Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

Focus 1.6 Zetec '99 na 176.000

Odeljak za mehaničke kvarove.
Pravila foruma
Svako pitanje koje traži rešenje problema, a koje ne sadrži u naslovu teme: model auta, godinu proizvodnje,tip ubrizgavanja, zapreminu i snagu motora, biće obrisano bez opomene. U poruci napisati kratak i sažet problem.

Moderator: Dragomir

Odgovori
JerryDrake
Poruka: 3
Član foruma od: petak, 30. maj 2014. u 20:44h

Focus 1.6 Zetec '99 na 176.000

Poruka od JerryDrake » nedelja, 2. avg. 2015. u 21:13h

Pozdrav svima, evo nakon nešto više od godinu dana http://www.fordclubserbia.org/forum/vie ... 57#p328757 i 11k kilometara u vlasništvu, Focus 1.6 Zetec (1999) želeo bih da se konsultujem s vama oko par sitnica i enigmi. Focusa redovno održavam, garažiran je, bilo je promena pumpe za vodu i brave na haubi kao i kontakta za prskanje šoferke (kod Dragana), pumpe za benzin, par svećica, otkazale su po jedna lampa fara u tri meseca, urađeno je limarija oba branika, ogrebotina i komplet farbanje osim krova (450E), četiri nove letnje Dunlop SR2 gume, dve nove Tigar zimske (kod Dragana uočeno "jaje" sasvim slučajno na relativno novoj Debica) ovog leta klima je iznenada otkazala pa sam na letovanju obavio punjenje (50E), a promenjeni su i paknovi (4). Sve u svemu solidno sam ulagao za ovo što me je "Darth Vader" (to mu je umetničko ime) i porodicu mi vozao, a vozao je fino i pouzdano uglavnom na autoputevima, 5.5 do 6 i do 6.5 uz klimu. Nemam utisak da troši ulje, možda 10% na 10k. Dva puta sam ga vodio usput na procenu trapa, ocena vrlo povoljna za to godište i kilometražu, bio je i na reglaži i tehničkom ok.

Ono što bih želeo da sredim i da dobijem eventualno neki savet kako da rešim je:

- blaga škripa tj. više piskav zvuk kočnica u drugoj brzini (više u leru) pri zaustavljanju pred semaforom (pri većim brzinama ne čuje se)
- prozor vozačev škripi u poslednjih 10cm zatvaranja
- vrata vozačeva ne mogu da se zaključaju, mogu da se otključaju (centralna) ..dešava se i naprasno zaključavanje vrata nakon par minuta u vožnji
- tapacirung vozačevih vrata se zarozao i blago ispao
- papučica kvačila treperi nakon zaustavljanja na semaforu, nekoliko sekundi oseća se pulsiranje na stopalu (bez gasa), start je normalan i hod je normalan
- ubaciti iz prve u rikverc je enigma i dan danas, sve sam savladao samo ovo nisam savladao, kao da u menjaču sedi mali čovek i to najčešće nadrndan
- nešto od unutrašnje plastike je pootpadalo-ispalo iz ležišta, bilo bi dobro saznati ima li leka

Da zaključim, auto je pouzdan, navikao sam na njega i dobro me služi, mogao bih da ga teram bar do 200.000 :)
Hvala unapred na čitanju i savetima.

van
VIP
Poruka: 9046
Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 09:33h

Re: Focus 1.6 Zetec '99 na 176.000

Poruka od van » ponedeljak, 3. avg. 2015. u 16:42h

Мој је 1.8 , 1999 годиште , караван . Код мене је од 154 000 а сада има 212 000 .
Сем иницијалних улагања у нове дискове и плочице , променио са стабилизаторе , споне правца задњих точкова , кугле . Сумњам да ауто има стварних 154 000 и када сам га узео био је доста запуштен и неугледан . Пола ствари нисам ни средио од када сам га купио , и возим са неисправном климом .
Моја оцена је да је ауто веома поуздан и не задаје главобоље при коришћењу .
Проблеми са бравама су због микропрекидача који изгубе контакт , па централа лудује . Ја сам скидао браве , отварао их и прскао ВД40 по контактима , и прорадило је све како треба .
За ентеријер ти не могу помоћио , код мене је веома пристојан за 16 година стари ауто .

Odgovori

Povratak na „Kvarovi i popravke“