Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

Mondeo III, 2.0TDDI 2001. greška paljenja kad je vruć

Odeljak za mehaničke kvarove.
Pravila foruma
Svako pitanje koje traži rešenje problema, a koje ne sadrži u naslovu teme: model auta, godinu proizvodnje,tip ubrizgavanja, zapreminu i snagu motora, biće obrisano bez opomene. U poruci napisati kratak i sažet problem.

Moderator: Dragomir

Odgovori
AleksandaRRR
Poruka: 4
Član foruma od: utorak, 12. apr. 2016. u 15:21h

Mondeo III, 2.0TDDI 2001. greška paljenja kad je vruć

Poruka od AleksandaRRR » utorak, 12. apr. 2016. u 17:02h

UH! Prva poruka nestade, kaže nisam bio prijavljen..ode pola sata pisanija :suicide:

Naime, problem za koji tražim savet zahteva ozbiljno poznavanje fordove mehanike i veliko iskustvo..(bar ja tako mislim)

Nedavno sam uložio gotovo bezumnu sumu novca u sređivanje svog Forda ali tako je moralo biti. Međutim javio se novi ozbiljan problem. Motor kada je hladan pali očekivano lako i brzo, bez ikakve sumnje da nešto nije u redu. Međutim kada je vruć, prvi pokušaj paljenja prolazi u osećaju da je pola motora nestalo a druga polovina se bori sa troglavom aždajom..(lupanje trešnje...) i završava tako što odmah vratim ključ na nulu - ugasim. Iz drugog puta upali tako što verglam sekundu - dve duže da bih podržao prikupljanje obrtaja i tako na nekim veoma malim obrtajima radi bez trešnji i lupanja 4-5 sekundi i onda kao da se probudio, radi sasvim normalno kao da ništa nije bilo. Tako bez greške svaki put.
Od radova koji su izvedeni a za koje mislim da bi mogli biti bitni tj da su mogući uzrok sadašnjeg problema su zamena seta kvačila (novo LUK) plivajući zamajac, korpa, lamela, druk, (od čega mislim da je jedino bitan zamajac), dizne i grejači, PK kaiš sa rolerima i zatezačem. Ostalo su trapovi i agregati..
Koliko god da se plašim odgovora, a plašim se, (ponovnog skidanja menjača) želim da čujem pravi i nadasve stručan.
Unapred zahvalan
Aleksandar

AleksandaRRR

Re: Mondeo III, 2.0TDDI 2001. greška paljenja kad je vruć

Poruka od AleksandaRRR » četvrtak, 14. apr. 2016. u 07:39h

Što bi rekli..Mož da bidne, al još ne mora da znači.. videćemo danas, vrlo je moguće da nećemo skidati menjač :) (a ni vaditi motor))

m_peki
Poruka: 561
Član foruma od: nedelja, 6. sep. 2009. u 15:01h

Poruka od m_peki » četvrtak, 14. apr. 2016. u 09:01h

Nisam ozbiljan poznavalac fordove mehanike.... ali sam neko vreme na forumu. Nadam se da tvoj problem lezi u senzoru radilice ili vec bregaste, mesam ih stalno.

vucki
Poruka: 2146
Član foruma od: utorak, 13. okt. 2009. u 12:24h

Poruka od vucki » četvrtak, 14. apr. 2016. u 09:27h

Probaj da zamenis onaj veliki relej sto stoji ispod akumulatora,cesto su ljudi menjali sve i svasta a na kraju ispade da je on pravio problem...

AleksandaRRR

Poruka od AleksandaRRR » sreda, 20. apr. 2016. u 16:40h

Džek(utikač) senzora temperature interkulera nema osigurač. Kada se on vrati na mesto problem nestaje skoro sasvim. Upali odmah ali i dalje mu treba sekunda do dve da da digne sa nekih 700 na 900 obrtaja. Vrlo kratko ali ipak nije odmah. Sutra sređujemo još neke sitnice pa ćemo srediti i taj kontakt pa bumo videli. Hvala na interesovanju thumbsuph

Odgovori

Povratak na „Kvarovi i popravke“