problem sa paljenjem forda eskorta 4 1.3
Moderator: Dragomir
-
- Poruka: 6
- Član foruma od: utorak, 20. okt. 2015. u 20:07h
problem sa paljenjem forda eskorta 4 1.3
imam problem koji ja nemogu da resim.treba mi vasa pomoc
.pri paljenju motora pumpa kao da nedolazi do karburatora(VEBER SA DVA GRLA)skinuo sam pumpu izgleda mi skroz ok.skinuo karburator proverio dizne nisu zapusene.neznam koji je problem...da li je do pumpe i ako izgleda ok?

- 911s [SK]
- old-and-rare Fords fan
- Poruka: 11510
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 10:33h
Re: problem sa paljenjem forda eskorta 4 1.3
Skineš crevo pre pumpe i drugim crevom spojiš ulaz pumpe sa nekom kanticom goriva. Onda skineš crevo sa izlaza pumpe i verglaš, ako ne ide gorivo crkla je pumpa. Ako ide gorivo onda je pumpa u redu, ali je zapušen dovod u rezervoaru.
Everything we do, it's driven by you!
Ford weist den Weg.
"When it comes to defining Ford models, never say "never"! Somewhere, somehow, there was usually an exception to prove the rules..." Graham Robson
Ford weist den Weg.
"When it comes to defining Ford models, never say "never"! Somewhere, somehow, there was usually an exception to prove the rules..." Graham Robson
Van piše: ...за све те буђаве фордове
-
probacu to sutra.ja sam skidao pumpu,otvorio sam je da vidim da nije membrana pukla,kad ono pumpa iz nutra izgleda kao nova
.skinuo sam i karburator posto mi je plovak bio zaglavljen misleci da je sve zbog toga.kada sam sve vratio na svoje mesto ono jos gore,sada nece gorivo ni do karburatora,sve curi niz crevo koje ide do karburatora.
slikacu ti pa ces videti.i zaboravio sam da kazem da nista nije zapuseno,sve sam proverio,vazduh prolazi svuda...

- van
- VIP
- Poruka: 9046
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 09:33h
Зависи како стоји пловак у карбуратору , али ако нема горива у карбуратору , дува се у улазно црево за гориво и ваздух мора да пролази . Када се карбуратор стави у пложај да му пловак симулира затворено , када се дува проз рупу , ваздух не пролази .
За паљење аутомобила довољна је флашица са бензином на крову ( негде изнад карбуратора ) и цревце пуно бензина до карбуратора .
Како се испитује да ли ради пумпа обајшњено је у претходном посту .
Ако је мотор исправан , пола чепа горив директно у карбуратор треба да буде довољно мотору да упали и ради 2-3 секунде .
За паљење аутомобила довољна је флашица са бензином на крову ( негде изнад карбуратора ) и цревце пуно бензина до карбуратора .
Како се испитује да ли ради пумпа обајшњено је у претходном посту .
Ако је мотор исправан , пола чепа горив директно у карбуратор треба да буде довољно мотору да упали и ради 2-3 секунде .
-
To znam.bio je zapusen karburator pa sam to sredio,sada vazduh prolazi nego mi nije jasno kada stavim cep benzina motor bi trebao da prede tj da karburator lepo radi dok ima benzina....on radi kao da je zapusen i da nema dovoljno ni vazduha a ni goriva,bukvalno se muci dok radi.dosla su mi tri majstora i nemaju pojma sta mu je.
- van
- VIP
Са чепом бензина директно у грло карбуратора , мотор може да упали и ради пар секунди и ништа више . Не може тако лепо да ради , већ само да ради било како док не поторши бензин . Није презизирано јер ради пумпа или не , јер ради пловак са игличастим вентилом или не ... Па тек онда на карбуратор да се пређе . Јел скидан шраф за смешу , и ако јесте , јел враћен на исти број кругова одвијања као што је и био ?
- mbole
- Poruka: 15005
- Član foruma od: ponedeljak, 6. jun 2011. u 23:09h
Ne razumem ovo "sve curi niz crevo koje ide do karburatora"?dragan floid piše:...kada sam sve vratio na svoje mesto ono jos gore,sada nece gorivo ni do karburatora,sve curi niz crevo koje ide do karburatora....
Ili crevo nije stegnuto kako treba, ili je crevo prslo, ili je lose stegnuto i iglicasti ventil zaglavljen, ili je zacepljen povratni vod...
Cak i kad je zaglavljen iglicasti, ili zacepljen povratni, gorivo ne sme da curi niz crevo. Nekada automobili nisu ni imali povratni vod.
Ne pravi ta mehanicka pumpa 20 bara.
Djak pesak 

- van
- VIP
Прави 0.3 бара , ја мерио . Таунуси немају повратни вод на карбуратору и то ради како треба .
-
resio problem.ispalo crevo od vakuma sto ide u karburator....
.zato nije htelo da povuce gorivo,glupost a napravi ti veliki problem