- reparirani injektori, uredno kodirani
- nov filter goriva
- novi rezervar
- sve cijevi ultrazvučno očišćene
- nova pumpa goriva, pregledana, uredna
sve je sklopljeno, i auto mi je užasno čekićao, i znao je trokirat da počne unutrašnjost da se trese, odvezem čovjeku što mi je reparirao injektore, uradio je ponovo drugi injektor, i čekićanje se dosta smanjilo, i auto mi nije više nikada tako jako trokirao, mada zna i sada malo trzati, i onda dam više gasa i prokine. ali i dalje nije to to,poznajem svoj auto i kako je tiho i umireno radio prije kvara, sada radi gore od PD-a hahah

evo i video, kako motor sada zvuči
auto ide, ne osjetim slabiju vuču, ali zvuk je katastrofa, svašta sam pokušavao ali ništa...
mjerio sam kompresiju, na hladan motor, pumpa iskopčana, izvadio sve grijače, stavio manometar i 4-5 sec verglao. Eh sada sam čitao da se ne bi trebala pumpa iskopčavati, jer kada se otkopča daje max pritisak. Nisam primjetio da mi auto troši ulje, malo mi kapa na semeringu, ali sada da ga troši nije, pali normalno i kada je zima bila, i ugrijan normalno pali, bez verglanja. Sipam Fordovo 5w30, ne znam šta da više napišem.. Mislim da mi nisu dobro reparirani injektori, jer je i na prvoj reklamaciji bilo do injektora i isto se i sada dešava, samo u blažem obliku. Šta vi kažete? kontam da uzmem 4 injektora, ubacim,kodiram i vidim kako će se ponašati, mislio sam i prelive mjeriti, ali čitao sam da recimo ako je loša kompresija, to može uticati i na rad injektora, da on pokuša nadoknaditi to i da motor radi mirno, ako je to moguće. Evo mjesecima pokušavam riješiti, i ne znam šta da radim.
1 cilindar 24 bara
2 cilindar 20 bara
3 cilindar 24 bara
2 cilindar 20 bara