Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

curenje ulja na servo pumpi

Odeljak za mehaničke kvarove.
Pravila foruma
Svako pitanje koje traži rešenje problema, a koje ne sadrži u naslovu teme: model auta, godinu proizvodnje,tip ubrizgavanja, zapreminu i snagu motora, biće obrisano bez opomene. U poruci napisati kratak i sažet problem.

Moderator: Dragomir

Odgovori
debeli
Poruka: 21
Član foruma od: ponedeljak, 28. mar. 2016. u 20:07h

curenje ulja na servo pumpi

Poruka od debeli » ponedeljak, 28. mar. 2016. u 20:45h

pozdrav svima,ja sam iz malog zvornika,nov sam ovde pa ako neko moze da mi pomogne.....imam mondea mk3 2.0tddi 85kw ghia i pre par meseci sam stavio polovnu servo i vodenu pumpu jer je stara totalno riknula nakon 340.000km,sada je vodena u redu ali vrlo malo bali servo pumpa gore na onom sarafu gde ide ona cev! nemam nikakvo zujanje niti zavijanje kao na staroj niti mi je tezak na volanu samo to malo sto bali i nervira me.....inace u loznici ima majstor koji radi iskljucivo forda,dobro radi ali dobro i naplati..... :clap:

FM III
Vremenski policajac
Poruka: 8318
Član foruma od: četvrtak, 9. dec. 2010. u 01:19h

Re: curenje ulja na servo pumpi

Poruka od FM III » ponedeljak, 28. mar. 2016. u 21:20h

Tako je to sa polovnim delovima, može da traje a može i da te zezne veoma brzo kao tebe. Jeste da su zajedno na kolima, ali mogu da se razdvoje i zašto si kupovao obe. Servo pumpa može da se remontuje, vodena ima zamenska koja nije skupa.
Meni nije jasno samo koja ti je stara pumpa crkla: vodena ili servo i koje je tvoje pitanje u stvari.
Focus mk 3.5 1.5 TDCI 88 kW (120 ks) 2016. god. 2021-
Panter black Ford Mondeo MK3 2.0 TDDI 115KS 2002. 2010-2021
NE BRŽE OD ŽIVOTA!
(23:48:25) Iosis: njeeeh saću ja van iz ćenife pa za komp

debeli

Poruka od debeli » ponedeljak, 28. mar. 2016. u 21:43h

uzeo sam obe jer su i kod mene obe riknule,gubio sam i vodu i servo ulje.....sada vodu uopste ne gubim ali mi se za 5 meseci izgubilo mozda 20gr ulja iz posude za servo,sto i nije strasno al ipak kad vidim da stalno vlazi servo pumpa to bih nekako da sredim ako je moguce! inace i servo i vodenu pumpu sam dobio za 60e i zato sam uzeo!

FM III
Vremenski policajac
Poruka: 8318
Član foruma od: četvrtak, 9. dec. 2010. u 01:19h

Poruka od FM III » ponedeljak, 28. mar. 2016. u 22:35h

Ako su obe otišle onda ok za kupovinu u paru.
Za to curenje ako te baš nervira vidi prvo da li može da se malo dotegne taj šraf i ako ne može onda vidi sa majstorom da li moguće da tu ima neki dihtung pa da se zameni, možda sredi stvar.
Focus mk 3.5 1.5 TDCI 88 kW (120 ks) 2016. god. 2021-
Panter black Ford Mondeo MK3 2.0 TDDI 115KS 2002. 2010-2021
NE BRŽE OD ŽIVOTA!
(23:48:25) Iosis: njeeeh saću ja van iz ćenife pa za komp

debeli

Poruka od debeli » utorak, 29. mar. 2016. u 08:42h

hvala,idem do majstora pa nek pogleda ima li kakav dihtung da se zameni pa da ne vlazi vise! mada ovde retko ko ima da se razume u forda! vecinom kukaju na forda da je los al kad sam ga kupio tek sam onda video sta je ford zaista.....ne bih ga menjao nikada :)

shoyyka
Poruka: 54
Član foruma od: utorak, 19. avg. 2014. u 20:04h

Poruka od shoyyka » utorak, 29. mar. 2016. u 10:06h

И мени на фокусу цурка на серву већ две год., не дирај ништа и вози,тек кад буде јаче цуркало онда ради...код вас кукају на форда, а овде на алфу...народ к'о народ-рекла-казала...сваки ауто је добар кад се одржава...неко налети на неки крш и онда се жали комшији,овај другоме пренесе,трећем,четвртом и тд. Тако настају митови...

debeli

Poruka od debeli » utorak, 29. mar. 2016. u 13:47h

shoyyka u pravu si,najgore je sto se na forda zale oni koji ga nikada nisu ni imali ni vozili! bio sam kod majstora i treba da zamenim konektor ili gumicu na njemu,taj sraf ili ti konektor ide zajedno sa crevom i ulazi u servo pumpu: ''Ford Power Steering Hose Union 18mm Long'' evo ovde moze da se vidi! u Mond Autu su mi rekli da je taj konektor 20e a sama gumica je 6e

shoyyka

Poruka od shoyyka » utorak, 29. mar. 2016. u 14:36h

Дао си ми идеју да и ја погледам серво,можда је тако нешто ситно...као ти што рече долијем двадесетак грама па опет кад се сетим,али ћу погледати...! Иначе од фордине нема удобнијег возила што се тиче вожње...прошле године до Бечића и назад нисам ни осетио пут...и то сам путовао по дану...плус 40,под климом,пуна кола...вероватно је мондео још удобнији од фокуса...највећи проблем,барем код фокуса је рђа...фабричка гаранција на лим је 12год...мој фокус је 2003,држи се још али почиње помало да се види рђа,на сајтнама помало...кажем једино то је мана...позз

debeli

Poruka od debeli » utorak, 29. mar. 2016. u 14:59h

mondeo je kao brod,i da nisu ovako skupe registracije za 2,2tdci sutra bih ovoga prodao i uzeo 2,2tdci! sto se rdje tice i kod mene je na vozacevim vratima poceo po malo da pokazuje ali nije strasno! smem sigurno reci da je mondeo u mnogim stvarima bolji od pasata al ne mozes pojedinima dokazati,tek ko proba forda neko vreme onda ce videti sta je auto!

shoyyka

Poruka od shoyyka » utorak, 29. mar. 2016. u 19:46h

Можеш замислити како ли иде тај од 2,2 тдци...уједа,али баш деру преко 2000 кубика...

Markedjani
Predsednik kluba
Predsednik kluba
Poruka: 21582
Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 11:14h

Poruka od Markedjani » utorak, 29. mar. 2016. u 19:55h

Ne bih da kvarim žurku ali držite se teme ;)

Sent from my Mi 4i using Tapatalk
Slika
Venetia Red, '81 Ford Taunus 1.3
Diamond White, '91 Ford Sierra 2.0 DOHC 4x4
Vozim besan auto od 1000 maraka!

debeli

Poruka od debeli » utorak, 29. mar. 2016. u 20:00h

izvinjavam se ako sam bio malo opsiran ali eto.....da kazem da sam problem sa vlazenjem servo pumpe resio! zameniti citav konektor koji je 20e ili samo gumicu na njemu koja je 6e :bravo:

YOmax
Poruka: 647
Član foruma od: petak, 14. nov. 2014. u 13:39h

Poruka od YOmax » subota, 30. apr. 2016. u 11:13h

Pa super! thumbsuph

Ako imas vremena, predstatavi svog ljubimca. Na avataru izgleda zanimljivo skroz..

debeli

Poruka od debeli » subota, 30. apr. 2016. u 13:24h

iskreno nemam neki dobar aparat da slikam,a sliku sam stavio sa interneta! inace zaista je ovakav kao sa slike!

Odgovori

Povratak na „Kvarovi i popravke“