Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

Klima nece da se ugasi.

Odeljak za mehaničke kvarove.
Pravila foruma
Svako pitanje koje traži rešenje problema, a koje ne sadrži u naslovu teme: model auta, godinu proizvodnje,tip ubrizgavanja, zapreminu i snagu motora, biće obrisano bez opomene. U poruci napisati kratak i sažet problem.

Moderator: Dragomir

Odgovori
Soul
Poruka: 26
Član foruma od: ponedeljak, 11. apr. 2016. u 04:05h

Klima nece da se ugasi.

Poruka od Soul » sreda, 13. apr. 2016. u 21:50h

Krenuo da upalim klimu danas u svom Mondeu 2002, 2.0 Duratec koja je inace automtska i sve ok radi bez prijekorno. Ali desavaju mi se cudne stvari koje su mozda normalne ili se nesto uzjebalo. Ovako pokusacu da budem sto jasniji. Prvo kad stisnem dugme da duva na sajbu automatski se i klima upali. Kad stisnem na noge ili srednji dio klima ostane ugasena. Drugo kad ugasim auto ugasim i klimu na off i kad auto bude neko vrijeme ugaseno udjem upalim auto klima je na of sve je na of al uprkos tome ventilator na maximumu izduva par sekundi i onda se sam lagano smanji i ugasi. Trece, klima mi je ugasena i ja hocu ventilator samo da upalim,i cim upalim ventilator tj. smanjim na low ili na 19C duva hladno al hladno kao da klima radi a ona ugasena. Jel ima neka caka oko te automatske klime ili ja neznam to nastimati. Ovo mi je prvo ford vozilo tako nisam bas upoznat. Znaci klima kao da stalno radi iako je Ac dugme off. Hvala unapred na pomoci.

Djole
Master of Tanjirača
Master of Tanjirača
Poruka: 4947
Član foruma od: nedelja, 6. dec. 2009. u 21:39h

Re: Klima nece da se ugasi.

Poruka od Djole » sreda, 13. apr. 2016. u 22:05h

pise li ti na displeju AC?
:ford2: Mondeo MK3, Ghia X - TDCi - 96KW viewtopic.php?f=6&t=19766&start=125

Soul

Poruka od Soul » sreda, 13. apr. 2016. u 22:20h

Ako mislis na mali okrugli display ne pise. A tom displayu uredno pise temp koja je i kad stiisnem auto pise recimo 20 stepeni i iznad auto. Takodje kad spustim temp na minimum oko 19C onda pise LO. Ventilator od klime radi i kad je ac dugme of i on samo mora biti ventilator kabine upaljen. Evo ciitam na talkford neko nnpominje thermostat neko da odvojim kleme sa akum. da se resetuje nisam pametan.

bane1967
Poruka: 346
Član foruma od: subota, 6. avg. 2011. u 10:43h

Poruka od bane1967 » sreda, 13. apr. 2016. u 22:54h

Kod forda se klima automatski uključuje kada se prebaci duvanje na šoferšajbnu, čak i kada je dugme za klimu na off.

Soul

Poruka od Soul » sreda, 13. apr. 2016. u 23:07h

Znaci ajd to je rijeseno. Hvala Bane. Znaci mora tako. A za ova druga dva problema jel ima ko kakvo objasnjenje?

mbole
Poruka: 15005
Član foruma od: ponedeljak, 6. jun 2011. u 23:09h

Poruka od mbole » četvrtak, 14. apr. 2016. u 07:06h

I kad postavis temp tako da ispise low, klima se takodje automatski upali. Daklem sve radi kako treba.

Sent from my GT-I9195 using Tapatalk
Poslednja izmena: mbole, na dan četvrtak, 14. apr. 2016. u 07:53h. Ukupno izmenjeno 1 put.
Djak pesak :)

Soul

Poruka od Soul » četvrtak, 14. apr. 2016. u 07:11h

Ajd onda i to je uredu. Al kako da upalim samo ventilator da duva bez klime? Ili je to nemoguce kod automatske klime?

mbole
Poruka: 15005
Član foruma od: ponedeljak, 6. jun 2011. u 23:09h

Poruka od mbole » četvrtak, 14. apr. 2016. u 08:05h

Procitas: http://www.fordclubserbia.org/forum/vie ... 78#p416878

Naravno da moze, ali ne kada je temperatura namestena na low, i/ili kada je usmerena na sofersajbnu.

Postavis neku normalnu temperaturu (usput, sto uopste postavljas na low?), stisnes taster A/C i kompresor se iskljuci (na ekranu ispise ECO).

Kao generalno pravilo: Postavi temperaturu na nesto tipa 22-23 stepena, ukljucis AUTO, i samo gasi A/C kad neces da se pali kompresor. Neces brze ohladiti auto ako postavis na nizu temperaturu, i odvrnes ventilator do kraja. Samo ce ti biti neprijatnije.
Djak pesak :)

Odgovori

Povratak na „Kvarovi i popravke“