Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

"Ubi" me Mondeo

Odeljak za mehaničke kvarove.
Pravila foruma
Svako pitanje koje traži rešenje problema, a koje ne sadrži u naslovu teme: model auta, godinu proizvodnje,tip ubrizgavanja, zapreminu i snagu motora, biće obrisano bez opomene. U poruci napisati kratak i sažet problem.

Moderator: Dragomir

Odgovori
savke25
Poruka: 43
Član foruma od: ponedeljak, 25. feb. 2013. u 19:48h

"Ubi" me Mondeo

Poruka od savke25 » sreda, 12. avg. 2015. u 18:41h

Pozdrav narode, radi se o Mondeu TDCI 115ks !!! Kada ukljucim klimu auto jednostavno nije isti (napominjem u startu , u voznji ok) Moram da obrtaje dovedem minimum na 1500 i polako da popustam kvacilo jer ako krenem autom kao kada je klima iskljucena tj. sa vrlo malim dodavanjem gasa on se naprosto ugasi kao da stucne!!! Znaci bukvalno ovako krecem, stiskam gas oko1500 polako popustam kvacilo jos dodajem gasa i sve tako dok ne rasturim i korpu i lamelu i plivajuci i svoje finansije!!! Ne prijavljuje gresku na dijagnostici, zamenio mu plivajucu remenicu(Febi) kais i spaner on gore radi (bucniji) nego kad` je stigao iz Nemacke ??? Interesuje me Savet, Iskustvo, Kritika vase misljenje ljudi, majstori, forumasi!!! Pocinje opasno da me nervira, jer budala(kazem iskljucivo za sebe) koja skoro redovno prati ovaj sajt i savete da se auto ne kupuje na nevidjeno to nije postovala pa sada placa (boga mi debelo) svoju glupost!!! Hvala narode!!!

milan_gt
Poruka: 11707
Član foruma od: subota, 17. jul 2010. u 17:43h

Re: "Ubi" me Mondeo

Poruka od milan_gt » sreda, 12. avg. 2015. u 18:51h

pa nije 1.500 obrtaja tako mnogo..

knez91

 
Poruka: 2311
Član foruma od: nedelja, 30. maj 2010. u 20:13h

Poruka od knez91 » sreda, 12. avg. 2015. u 18:54h

Ne znam sta se ocekuje od auta koje ima blizu 1,5 t, sa klimom, da krene bez gasa.

Ako ti je to mnogo obrtaja za start, na koliko onda obrtaja vozis?
Loyale piše: kad ga poguras upali na pola tocka.
Knežević Enterijer

popovicvl
Poruka: 5671
Član foruma od: četvrtak, 30. okt. 2008. u 00:49h

Poruka od popovicvl » sreda, 12. avg. 2015. u 18:57h

Kako ide potrosnja sa klimom, jel se drasticno poveca? Kod mene je to oko 0,5 l.

Cesto se desi da kompresor zariba, tesko radi i previse opterecuje motor.

Nemoj da se previse sekiras, ja na svakom auto prodjem neku muku oko klime. Na svakom! Zato su me zaobisle druge brige.

savke25

Poruka od savke25 » sreda, 12. avg. 2015. u 19:08h

Da pojednostavim, Calov TDDI od 90 ks nikada nisam ugasio sa klimom a sopstveni ugasim po pet puta u gradu??? Provozam pre postavljanja teme auto tek stigao iz francuske moze da krenena leru (napominjem)uz izuzetno lagano pustanje kvacila, to je za moj misaona imenica!!! Ako malo brze popustim kvacilo gasenje je zagarantovano kao i skripa NOVE remenice!!! Iz Igumenice do Sapca 9h pod klimom na plus36. Plus Fasovanje presretaca(imam papir) kod Nis-a !!! Toliko o obrtajima na koim vozim potrosnja bila 8.2!!!

savke25

Poruka od savke25 » sreda, 12. avg. 2015. u 19:14h

Oko sedam litara po gradu, klimu ne iskljucujem i zadovoljan sam potrosnjom. Drug isao sa njim u Crnu Goru i imao 5.3 nocna voznja, povratak 6.7 dnevna paklena vrucina!!!

darko darko
Poruka: 3889
Član foruma od: petak, 8. jan. 2010. u 11:43h

Poruka od darko darko » sreda, 12. avg. 2015. u 22:47h

druze ovakve siptome sam ja imao na remenici onoj dole gumenoj, ako si to zamenio pogledaj opet, ali samo kada upalim klimu! Ljuljao tresao zaletao ....
probaj kod gagija oteraj u pinosavu, on je odmah meni nasao kvar u momentu!

stefan013
Poruka: 98
Član foruma od: subota, 28. feb. 2015. u 18:21h

Poruka od stefan013 » četvrtak, 13. avg. 2015. u 01:00h

I ja imam isti problem, kad radi klima kao da se motor dosta muci kad krecem, jos kad upali ventilator kao tenk da vucem zamnom. Ali dok ide cutim i teram..

Djole
Master of Tanjirača
Master of Tanjirača
Poruka: 4947
Član foruma od: nedelja, 6. dec. 2009. u 21:39h

Poruka od Djole » četvrtak, 13. avg. 2015. u 01:05h

kad radi klima mora raditi i ventilator... ;)
:ford2: Mondeo MK3, Ghia X - TDCi - 96KW viewtopic.php?f=6&t=19766&start=125

savke25

Poruka od savke25 » četvrtak, 13. avg. 2015. u 16:32h

Sutra zakazano kod "Kuzme ü Sapcu pa javljam. Menjao sam tu remenicu pre 10 dana i pretpostavljaju da je pukla amortizeropruga na zatezacu pk kaisa!!!

slavkosabac
Poruka: 25
Član foruma od: utorak, 19. maj 2015. u 21:02h

Poruka od slavkosabac » četvrtak, 13. avg. 2015. u 22:31h

Javi nam kako si prosao i da li je guzva kod Kuzme i ja sam planirao da u subotu odem do njega kada proverim stanje -oznake na racunaru.

Odgovori

Povratak na „Kvarovi i popravke“