Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

Mondeo mk3-neće da upali

Odeljak za mehaničke kvarove.
Pravila foruma
Svako pitanje koje traži rešenje problema, a koje ne sadrži u naslovu teme: model auta, godinu proizvodnje,tip ubrizgavanja, zapreminu i snagu motora, biće obrisano bez opomene. U poruci napisati kratak i sažet problem.

Moderator: Dragomir

totti
Poruka: 8536
Član foruma od: ponedeljak, 1. nov. 2010. u 11:54h

Re: Mondeo mk3-neće da upali

Poruka od totti » nedelja, 24. avg. 2014. u 08:11h

Markedjani piše:lep ti focus sa volvo značkom i psa-ford motorom.
Ma mora da ima i nešto od Mazde... :D
Slika

novi81
Poruka: 661
Član foruma od: četvrtak, 19. sep. 2013. u 15:36h

Poruka od novi81 » nedelja, 24. avg. 2014. u 19:24h

totti piše:
Markedjani piše:lep ti focus sa volvo značkom i psa-ford motorom.
Ma mora da ima i nešto od Mazde... :D
Matice na točkovima :-)

crow
Poruka: 103
Član foruma od: sreda, 9. jun 2010. u 13:42h

Poruka od crow » četvrtak, 5. feb. 2015. u 09:41h

Nadovezacu se na ovu temu da ne otvaram novu.

Dakle Mondeo 2.0 tdci je u pitanju, 2004. god. Juce ga nesto vozikao po gradu, dolazim blizu kuce, stajem u prodavnicu ostavljam ga na poziciji i sva 4 posto sam na ulici, vracam posle 5 min da okrenem kljuc nista, bukvalno nikakav znak zivota. Ni da zavergla. Kapiram da nije do akumulatora jer je pre mesec dana stavljan nov, radi sva struja u autu, kad okrenem kljuc ne vuce struju, nema treperenja kao kad se muci praznjikav akumulator. Uspeo sam samo neki prigusen zvuk spolja da cujem pri okretanju kljuca, nesto kao cak-cak i to je sve. Uspeh da nadjem ortaka da odslepam auto na parking i sad jurim sta da radim, ima li svrhe juriti i koga da pogleda auto na parkingu ili da ga slepam u radionicu?

Od popravki u zadnje vreme, u Novembru stavljena nova remenica radilice, od tad nikakav problem, i kazem nov akumulator pre oko mesec dana.

Hvala unapred.

milan_gt
Poruka: 11707
Član foruma od: subota, 17. jul 2010. u 17:43h

Poruka od milan_gt » četvrtak, 5. feb. 2015. u 09:46h

anlanser..pre toga proveri kleme na aku

bojcistv
Poruka: 2037
Član foruma od: nedelja, 14. feb. 2010. u 19:46h

Poruka od bojcistv » četvrtak, 5. feb. 2015. u 10:12h

+1
"The bitterness of poor quality remains long after the sweetness of low price is forgotten." - Benjamin Franklin
"Iskustvo je saznanje da si bio idiot. Zdrav razum je pokušavanje da ne budeš idiot. Mudrost je saznanje da ćeš i dalje biti idiot."

FM III
Vremenski policajac
Poruka: 8319
Član foruma od: četvrtak, 9. dec. 2010. u 01:19h

Poruka od FM III » četvrtak, 5. feb. 2015. u 10:51h

Akumulatoru ako napon padne ispod odredjene voltaže komp. nedozvoljava da vergla i cuje se to cak cak, kao da je otišao bendix na starijim automobilima. Unutra sve radi jer su mali potrošači, samo neće da zavergla. Da li ti se resetovao komp i parcijalna kilometraža dok verglaš? Ako jeste proveri prvo sve oko struje i punjenja: napon akumulatora, stanje klema, punjenje altenatora.
U slučaju da je to sve OK, moguće da je anlaser zaprljan, ali bi onda zvuk bio više kao zviždanje jer neće da izadje zupčanik koji treba da pokrene zamajac. Pokušaj da ubaciš u neku veću brzinu, malo ga poguraš da preskoči i onda zaverglaš kod mene je to uspevalo kada se zapljao od lošeg plivajućeg zamajca.
Focus mk 3.5 1.5 TDCI 88 kW (120 ks) 2016. god. 2021-
Panter black Ford Mondeo MK3 2.0 TDDI 115KS 2002. 2010-2021
NE BRŽE OD ŽIVOTA!
(23:48:25) Iosis: njeeeh saću ja van iz ćenife pa za komp

crow
Poruka: 103
Član foruma od: sreda, 9. jun 2010. u 13:42h

Poruka od crow » četvrtak, 5. feb. 2015. u 13:00h

Kleme bile dobro pricvrscene, ipak sam ih skinuo pa vratio ali isto sve. Probao i sa rezervnim kljucem nista. Sinoc nisam toliko dobro cuo taj "cak" jer je pretpostavljam bio jaci saobracaj okolo, ali jutros kad sam ponovo probao u tisini prilicno se jasno cuo. Inace ne obratih paznju na potencijalni reset kilometraze, videcu popodne.

Odgovori

Povratak na „Kvarovi i popravke“