Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

Fiesta 2003god cudan problem ABS. Pomoc!

Odeljak za mehaničke kvarove.
Pravila foruma
Svako pitanje koje traži rešenje problema, a koje ne sadrži u naslovu teme: model auta, godinu proizvodnje,tip ubrizgavanja, zapreminu i snagu motora, biće obrisano bez opomene. U poruci napisati kratak i sažet problem.

Moderator: Dragomir

Odgovori
cor
Poruka: 150
Član foruma od: subota, 24. jan. 2015. u 15:36h

Fiesta 2003god cudan problem ABS. Pomoc!

Poruka od cor » subota, 24. jan. 2015. u 16:09h

Dakle imam fiestu 2003 god. Skoro sam na snegu imao kriticnu situaciju gde sam naglo kocio uz rad absa nekih mozda 100metara, posle toga mi se upalila lampica za abs, medjutim kada sam sutradan upalio auto lampica se uredno ugasila kao da je sve u redu. Ja sam mislio da je sve u redu i vozio tako sve dok nisam, prilikom kocenja, video da abs ne radu, tj tockovi blokiraju na klizavom, pogledao sam greske u test modu i bile su, ako se ne varam, e197 i e200 (speedometer i odometer problem, bio sam i u servisu gde su nasli greske za prednji i zadnji desni tocak, greske su obrisane i ne javljaju se vise, abs lampica se gasi uredno, pri naglom kocenju po klizavom kolovozu cuje se da se aktivira abs pumpa, oseca se podrhtavanje papucice (meni se cini slabije nego pre) ali tockovi i dalje blokiraju i normalno auto se zanosi. posto se na dijagnostici greske ne ponavljaju (nema nijedne greske) u servisu su mi nudili da zamene kompjuter koji po njihovim recima brljavi, neki drugi majstori mi kazu da trebam menjati lagere i senzore, dakle sta menjati, lampica se gasi uredno, na dijagnostici nema gresaka, abs pumpa se aktivira doduse ne bas uvek ali u 70% slucajeva bar koliko sam ja laicki primetio, a tockovi blokiraju i to sva cetiri.

Pisem na telefonu pa mozda ima gresaka ali se nadam da me razumete, hvala unapred.

Markedjani
Predsednik kluba
Predsednik kluba
Poruka: 21584
Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 11:14h

Re: Fiesta 2003god cudan problem ABS. Pomoc!

Poruka od Markedjani » nedelja, 25. jan. 2015. u 12:18h

Treba proveriti senzore,najverovatnije se neki oštetio ili zaprljao pa pravi zez.

I naravno proveriti kablažu istih.
Slika
Venetia Red, '81 Ford Taunus 1.3
Diamond White, '91 Ford Sierra 2.0 DOHC 4x4
Vozim besan auto od 1000 maraka!

cor
Poruka: 150
Član foruma od: subota, 24. jan. 2015. u 15:36h

Re: Fiesta 2003god cudan problem ABS. Pomoc!

Poruka od cor » nedelja, 25. jan. 2015. u 15:40h

Markedjani piše:Treba proveriti senzore,najverovatnije se neki oštetio ili zaprljao pa pravi zez.

I naravno proveriti kablažu istih.

Ocistio sam sve senzore, zaboravio sam to da napisem, greske vise nema, pumpa se pali ali ono podrhtavanje na pedali je nekako drugacije, slabije.. nzm u servisu rekose da nema nijedna greska i da je greska do senzora to bi pokazalo na dijagnostici opet i radila bi lampica za abs

Odgovori

Povratak na „Kvarovi i popravke“