Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

Treperi lampica ulja

Odeljak za mehaničke kvarove.
Pravila foruma
Svako pitanje koje traži rešenje problema, a koje ne sadrži u naslovu teme: model auta, godinu proizvodnje,tip ubrizgavanja, zapreminu i snagu motora, biće obrisano bez opomene. U poruci napisati kratak i sažet problem.

Moderator: Dragomir

Odgovori
Almighty.shO
Poruka: 1781
Član foruma od: utorak, 17. nov. 2015. u 17:29h

Treperi lampica ulja

Poruka od Almighty.shO » utorak, 12. apr. 2016. u 14:21h

Poz svima,

juce mi je na autu promenjen lanac bregaste i spaner (vidi sliku ispod :D ) i promenjene gumice kod dizni... I malopre krenemo da probamo auto kad ono hop pocne da treperi lampica ulja u par navrata i nestane (ne dok je na leru nego dok je u voznji)... Vratimo se, skinemo senzor ulja, pumpa redovno baca ulje, vratimo, prodjemo 5km redovne voznje sve oke i u povratku se opet upalilo, 2x... Sta moze biti u pitanju? Pumpa je ok, dobra kompresija. Ulje je 5w30 (Ford Formula F sipano kod Dragomira). Da li je problem u samom senzoru? (mada mi ne ide u glavu do sad ni jedna lampica se nije pojavljivala u toku voznje....) Porucen je senzor i trebao bi doci u roku od 2h pa cemo probati.

Slika

Ukoliko neko zna sta bi mogao biti uzrok...nek se javi.

Unapred hvala.

van
VIP
Poruka: 9046
Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 09:33h

Re: Treperi lampica ulja

Poruka od van » utorak, 12. apr. 2016. u 15:02h

Филтер уља може то да ради ( мени се десило ) , али да знаш да ако се упали лампица у вожњи и на кратко , лежајеви се оштете . Сензор гаси лампицу на мањем притиску него што је то притисак на леру

Almighty.shO

Poruka od Almighty.shO » utorak, 12. apr. 2016. u 15:05h

Svi filteri su promenjeni kod Dragomira pre, nesto manje od, 4k km. Ne znam zasto bi to sad pravilo problem kad je do juce sve bilo sasvim normalno?!
Cim smo skontali sta je odmah smo ugasili auto i to je to. Sad je u radionici.

SCORPIO123
Poruka: 1028
Član foruma od: sreda, 11. nov. 2015. u 20:43h

Poruka od SCORPIO123 » utorak, 12. apr. 2016. u 16:27h

pedantan majstor

Almighty.shO

Poruka od Almighty.shO » utorak, 12. apr. 2016. u 17:34h

Promenjen senzor i sve je ok (provozali 20km)... Videcemo uvece sta i kako. Idem provozati malo duze pa cu znati.

van
VIP
Poruka: 9046
Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 09:33h

Poruka od van » utorak, 12. apr. 2016. u 20:11h

Мени се десило пре 13ак година , да сам кренуо за Дивчибаре зими . Негде на ибарској крене да светлуца лампица за уље . Станем проверим , све уреду . Наставим , после 15 км опет . Сконтао сам да има везе са температуром и да је до филтера . Променио сам филтер , који је био максимално 1000 км на мотору (мотор ремотован пре тога ). Филтер фрад на првој пумпи је решио ствар , али лежајеви су добили своје , летећи нарочито . Да поделим моје искуство , надам се да није такав проблем код тебе .

Almighty.shO

Poruka od Almighty.shO » utorak, 12. apr. 2016. u 22:15h

van hvala na ovome. Mi kad smo primetili ovo odmah je auto parkiran i nije vozen ni metra. I onda smo proveravali sta je. Ulja ima, pumpa je ok (dobra kompresija i sve), jedino nam nije bilo jasno kako da se bas senzor upalio. E sada nakon sto smo stavili novi senzor nema vise tih simptoma. Auto normalno radi, nema nikakvih promena. Videcemo za dalje. Ukoliko se slucajno pojavi odmah cu promeniti i filtere (najmanji problem). Nadam se da sam sa ovim zavrsio. Proverio sam nigde ne curi ulje, nema nista.

Da napomenem sad sam prosao 50km sa autom, lagana voznjica, 1h sa cekanjem (10 min cekanja, auto radio na leru), temperatura normalna, sve ok. Lepo poteze, ide...

Odgovori

Povratak na „Kvarovi i popravke“