Mondeo 2.0 TDCi mk4 vibracije
Moderator: Dragomir
- quetin
- Poruka: 13
- Član foruma od: subota, 11. apr. 2015. u 16:08h
Mondeo 2.0 TDCi mk4 vibracije
Naime, vlasnik sam Ford Mondea 2.0 TDCi iz 2013.g. koji je prešao 23 000km i u zadnje vrijeme primjećujem štucanje automobila u vožnji u 2,3 i 4 stupnju prijenosa na otprilike 1500 okretaja kada noga nije na gasu tj. kada auto ne ubrzava npr. na nizbrdici. Javljaju se kao vrlo učestale vibracije motora ili nekakvo štucanje koje prestaje kada stisnem kvačilo ili kada dodam gas ali čim maknem nogu sa gasa i automobil počinje "kočiti" motorom tj. usporavati i okretaji padnu ispod 1800 na niže auto štuca/vibrira. Također sam primjetio da prilikom okretanja volana skroz udesno da se lijevi kotač "čuje" i kao da nešto lupa...
Što bi mogao biti uzrok navedenom problemu?
Prethodna tema je zaključana pa otvaram novu
- popovicvl
- Poruka: 5671
- Član foruma od: četvrtak, 30. okt. 2008. u 00:49h
Re: Mondeo 2.0 TDCi mk4 vibracije
Moze biti da je jedan stabilizator propao, pa kad se rastereti tocak pocne lupkati.
Proveri trap, vesanje,
Proveri trap, vesanje,
- quetin
Čudno mi je što kada motam volan ful desno kao da u lijevom kotaču nešto lupa, i kada prelazim preko ležećih policajaca onda se čuje škripanje kao iz lijevog amortizera (kao da je otišla kapa amortizera)
- FM III
- Vremenski policajac
- Poruka: 8319
- Član foruma od: četvrtak, 9. dec. 2010. u 01:19h
Kao što reče popovicvl, treba proveriti trap i vešanje.
Auto iz 2013. je pod garancijom, reklamiraj u ovlašćenom servisu.
Auto iz 2013. je pod garancijom, reklamiraj u ovlašćenom servisu.
Focus mk 3.5 1.5 TDCI 88 kW (120 ks) 2016. god. 2021-
Panter black Ford Mondeo MK3 2.0 TDDI 115KS 2002. 2010-2021
NE BRŽE OD ŽIVOTA!
(23:48:25) Iosis: njeeeh saću ja van iz ćenife pa za komp
Panter black Ford Mondeo MK3 2.0 TDDI 115KS 2002. 2010-2021
NE BRŽE OD ŽIVOTA!
(23:48:25) Iosis: njeeeh saću ja van iz ćenife pa za komp
- Dalmatinac
- Poruka: 1257
- Član foruma od: subota, 27. jul 2013. u 13:55h
- Kontakt:
Ja sam ovakve simptome imao kad su mi bile 2 lose dizne. (konkretno mislim na stucanje). Znam mala kilometraza i sve, ali ako pogledate forume ima ih masa kojima je cak i pri maloj km odlazila dizna. Sto se lupanja tice, tu ti je sve vec receno.quetin piše:Naime, vlasnik sam Ford Mondea 2.0 TDCi iz 2013.g. koji je prešao 23 000km i u zadnje vrijeme primjećujem štucanje automobila u vožnji u 2,3 i 4 stupnju prijenosa na otprilike 1500 okretaja kada noga nije na gasu tj. kada auto ne ubrzava npr. na nizbrdici. Javljaju se kao vrlo učestale vibracije motora ili nekakvo štucanje koje prestaje kada stisnem kvačilo ili kada dodam gas ali čim maknem nogu sa gasa i automobil počinje "kočiti" motorom tj. usporavati i okretaji padnu ispod 1800 na niže auto štuca/vibrira. Također sam primjetio da prilikom okretanja volana skroz udesno da se lijevi kotač "čuje" i kao da nešto lupa...
Jos malo da ti opisem sta se meni desavalo... npr dok je hladan pri od 1500-2000 rpm ako drzis ravnomerno gas, auto ne ide ravnomerno nego ima tako neka stucanja, a ako das pun gas nista ne stuca. Tako isto ako krecem iz nizih obrtaja pri skretanju na raskrsnici drugom brzinom, pocne da stuca dok ne stisnem kvacilo i ponovo ubacim u drugu...
- milan_gt
- Poruka: 11707
- Član foruma od: subota, 17. jul 2010. u 17:43h
Njemu je bosch sistem koji je bas dobar pa ne znam bas dal su dizne..jos mala km..malo verovatno..nego je tu neki sitan klincic ili senzor sto zeza..
- quetin
U servisu kažu da je sa autom sve ok, da su vibracije "normalne" i da problem ne mogu riješiti.... Hehehe
Kažu nek se naviknem
Kažu nek se naviknem
- Dalmatinac
- Kontakt:
Da da zesci majstori, tako su i meni rekli kad mi je otisao nosac motora da je sve extra
- acadimke
- Poruka: 1711
- Član foruma od: utorak, 17. apr. 2012. u 16:55h
- Kontakt:
Re: Одг: Mondeo 2.0 TDCi mk4 vibracije
Videli su da nema gresaka na dijagnostici :roll:
Fokus mk1 tddi 90 ks 2001
- Dalmatinac
- Kontakt:
Zvali su ga (problem) ali nije hteo da im se javi
- quetin
Ne znam što da kažem
Sve je to banda...
Auto skupo platiš a kad trebaš pomoć/kvalitetan servis onda te lagano odje..
Sve je to banda...
Auto skupo platiš a kad trebaš pomoć/kvalitetan servis onda te lagano odje..
- quetin
Ali nije mi jasno što može uzrokovati takve simptome?
Jučer sam vozio oko 500km i baš sam ga testirao... Štuca jebe.. i čim stisnem kvačilo štucanje stane i tako stalno osim u 6 brzini
Jučer sam vozio oko 500km i baš sam ga testirao... Štuca jebe.. i čim stisnem kvačilo štucanje stane i tako stalno osim u 6 brzini
- mbole
- Poruka: 15007
- Član foruma od: ponedeljak, 6. jun 2011. u 23:09h
1. Vratis se u servis i naje*es im se roditeljke
2. Pocnes da se deres, trazis direktora, i pretis da ces zvati od trzisne inspekcije, do centrale Forda.
3. Ako nastave da te prave budalom, zoves trzisnu (ili ko je vec nadlezan u HR).
4. Posaljes mail uvozniku za HR i u CC ford centrali, ovog puta vec uljudan, kako imas problem, a da te njihov ovlasceni servis otkacinje, kako ne mozes da verujes da je Ford napravio auto kome je "normalno" da stuca trese itd itd...
2. Pocnes da se deres, trazis direktora, i pretis da ces zvati od trzisne inspekcije, do centrale Forda.
3. Ako nastave da te prave budalom, zoves trzisnu (ili ko je vec nadlezan u HR).
4. Posaljes mail uvozniku za HR i u CC ford centrali, ovog puta vec uljudan, kako imas problem, a da te njihov ovlasceni servis otkacinje, kako ne mozes da verujes da je Ford napravio auto kome je "normalno" da stuca trese itd itd...
Djak pesak 

- Dalmatinac
- Kontakt:
Ne znaju ti oni drugi jezik sem batina. Sve vise verujem da je u Srb i Hrv ne mozes da ostvaris svoja prava dok ne pocnes da urlas i da pretis
- quetin
Još mi dečki u servisu kažu to je tako i navikni se... Popraviti se ne da... Drugim riječima ko te je..!
- quetin
Svoj problem sa autom objavio sam i na Talk Ford forumu. Jedan dečko je napisao da ima isti problem kao i ja i da je očito dosta tih 2.0 TDCi izašlo iz tvornice sa greškom koja se ne da popraviti
- Dalmatinac
- Kontakt:
Izgleda da su mnogi takvi, i dobro da je samo jedna
Treba jos da budes srecan 
A sto je najgore toliko su komplikovani da moze biti neka obicna glupost...
Meni je nakon servisa dizni, pumpe i svega drugog poceo da stuca i da se gasi u voznji, a na kraju se ispostavilo da je majstor jednu nozicu na konektoru senzora polomio i kad je to zamenjeno sve tegobe prosle, a od trzanja u medjuvremenu otisao nosac a od nosaca crevo usisa i tako...

A sto je najgore toliko su komplikovani da moze biti neka obicna glupost...
Meni je nakon servisa dizni, pumpe i svega drugog poceo da stuca i da se gasi u voznji, a na kraju se ispostavilo da je majstor jednu nozicu na konektoru senzora polomio i kad je to zamenjeno sve tegobe prosle, a od trzanja u medjuvremenu otisao nosac a od nosaca crevo usisa i tako...