Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

"seta" kazaljla za temperaturu

Odeljak za mehaničke kvarove.
Pravila foruma
Svako pitanje koje traži rešenje problema, a koje ne sadrži u naslovu teme: model auta, godinu proizvodnje,tip ubrizgavanja, zapreminu i snagu motora, biće obrisano bez opomene. U poruci napisati kratak i sažet problem.

Moderator: Dragomir

milan_gt
Poruka: 11707
Član foruma od: subota, 17. jul 2010. u 17:43h

Re: "seta" kazaljla za temperaturu

Poruka od milan_gt » petak, 10. apr. 2015. u 08:16h

sto bi menjao kad nece da se ovajdi :)

BojanM
BOFH
BOFH
Poruka: 7122
Član foruma od: četvrtak, 5. avg. 2010. u 14:19h

Poruka od BojanM » petak, 10. apr. 2015. u 08:18h

Ne tovarite čoveka, ajde. Bu'te dobri.

(sent via Tapatalk)
pozdrav, Bojan

Slika
Anybody going slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac... -- George Carlin

mbole
Poruka: 15007
Član foruma od: ponedeljak, 6. jun 2011. u 23:09h

Poruka od mbole » petak, 10. apr. 2015. u 11:32h

Ma cool, rekoh da se zavitlavam.

Salu na stranu, tesko je nekada naci pravu dijagnozu za ovakvo ponasanje, posto moze da bude vise stvari u igri, pa i vise njih odjednom.
No, kad nemas cime da tacno izmeris o cemu se radi (tipa termometra za koji sigurno znas da je tacan), pa da vidis sta se tacno desava, onda moras da "nabadas", pa gledas da pocnes sa nabadanjem od jeftinijih stvari.

Drugi problem koji je jako cest kod majstora, je da se oslanjaju samo na iskustvo, bez pokusaja da razmisle kako nesto radi, i da onda iz onoga sto se desava zakljuce sta moze da bude.
Za termostat je tipicno da svi misle da ako ne kuva, onda je u redu, to jest da termostat moze samo da zaglavi u zatvorenom polozaju ili da termodavac moze samo da crkne skroz. To jeste najcesce, ali daleko od toga da je jedino kako moze da vrisne.
Djak pesak :)

Ayrton
Poruka: 56
Član foruma od: petak, 12. sep. 2014. u 20:54h

Poruka od Ayrton » subota, 11. apr. 2015. u 21:40h

Da ne započinjem neku drugu temu napisat cu svoj slučaj ovdje.

U mene nije šetala kazaljka nego je došla jako blizu crvenom i odjednom se vratila na sredinu na normalu i više se nigdje nije pomjerala. U ovih malo više od pola godine to mi se nijednom nije desilo ne znam zašto sada i kakav je uzrok, možda što je danas po prvi put bio podosta topal dan skoro 30 stupnjeva.

Uputio sam se na vožnju van grada i vozio normalno na otvorenoj cesti po ravnom i odjednom pogledam kad kazaljka temperature ode gdje joj baš nije mjesto i kada je skoro došla do crvene, a mene počela hvatat panika odjednom samo krenu padat i zaustavi se na sredini i nigdje više nije micala, a nakon toga slijedila mi je dionica puta gdje sam vozio uzbrdicom i očekivao sam da bi se tu moglo ponovo desiti da krene kazaljka, al nije ni mrdnula, savrseno radila.

Zanima me što bi mogao biti uzrok da odjednom tako ode prema crvenom i da li je moguće da mi kazaljka laže i da mi je auto pregrijano?

Inače s Focusinhom sam sve zadovoljniji i sve mi se više sviđa Ford kao auto, jako pristojan bolid :)
Ford Focus MK1 2001. 85kw 1.8 TDCI Zetec

Dulennss
Poruka: 37
Član foruma od: četvrtak, 12. mar. 2015. u 11:42h

Poruka od Dulennss » četvrtak, 16. apr. 2015. u 18:17h

Evo opet mene, sve je bilo ok, od kako sam zamenio termostat predjoh od tada ok 300km, ali problem se vratio! Evo upravo sam doziveo da mi je posle 52 km gradske voznje po NS na semaforu pred kucom auto promenio zvuk, pogledam kazaljku za temperaturu ona na nuli, a auto na saugu, ko je citao zna da sam zamenio termo davac i termostat (bilo je jeftino drugi razlog po kumovim recima nisam imao)!!! Sta sad ima li jos koji senzor, gde se nalazi i da li da menjam i to ili ne??? Mozda me ebe neki kontakt gde da gledam POMAGAJTE NE BIH DA ZEZNEM MOTOR!!!!

mbole
Poruka: 15007
Član foruma od: ponedeljak, 6. jun 2011. u 23:09h

Poruka od mbole » četvrtak, 16. apr. 2015. u 22:07h

Ja tipujem na:
Nesto od tih delova koje si menjao je bilo previse jeftino, pa je toliko i trajalo.
Djak pesak :)

Odgovori

Povratak na „Kvarovi i popravke“