Naime, problem za koji tražim savet zahteva ozbiljno poznavanje fordove mehanike i veliko iskustvo..(bar ja tako mislim)
Nedavno sam uložio gotovo bezumnu sumu novca u sređivanje svog Forda ali tako je moralo biti. Međutim javio se novi ozbiljan problem. Motor kada je hladan pali očekivano lako i brzo, bez ikakve sumnje da nešto nije u redu. Međutim kada je vruć, prvi pokušaj paljenja prolazi u osećaju da je pola motora nestalo a druga polovina se bori sa troglavom aždajom..(lupanje trešnje...) i završava tako što odmah vratim ključ na nulu - ugasim. Iz drugog puta upali tako što verglam sekundu - dve duže da bih podržao prikupljanje obrtaja i tako na nekim veoma malim obrtajima radi bez trešnji i lupanja 4-5 sekundi i onda kao da se probudio, radi sasvim normalno kao da ništa nije bilo. Tako bez greške svaki put.
Od radova koji su izvedeni a za koje mislim da bi mogli biti bitni tj da su mogući uzrok sadašnjeg problema su zamena seta kvačila (novo LUK) plivajući zamajac, korpa, lamela, druk, (od čega mislim da je jedino bitan zamajac), dizne i grejači, PK kaiš sa rolerima i zatezačem. Ostalo su trapovi i agregati..
Koliko god da se plašim odgovora, a plašim se, (ponovnog skidanja menjača) želim da čujem pravi i nadasve stručan.
Unapred zahvalan
Aleksandar