Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

Ford Focus 1.8 TDCI CRN DIM

Odeljak za mehaničke kvarove.
Pravila foruma
Svako pitanje koje traži rešenje problema, a koje ne sadrži u naslovu teme: model auta, godinu proizvodnje,tip ubrizgavanja, zapreminu i snagu motora, biće obrisano bez opomene. U poruci napisati kratak i sažet problem.

Moderator: Dragomir

Odgovori
Djole Focus TDCI
Poruka: 177
Član foruma od: sreda, 16. maj 2012. u 15:54h

Ford Focus 1.8 TDCI CRN DIM

Poruka od Djole Focus TDCI » petak, 8. jun 2012. u 00:25h

Pozdrav svima. Ovako, imam nekoliko problema, pa cu krenuti redom. Primetio sam da focus u poslednje vreme mnogo dimi, (crn dim), pogotovo kad predje 2000 rpm. Kad ga ''očepim'', iza mene ostaje oblak dima. :ozid: Dalje, na izlaznim granama INTERCOOLER-a, ima ulja, koje po malo curi iz tih cevi, (dotegao one šelne), ali kao da opet izlazi. :suicide: Ima malo ulja i po turbini. cekicko Elem, kada ga vozim na visim obrtajima, upali se lampca, ((Žuta, koja pokazuje motor), ne znam tačan naziv :wtf: ). Poslednje dve sedmice sam ga vozio, skoro ne prelazeći 2000 rpm, i lampica se ugasila. Inače, auto nekad ide kao lud, a nekad jedva vuce, 4. ne prelazi 3000rpm. :/ Molim za pomoć, da li bi šta pomoglo čišćenje turbine, ili EGR-a? Focus pregazio 250000km. :bravo:
Slika C-Max MK 2, 2.0 120KW TDCi - 2013. god.
Slika Focus MK 1.5, 74KW TDCi - dec. 2003.
Slika 508 MK 1.5, 2.0 110 kw blueHDI - 2016. god.

dax92

 
Poruka: 7633
Član foruma od: ponedeljak, 11. apr. 2011. u 13:12h

Re: Ford Focus 1.8 TDCI CRN DIM

Poruka od dax92 » petak, 8. jun 2012. u 11:02h

Djole Focus TDCI piše:Primetio sam da focus u poslednje vreme mnogo dimi, (crn dim), pogotovo kad predje 2000 rpm. Kad ga ''očepim'', iza mene ostaje oblak dima. :ozid:
Ovo se desava skoro svima kad voze po gradskim guzvama, gde je mrtva voznja, kreni-stani, sa malim obrtajima sve... Jednostavno se nakupi garezi i svih sr...a u izduvu, pa kad ga stisnes, to krene da se cisti. Ja redovno kad izlazim na otvoreno posle gradskih voznji, ili davljenja razvucem do 3500 kroz prve 4 brzine, izbaci sav taj dim, i sledece gazenje nema ni malo.

Za ulje oko IC-a- Skini ga, operi to ulje, i iznutra ocisti ceo IC, i cevi sve od turbine do usisne grane. Kad ti to bude skroz cisto, posle nekog vremena ces opet videti koliko se zamasti. Meni je posle 6 meseci od ciscenja bilo jako malo masno unutar tih cevi. Nije bilo ulja u tecnom stanju, samo zamascene cevi i IC. Ako se posle stotinjak km opet pojavi gomila ulja, moze biti da turbina zakazuje.

A paljenje check engine lampice moze biti uzrok losih dizna. Javice se vec neko strucniji, ali meni se cini da je to u pitanju.
Focus ST170
Focus SVT
Markedjani piše:druže ford je to... mogu da uđem kroz pod ko dingospo hahahaha
macaneli piše:ide bolje zato sto mk1 ima dusu lol
totti piše:Vidi... Ti bi sa tvojom kornjačom mogao da igraš kolo oko ove, ne bih se potezao ni na 20 metara lol

dusan80
Poruka: 293
Član foruma od: sreda, 9. nov. 2011. u 22:46h

Poruka od dusan80 » petak, 8. jun 2012. u 13:39h

Sve ovo što je naveo "dax92" i još bi dodao EGR. Moguće je da je ostao zaglavljen u otvorenom položaju pa ti ubacuje previše izduvnih gasova u usis. Najjeftinije ti je da ga zatvoriš pa vidiš poslije kako se auto ponaša. Pozdrav
Zamalo da se oženim al' srećom zasro' sam na vrijeme!!

Djole Focus TDCI
Poruka: 177
Član foruma od: sreda, 16. maj 2012. u 15:54h

Poruka od Djole Focus TDCI » petak, 27. mar. 2015. u 21:47h

Danas mi se opet pojavio crni dim. Auto vuce dobro, prvom 4500 rpm potpisuje non stop, 2. - 3 lepi za sediste ali "kulja" crni dim. Sta moze biti_ Kako da proverim egr? cekicko
Slika C-Max MK 2, 2.0 120KW TDCi - 2013. god.
Slika Focus MK 1.5, 74KW TDCi - dec. 2003.
Slika 508 MK 1.5, 2.0 110 kw blueHDI - 2016. god.

kvaju
Poruka: 161
Član foruma od: sreda, 23. jul 2014. u 15:47h

Poruka od kvaju » subota, 28. mar. 2015. u 10:30h

sasa_f1
Poruka: 9989
Član foruma od: sreda, 4. maj 2011. u 23:32h

Poruka od sasa_f1 » subota, 28. mar. 2015. u 10:49h

Zatvori ga.

Odgovori