Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

Grebanje kod punog motanja Mondeo

Odeljak za mehaničke kvarove.
Pravila foruma
Svako pitanje koje traži rešenje problema, a koje ne sadrži u naslovu teme: model auta, godinu proizvodnje,tip ubrizgavanja, zapreminu i snagu motora, biće obrisano bez opomene. U poruci napisati kratak i sažet problem.

Moderator: Dragomir

Odgovori
pavko
Poruka: 3
Član foruma od: sreda, 11. maj 2016. u 16:10h
Kontakt:

Grebanje kod punog motanja Mondeo

Poruka od pavko » utorak, 17. maj 2016. u 21:15h

Ajde da opišem kompletnu situaciju.
Imao sam manji sudar, prednjim levim delom sam udario bočno u drugi auto.
Odšlepao auto u Grand Motors, prijavio štetu osiguranju i sve išlo svojim tokom dok nisam došao da preuzmem auto.
Pozovu me, auto gotov i dođem da ga preuzmem.
Sednem u auto, i vidim da mi gori lampica za ESP.
Dođe lik, odveze auto na dijagnostiku i kaže sve ok, "siganlizirao je sudar", oni su resetovali grešku i sve ok.
Nisu to videli dok nisam prijavio, što mi govori da niko nije ni seo u auto da vidi jel sve kako treba.

Krenem kući i čujem da se pri punom levom motanju pri kraju čuje neko grebanje. Čuje se sa leve strane, tj tamo gde je i bio sudar.
Odem sutra da prijavim, zakažu mi pregled za nekoliko dana... i konačno dijagnostika "luft na letvi".
To mi nekako nema smisla, nikakav problem sa volanom nisam imao, samo se čulo to grebanje kada se smota puno levo.
Da ne dužim dalje, sad imam problem sa odiguranjem koji mi to ne priznaje kao štetu nastalu tokom sudara, već ga tretiraju kao kvar.
Jel imao neko sličan problem? Ima li smisla da je to luft na letvi?

Lale
Domacin foruma
Domacin foruma
Poruka: 2787
Član foruma od: subota, 11. apr. 2009. u 20:22h

Re: Grebanje kod punog motanja Mondeo

Poruka od Lale » utorak, 17. maj 2016. u 21:36h

Bilo kako bilo tebi auto nije doveden u ispravno stanje.Postoje i skrivene štete koje se ne mogu videti samo vizuelnim pregledom prilikom procene.Insistiraj kod osiguranja na ovome.Ako vidiš da nema efekta reci im da će sledeće viđenje biti na sudu.Ako i to ne pomogne sledi tužba i isterivanje pravde sudskim putem.Na žalost tako je to god nas.
Slika Slika

pavko
Poruka: 3
Član foruma od: sreda, 11. maj 2016. u 16:10h
Kontakt:

Poruka od pavko » utorak, 17. maj 2016. u 21:49h

Naravno da nije doveden u ispravno stanje.
Ovo što je uradio Grand Motors je kriminalno. Javašluk da je to neverovatno.
Sutra ću ići na razgovor sa nekim od šefova i ako ću nekog da tužim, njih ću.

Mene više brine to što mi to grebanje ne liči na luft na toj letvi.

Aca06

 
Poruka: 3151
Član foruma od: sreda, 22. apr. 2009. u 11:57h

Poruka od Aca06 » sreda, 18. maj 2016. u 10:07h

Da li si uporedio zapisnik osiguranja sta treba da se radi sa racunom Grand Motorsa o izvedenim radovima. Ja sam imao situaciju na sluzbenom autu da servis nije uradio tri od sedam stavki koje je osiguranje upisalo da treba da se radi. Kad sam pitao zasto nije uradjeno oni su mi odgovorili da nije bilo potrebno da se radi ali je uredno na racunu servisa bilo sve fakturisano kao da je uradjeno. Konkretno meni su vratili stare nosace senzora za parkiranje, stari spojler i staru lajsnu na petim vratima. Provalio sam ih jer sam ja sam jednom prilikom ogrebao spojler i kad sam im pokazao gde je ogreban oni su mi rekli da je takav stigao na sta sam se ja nasmejao i pokazao im sliku iz telefona na kojoj se vidi ogrebotina. E sad je nastao muk i izvinjavanje u fazonu pa to je sluzbeni auto itd itd. Auto su odmah ostavili u servisu da zamene sve sa novim delovima. Sve ovo je moj sef sluzbenim putem prijavio MUP-u uz fotografije koje sam napravio na licu mesta. Cifra je bila oko 45000 za te tri stvari pa ti vidi koji je to tal izmedju servisa i osiguranja.
Taunus 1.3 Tc1 1974
Taunus 1.6 Tc2 1979
Orion 1.6 1986
Sierra 1.8Td Mk2 1989
Mondeo Mk2 1996 2.0i
Mondeo Mk3 2001 2.0i 107kW
Focus Mk1 2004 1.8 TDCi 74 kW restail
Fokus Mk2 2006 1.6 74 kW
Fokus MK2.5 2008 1.8 TDCI 85kW TITANIJUM S
Fusion 2006 1.4 TDCi aktuelan
Fokus mk1 2003 ST170 aktuelan
Fokus mk2 2007 ST aktuelan