Ford Fokuc c-max 2.0 tdci slabo vuce
Moderator: Dragomir
- darkobb
- Poruka: 136
- Član foruma od: subota, 16. jan. 2016. u 17:19h
Ford Fokuc c-max 2.0 tdci slabo vuce
Imam problem sa autom, naime, auto pali bez iakakvih problema, mirno radi, ali je veoma trom za 136ks, ne pusi na auspuh ma kako se vozio sem kad stanem on izbaci neki plavo beli dim i zbaci ga par sekundi i nakon toga nema dima dok ne stanem ponovo. Ja sam ga skoro kupio na nekom placu ali oni su mu izvadili katalizator. Motor ne trosi ni kap ulja.
- milan_gt
- Poruka: 11707
- Član foruma od: subota, 17. jul 2010. u 17:43h
Re: Ford Fokuc c-max 2.0 tdci slabo vuce
A el imas dpf?
- darkobb
To ne znam ni kako da vidim. Znam da je skinut katalizator. Jeli on treba da ima neku bocicu za sipanje ulja u taj dpf i gde stoji?
- mimiojo
- Poruka: 151
- Član foruma od: subota, 12. nov. 2011. u 11:43h
Proveri creva i egr ventil filter nafte i vazduha za pocetak
Dva pravila:1.Ja sam uvek u pravu;2.Cak i kada nisam vazi prvo pravilo
- darkobb
Svakako ga teram u sevis sledece sedmice pa ce to sve proveriti. Kakvi bi simptomi bili ako ima dpf filter a prilikom vadjenja katalizatora nije iskljucen softverski dpf, da li bi taj belo plavi dim i slaba vuga mogla da bude posledica toga?
- darkobb
Resio sam problem sto nije hteo da vuce kako treba. Bila su neka creva od vakuma i vazduha. Dobijao je mnogo vise vazduha nego sto je trebalo pa ga je zato gusilo i bio je bucan. Uglavnom, auto leti 

- dakiva
- Poruka: 369
- Član foruma od: sreda, 9. nov. 2011. u 22:33h
Je l' znas mozda koja su to creva tacno i gde se nalaze? Moj C-max ima identicne simptome.
- darkobb
Mislim da su vakum creva od overboost ili pierburg ventila. Nisam video tacno sta je majstor radio jer sam bio zaduzen da sedim u autu i na komandu da palim i gasim auto. Ali sa pozice vazaca mislim da je nesto oko njega radio.