Focus mk2.5 1.6 tdci cudan zvuk
Moderator: Dragomir
-
- Poruka: 35
- Član foruma od: četvrtak, 18. jun 2015. u 22:37h
Focus mk2.5 1.6 tdci cudan zvuk
Zdravo svima,
Od pre nekih 15 dana primetio sam da se cuje nekakav "metalni" zvuk pri pustanju kvacila.
Naime, to se desava samo nakon prvog kretanja u prvoj brzini ili npr ako stanem ubacim u rikverc i pustam kvacilo.
Ako je u pitanju voznja kreni-stani(u koloni), zvuk se ne cuje, iako recimo izbacim iz brzine dok stojim, pa ubacim u prvu i krenem.
Zvuk nije konstantan kao recimo krcanje, struganje ili lupkanje vec samo jedno "klang".
Cak se i ne desava svaki put, vec izgleda samo nakon prvog kretanja. U rikercu se desava cesce.
U samoj voznji i menjanju brzina nista se ne cuje, sve radi normalno, auto normalno vuce.
Trazio sam po nasem forumu ali nisam nasao nesto slicno. Na hrvatskim forumima sam nasao slican opis kvara poluosovine??
Ima li neko iskustva?
Hvala.
Od pre nekih 15 dana primetio sam da se cuje nekakav "metalni" zvuk pri pustanju kvacila.
Naime, to se desava samo nakon prvog kretanja u prvoj brzini ili npr ako stanem ubacim u rikverc i pustam kvacilo.
Ako je u pitanju voznja kreni-stani(u koloni), zvuk se ne cuje, iako recimo izbacim iz brzine dok stojim, pa ubacim u prvu i krenem.
Zvuk nije konstantan kao recimo krcanje, struganje ili lupkanje vec samo jedno "klang".
Cak se i ne desava svaki put, vec izgleda samo nakon prvog kretanja. U rikercu se desava cesce.
U samoj voznji i menjanju brzina nista se ne cuje, sve radi normalno, auto normalno vuce.
Trazio sam po nasem forumu ali nisam nasao nesto slicno. Na hrvatskim forumima sam nasao slican opis kvara poluosovine??
Ima li neko iskustva?
Hvala.
- Daki_81
- Poruka: 2600
- Član foruma od: subota, 23. mar. 2013. u 17:56h
Re: Focus mk2.5 1.6 tdci cudan zvuk
Možda neki nosač motora, hoće kad "koska" propadne da se čuje taj zvuk pri kretanju iz mesta.
/ Focus / 2007. / 1.6 TDCi /
-
Da li ja mogu i kako sam fizicki da proverim da li nosac u pitanju?
Posto u servis mogu tek krajem aprila...
Posto u servis mogu tek krajem aprila...
- nikola_focus
- Poruka: 1498
- Član foruma od: petak, 2. mar. 2012. u 11:58h
Treba ti naravno kanal
i veliki srafciger ili neki pajser koji je zgodan za tako nesto, ne preterano veliki a ni mali. Nategni nosac i ako primetis da je guma prilicno ispucala u bilo kom delu nosaca on je za zamenu 

Ford Focus Mk1.5 1.8 TDCi Ghia
Ford Fiesta Mk5 1.4 TDCi Trend
Ford Focus Mk2.5 1.6 TDCi Trend
Ford Fiesta Mk5 1.4 TDCi Trend
Ford Focus Mk2.5 1.6 TDCi Trend
-
Hvala na savetu.
U decembru sam radio veliki servis kod Dragomira, tada mi ljudi nisu nista rekli za nosace, iako su "pretresli" ceo auto.
Da li je moguce da je neki geknuo za tri meseca?
Jbg, nije bas moj fah
U decembru sam radio veliki servis kod Dragomira, tada mi ljudi nisu nista rekli za nosace, iako su "pretresli" ceo auto.
Da li je moguce da je neki geknuo za tri meseca?
Jbg, nije bas moj fah
- Daki_81
Pa može da pukne guma u nosaču i čim izađeš iz Pinosave, nikad se nezna... proveri ga ti sam za početak.
-
Mozda sam trebao da nazovem temu ...cudni zvukovi.
Danas sam opet pokusao da utvrdim odakle mi ulaze izduvni gasovi u kabinu(opisano u drugoj temi) i primetio(cuo) da mi onaj najveci kais zulja o plasticno kuciste.
Takodje, istovremeno, jedan manji metalni deo se pomera napred-nazad dok auto radi(slika).

Uskoro planiram duzi put pa me interesuje da li je to zabrinjavajuce?
Danas sam opet pokusao da utvrdim odakle mi ulaze izduvni gasovi u kabinu(opisano u drugoj temi) i primetio(cuo) da mi onaj najveci kais zulja o plasticno kuciste.
Takodje, istovremeno, jedan manji metalni deo se pomera napred-nazad dok auto radi(slika).

Uskoro planiram duzi put pa me interesuje da li je to zabrinjavajuce?
Poslednja izmena: mrk, na dan nedelja, 17. apr. 2016. u 15:27h. Ukupno izmenjeno 1 put.
-
- Poruka: 1028
- Član foruma od: sreda, 11. nov. 2015. u 20:43h
Remenica radilice nevalja
-
Na sta konkretno mislis?
Ovo sto zulja o plasticno kuciste ili ovo malo metalno sto se klati napred-nazad, ili oboje?
Veliki servis je radjen pre 3000km, otkud sad to?
Koliko je to ozbiljno? Uskoro putujem, sta da radim?
Pozdrav
Ovo sto zulja o plasticno kuciste ili ovo malo metalno sto se klati napred-nazad, ili oboje?
Veliki servis je radjen pre 3000km, otkud sad to?
Koliko je to ozbiljno? Uskoro putujem, sta da radim?
Pozdrav
-
- Poruka: 1028
- Član foruma od: sreda, 11. nov. 2015. u 20:43h
remenica radilice se nemenja na velikom servisu
-
Sto stedis reci?
Jbg ja sam laik za te stvari, cenim svaku pomoc.
Sta je ono metalno sto klacka? Jel to treba da bude fiksno ili da se mrda tako?
Koliko je ozbiljno to sve ukupno, posto kod majstora mogu tek sledece nedelje, a ne bih bas da me auto ostavi na putu, pogotovo sa dvoje male dece...?
Jbg ja sam laik za te stvari, cenim svaku pomoc.
Sta je ono metalno sto klacka? Jel to treba da bude fiksno ili da se mrda tako?
Koliko je ozbiljno to sve ukupno, posto kod majstora mogu tek sledece nedelje, a ne bih bas da me auto ostavi na putu, pogotovo sa dvoje male dece...?
- Daki_81
Dovoljno je i ako si primetio da se kaiš češa da ne ideš na dalji put već odmah kod majstora...