Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

Ogrebotina ključem

Odeljak za mehaničke kvarove.
Pravila foruma
Svako pitanje koje traži rešenje problema, a koje ne sadrži u naslovu teme: model auta, godinu proizvodnje,tip ubrizgavanja, zapreminu i snagu motora, biće obrisano bez opomene. U poruci napisati kratak i sažet problem.

Moderator: Dragomir

Odgovori
combe83
Poruka: 157
Član foruma od: četvrtak, 4. sep. 2014. u 16:46h

Ogrebotina ključem

Poruka od combe83 » subota, 7. nov. 2015. u 09:17h

Sinoć mi se desila užasna stvar, neko mi je ključem ogrebao celu stranicu auta, od štopa do fara,krilo vrata sve, da Bog da mu se ruka osušila.
Da li neko zna kako da saniram ogtrebotinu i koliko to od prilike košta??? :(

mbole
Poruka: 15005
Član foruma od: ponedeljak, 6. jun 2011. u 23:09h

Re: Ogrebotina ključem

Poruka od mbole » subota, 7. nov. 2015. u 09:44h

Zavisi koliko je bio ostar kljuc, tj. koliko je duboka ogrebotina.
Ako nije mnogo duboko, moze da se izvuce i poliranjem.
Ako je duboko... vidi sa nekim farbarom, dal moze da ti to zamaze lakom (naravno pod uslovom da nije probio i boju), pa onda da se smirgla i polira da bi se ujednacilo sa ostatkom.
Jednom prijatelju sam uspeo tako da sredim, slikarskom cetkicom naneo lak preko ogrebotine, sacekali par dana da lak lepo ocvrsne, smirglano vodenom 800, 1000, 1500, 2000, smirgla preko gumice za brisanje (skolska gumica za olovke), i na kraju poliranje. Moglo je da se primeti, samo ako tacno znas sta da gledas, i bas dobro zagledas.

Za prvu probu, nanesi malo paste za zube na krpicu, pa probaj da istrljas malo parce (reda par cm), da vidis sta se desava, tj. koliko je ogrebotina duboka.
Djak pesak :)

Odgovori

Povratak na „Kvarovi i popravke“