ovaj j....i solenoid, ali imam jedno pitanje. Da li odgovara sa mk2? Citao sam ovde dapumpa ima vise elektronike, ali nigde nisam naisao na ovu informaciju. Hvala.

mbole

Poruka od mbole » četvrtak, 12. dec. 2013. u 16:52h

Pa onaj sto sam ti ja slao je sa Mk2.

rajko rajko

Poruka od rajko rajko » nedelja, 15. jun 2014. u 22:49h

pozdrav drugari. Da ne bih otvarao novu temu, pokusacu ovde da opisem moj novonastali problem. Danas sam isao do Surcina i nazad. Negde na pola puta ka Beogradu primetim da auto nece davuce preko 2500 obrtaja. I sto je najgore, u retrovizoru primetim crni oblak. Ja dodajem gas, ali on sam ga smanjuje. Stanem, otvorim haubu, kad tamo sve crno od ulja. Sreca, pa sam imao u gepeku litar, i zavrsim nekako to putovanje. Kod kuce skinem interkuler, i vidim da su se istopile one dve gumice sto stoje na onom delu interkulers sto ulazi u kuciste turbine. Nabudzim to nekako, do sutra, dok ne nadjem nove. Medjutim, veceras primetim da mi grejaci ne rade uopste. Koliko sam uspeo veceras da proverim, sa nekom improvizovanom lampom, dobijaju struju, ali oni ne rade. To nejbolje primetim tako sto pratim lampice na tabli kad dam kontakt. Cim relej cakne, lampice pocnu jace da svetle. Sad se to ne desava. Da li je moguce da su pocrkavali sva 4? Relej se cuje i sad, ali to je sve.Jedva sam ga pronasao, tacno ispod akumulatora je. Ima li neko neku ideju? Hvala

rajko rajko

Poruka od rajko rajko » četvrtak, 7. avg. 2014. u 20:51h

Evo da se nadovezem na prethodni post. Tri grejaca su pukla u glavi motora. Fale im oni vrhovi, oko 7-8mm. Kupio sam nove, promenio ulje i filter i tera. Malo vise pusi na auspuh nego pre, i troskari ulje pomalo, ali jedva primetno. Ler gas mu je na oko 500-550 obrtaja, pa se cesto zagrcne pri kretanju iz mesta. Kako mogu da mu povecam ler gas?

bane1967
Poruka: 346
Član foruma od: subota, 6. avg. 2011. u 10:43h

Poruka od bane1967 » petak, 8. avg. 2014. u 23:15h

Nažalost, rajko rajklo, pošto sam imao sličan problem na golfu dvojci pre 15-ak godina, ipak bih se dosta zabrinuo zbog toga što fale ti parčići grejača, jer su oni svakako završili u cilindirma i mogli su da naprave dosta štete - počev od toga da se zalepe na siceve ventila, pa do toga da uđu između klipa i karika (kao kod mene tada) i da tako naprave riseve u stublinama, a zaista je malo verovatno da je sve što fali izašlo na auspuh...
Mislim da za početak treba izmeriti kompresiju, pa ako ona nije OK, a posebno ako nije ravnomerna u svim cilindrima, onda ti ne gine rasturanje motora...
Doduše, ako nisu mnogo oštećeni cilindri i klipovi, možda će privremeno pomoći samo zamena karika, temeljno čišćenje klipova i sređivanje glave, ali ako je veća havarija, onda ne pomaže da se samo to uradi, a ne pomaže, naravno, ni da povećaš ler-gas...

rajko rajko

Poruka od rajko rajko » utorak, 9. sep. 2014. u 13:01h

Nakon sto su zamenjeni svi grejaci, auto je radio manje-vise normalno. Do pre par dana. Na poprilicnoj uzbrdici, u prvoj brzini, pri oko 4000 obrtaja, izleteo dihtung ispod glave. I to, cala ona bocna strana do zupcastog kaisa. Zamenjeno, poravnata glava, uradjen odmah i veliki servis, i ok. Motor duva, ali ide. Kako su jutra postala hladnija, poceli su problemi pri paljenju. Dugacko verglanje, i na kraju sasrtavi. Tu dolazim do starog problema, solenoida/aktuatora na Lukas pumpi. U subotu sam bio kod bosiste, i narucio nov, ali trenutno ga nema! Koliko mogu biti siguran da je to dugacko verglanje prouzrokovano pokvarenim/iskljucenim aktuatorom? Trenutno imam neki neodgovarajuci, tek da zapusi rupu u pumpi. Pozdrav!

rajko rajko

Poruka od rajko rajko » četvrtak, 16. okt. 2014. u 13:28h

Opet isterao dihtung ispod glave motora. Samo ovaj put u vodeni prostor. I, ja sam presekao. Kupio sam drugi motor, u odlicnom stanju, i upustio sam se u avanturu zamene motora. Na sta bih trebao obratiti posebno paznju? Ja sam planirao da odvojim motore od menjaca, i nosaca, da poskidam sve agregate, i prebacim motor u moj auto. E sad, da li je lakse da se motori vade na dole, sa ili bez menjaca, ili na gore bez menjaca, naravno? Nekako mi je mnogo knap prostor za na gore. Mislio sam i da prebacim u kompletu sa menjacem, ali sam ustanovio da je kod mene hidraulicno kvacilo, a na ovom novom mehanicko, pa se plasim da bih tu morao mnogo stosta da budzim, a to ne zelim nikako. Ako neko ima iskustva, molio bih ga da napise nesto. Svaki savet je vise nego dobrodosao. Hvala.

bane1967
Poruka: 346
Član foruma od: subota, 6. avg. 2011. u 10:43h

Poruka od bane1967 » četvrtak, 16. okt. 2014. u 15:02h

Mislim da si doneo pravu odluku u vezi sa zamenom motora, a koliko ja znam mnogo je lakše da se motor vadi na dole, naravno kada se oslobode ili poskidaju nosači motora, kao sve sitno što može da zakačinje ponegde, a da nije neki veliki posao da se posle to vrati... Koliko ja znam i u fabrici se motor ugrađuje odozdo! :)

rajko rajko

Poruka od rajko rajko » četvrtak, 16. okt. 2014. u 15:43h

Ma, odluka je prava, nego sam ja tvrdoglav. Godinu dana ja odbijam da prihvatim da motor ne valja. Ako ga skidam dole, onda moram i most da skidam! Ili ne? A, to je vec malo vise komplikacija.

tivica
Poruka: 16
Član foruma od: četvrtak, 19. avg. 2010. u 22:33h

Poruka od tivica » četvrtak, 16. okt. 2014. u 19:04h

Da ne otvaram novu temu imam slican problem sa fordom Mondeo mk2 , 98 god, 1.8 dizel. Desava mi se da prilikom voznje u konstantnom gasu auto sam dodaje na kratko jaci gas ili turazu. Da li neko zna u cemu je problem? :ford:

Sv 87a
Poruka: 290
Član foruma od: sreda, 20. nov. 2013. u 18:22h
Kontakt:

Poruka od Sv 87a » četvrtak, 16. okt. 2014. u 20:18h

Trebalo bi prekontrolisti na probnom stolu rad pume visokog pritiskai dizne.
Eh, sto volim ovaj svet! :jeeej:

rajko rajko

Poruka od rajko rajko » subota, 20. dec. 2014. u 14:38h

Zamenjen motor, pa je odmah morao i menjac, jer mi je procureo hidraulicni druk lager. Da bi se on zamenio, menjac je,morao napolje, tako da sam o istom trosku zamenio ceo menjac. Ustedeo sam za cenu druk lezaja. Medjutim, bilo je peripetija dosta, jer je ovaj novi imao mehanicko kvacilo, pa sam i komande morao da menjam. A, to je tek bio zahvat! Na kraju ni rupa za sajlu kvacila nije odgovarala. Uglavnom, reseno je. Auto pali savrseno dobro, i sve je ok. Jedino, kad upali, ler gas mu je oko 500, mozda i malo manje, i kako se greje, on ga podigne na oko 1000, cak i malo preko, na koliko radi i kad je vruc. Po meni, njemu sauh ne radi. Kako da budem siguran? Da li je to onaj deo sto je u sklopu termostata, i jedna sajla sa Lukas pumpe ulazi u njega?

Odgovori

Povratak na „Kvarovi i popravke“