Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

Problem sa klimom mondeo mk3

Odeljak za mehaničke kvarove.
Pravila foruma
Svako pitanje koje traži rešenje problema, a koje ne sadrži u naslovu teme: model auta, godinu proizvodnje,tip ubrizgavanja, zapreminu i snagu motora, biće obrisano bez opomene. U poruci napisati kratak i sažet problem.

Moderator: Dragomir

Odgovori
Ramm
Poruka: 33
Član foruma od: subota, 16. nov. 2013. u 22:22h
Kontakt:

Problem sa klimom mondeo mk3

Poruka od Ramm » četvrtak, 10. sep. 2015. u 20:48h

Pozdrav svim clanovima foruma, imam jedan cudan problem sa klimom u kolima.
Klima je automatska, malopre je upalih i stavih da greje (posto je malo prihladnelo napolje), kad ono ukljucuje ventilator i cepa konstantno hladan vazduh na ventilacionim otvorima kao da sam stavio na min temperaturu a ne na 25.
Klima je letos hladila, prosle zime je grejala, a sada nece da greje. Radio sam onaj test klime, skinuo i vratio kleme sa akumulatora, medjutim ista stvar..
Imate li mozda ideju sta moze da bude, i sta bih mogao da uradim. Sada i nije toliko strasno, medjutim zimu ne smem da docekam ovako :wtf:

Lucky
Poruka: 1083
Član foruma od: sreda, 3. dec. 2014. u 10:44h

Re: Problem sa klimom mondeo mk3

Poruka od Lucky » četvrtak, 10. sep. 2015. u 21:10h

imas li antifriza/vode u sistemu

Ramm
Poruka: 33
Član foruma od: subota, 16. nov. 2013. u 22:22h
Kontakt:

Poruka od Ramm » četvrtak, 10. sep. 2015. u 21:13h

Imam naravno... :/
Ne znam sta mu je. STvarno sam zbunjen :|

Dopuna:

sada sam odvio cep sa posudice i bukvalno je odleteo, kao da je imao neki pritisak unutra. Startovao motor i pocelo je da greje. Ne znam da li zbog toga ili neceg drugog ili je zaglupela jednostavno klima?

Takodje imam jos jedno pitanje (da ne otvaram novu temu...)

Pre 10ak dana je pocelo prvi put da se javlja, da prilikom voznje na 2000 obrtaja i vise kada ukljuci turbinu ona pocne da sisti. Bukvalno sisti, ne zuji, ne pisti.
Vuce auto kao besan i dalje, nikakve druge anomalije se ne primecuju sem iritantnog glasnog sistanja koje se jasno cuje u kabini.

Djole
Master of Tanjirača
Master of Tanjirača
Poruka: 4947
Član foruma od: nedelja, 6. dec. 2009. u 21:39h

Poruka od Djole » četvrtak, 10. sep. 2015. u 23:12h

klima samo hladi ne greje...mozda si imao neki vazdusni cep u sistemu...sto se tice turba javice se neko iskusniji...
:ford2: Mondeo MK3, Ghia X - TDCi - 96KW viewtopic.php?f=6&t=19766&start=125

mbole
Poruka: 15005
Član foruma od: ponedeljak, 6. jun 2011. u 23:09h

Poruka od mbole » petak, 11. sep. 2015. u 01:02h

Ajmo redom.
Ko sto Djole napisa, klima samo hladi ne greje. Greje sam motor, to jest tecnost za hladjenje motora, prolazi kroz grejac kabine, preko nje struji vazduh i greje kabinu.

Sto se tice cepa, jel motor bio vruc kada si ga odvio?
Nemoj to nikada da radis, posto imas sve sanse da dobijes brdo kipuce tecnosti za hladjenje pravo u facu.
To je sasvim normalna pojava, posto je kod mondea sistem za hladjenje pod pritiskom.
Ako vec moras da ga odvijas, odvijes ga samo malkice, da pocne da sisti, i tek kad obori pritisak, smes da ga odvijes do kraja.

Nije iskljuceno da si imao neki vazdusni cep u sistemu za hladjenje motora/grejanje kabine, pa da je prilikom otvaranja "progurao".

E sad... zasto je duvalo hladno kao da je ukljucena klima?
Jedna od mogucnosti je da je bilo ukljuceno odmagljivanje stakala. Tada klima radi to jest hladi bez obzira sto je zadata temperatura da greje kabinu.
Djak pesak :)

savke25
Poruka: 43
Član foruma od: ponedeljak, 25. feb. 2013. u 19:48h

Poruka od savke25 » petak, 11. sep. 2015. u 15:29h

Sistanje je simptom prsnutog creva(90%) samo ga gasiraj i za par dana osetices da slabije vuce (pukotina se prosiri). Imao sam istu situaciju i nisam odmah primetio razliku!!!

Neša
VIP
Poruka: 5056
Član foruma od: sreda, 8. apr. 2009. u 17:51h

Poruka od Neša » utorak, 15. sep. 2015. u 09:41h

meni prošlo leto počela tako da šišti i evo dan-danas 30hilj.km često je nekad čujem više od motora,a svi znamo kako brunda mondeo dizel. Nigde nemam pukotinu turbo šišti ko lud
Ford MONDEO mk3 1.edition
Duratorq DI 16v

Odgovori

Povratak na „Kvarovi i popravke“