Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

Ford Focus 1,8 tdci gasi se

Odeljak za mehaničke kvarove.
Pravila foruma
Svako pitanje koje traži rešenje problema, a koje ne sadrži u naslovu teme: model auta, godinu proizvodnje,tip ubrizgavanja, zapreminu i snagu motora, biće obrisano bez opomene. U poruci napisati kratak i sažet problem.

Moderator: Dragomir

Odgovori
vuletj
Poruka: 69
Član foruma od: nedelja, 25. apr. 2010. u 18:12h

Ford Focus 1,8 tdci gasi se

Poruka od vuletj » sreda, 18. maj 2016. u 09:18h

Imam problem sa Focusom.
Uvek sipam na istoj pumpi ULTRA DISEL
Upalim i vozim sve odlicno.Vozim 30 km do Kikinde.
Tamo kupim ulje i filtere i njihov Servis sve odrade.
Tesko je upalio,dok nije povukao Naftu.
Posle sam na 3 mesta u gradu stajao i imao odlicno paljenje.
Krenuo kuci i na oko 15 km voznje bez ubrzavanja,kao da se nesto culo i auto je stao.
Nisam ga mogao upaliti. Odnesem kod majstora.
Drugi dan javio da auto radi vec pola sata i vise,zagrejao se.Bez problema.
Oteram ga i 5-6 dana ga vozim po gradu.Sve odlicno.
Zena posle oko 7 dana sedne da ode na selo i na oko 18 km bez problema i bez gasa opet nesto kao cuknulo i ugasi se motor.
Majstor odmah otkrio da su 2 dizne jako slabe. Do tog trenutka je bila jedna slaba,sada su vec 2 dizne.
Sada smo jedva upalili,i na momente je auto lepo vukao,ali za tih 18 k mjedno 15-tak puta je auto chekovao i nije primao gas.
Majstor a i ja znamo,sada su lose 2 dizne imaju povratnu naftu i zato je to tako.
Pitanje,dali neko ima ideju sta bi moglo biti,jer nakon malog servisa se ta dva gasenja deslia,mada je odlicno isao,ali ne i posle drugog gasenja,ali se zna da je to zbog 2 kom dizni.
Sta se to moglo desiti,da bez ikakvih mucenja na ravnom putu,bez davanja gasa,nesto stucne i nemoze se upaliti?????
Cim ponovo pregleda kompjuterom majstor,javice mi i ako ne resi problem napisacu ovde.
Hvala na pomoci.
Jovan :( :doh:

dakiva
Poruka: 369
Član foruma od: sreda, 9. nov. 2011. u 22:33h

Re: Ford Focus 1,8 tdci gasi se

Poruka od dakiva » sreda, 18. maj 2016. u 09:57h

Druže, zar nisi čitao na forumu da treba da izbegavaš ULTRA Disel i sva ta aditivirana goriva, ljudi su imali loša iskustva sa njima, pa i ja svojevremeno i to baš na 1.8 tdci.

_TT_
Poruka: 7
Član foruma od: petak, 24. okt. 2014. u 15:10h

Poruka od _TT_ » sreda, 18. maj 2016. u 11:48h

Ja se ne slazem sa time da aditivirana goriva treba izbegavati niti da to moze da napravi problem.... TDCI motor je common rail tako da za njih je i preporucljivo sipati ta goriva koja imaju bolja mazivna svojstva i manje prljaju dizne i generalno izduvni sistem...
Ako dizne prelivaju tesko ce paliti auto. A to zasto su dizne stradale nije moguce okriviti aditivirano gorivo. Ono sto bih ja jedino rekao jese da taj Ultra D nije uopste neko kvalitetno gorivno kao ni ostala ponuda NIS-a. Radije bih uzimao od nekih drugih dobavljaca. Ima tu sad cela tema koja pumpa je najbolja pa ne bih ni pocinjao temu ovde. Generalno OMW maxxmotion, Lukoil ecto, MOL evo, ecko aviodizel.... sve je to ok i po meni bolje od NIS-a.

nikola_focus
Poruka: 1498
Član foruma od: petak, 2. mar. 2012. u 11:58h

Poruka od nikola_focus » sreda, 18. maj 2016. u 12:41h

vuletj piše:... ali za tih 18 k mjedno 15-tak puta je auto chekovao i nije primao gas...
Ako sam dobro razumeo ti si vozio auto sa takvim problemom 18000km, i gasio se 15 puta?? Kad je menjan filter goriva?? Ako ste pre toga znali da je jedna dizna losa nemoj da te cudi sto je jos jedna zveknula usput. Ako imas vremena i dovoljno para da se upustis u tu igrariju, skinite pumpu dok je auto kod majstora i sve dizne, da se to odnese na proveru, jedino to ti je merodavno. Ako ne zelis tako, onda neka majstor izmeri prelive dizni, one sa najgorim prelivom neka skine i da se repariraju. U svakom slucaju imaces trosak, a koliki zavisi od tebe :)
Ford Focus Mk1.5 1.8 TDCi Ghia
Ford Fiesta Mk5 1.4 TDCi Trend
Ford Focus Mk2.5 1.6 TDCi Trend

Vlada pop
Poruka: 900
Član foruma od: subota, 30. apr. 2016. u 00:26h

Poruka od Vlada pop » četvrtak, 19. maj 2016. u 06:57h

Verovatno kada se ugasi u voznji pocne da ti trepce lampica motora. Ako vec znas da su ti 2 dizne lose,skidaj sve dizne i pumpu i nosi na proveru kod bosiste,nazalost,mislim da je to odgovor na tvoj,tj,focusov problem. OBAVEZNO nosi i pumpu na proveru,nemoj da trazis opiljke u filteru sam,kako savetuju neki majstori,nego da se lepo proveri na stolu. Ako pumpa ima i najsitniju gresku,obavezno radi i nju (jeste skupo ali je jeftinije :) ),da nebi posle (ubrzo) ponovo radio dizne + pumpu. Govorim iz licnog iskustva. I da,ako vec dodje do sredjivanja dizni i pumpe,obavezno je i skidanje i ciscenje rezervoara,ciscenje cevi,creva,raila....da bi sve imalo smisla.
Focus 1.8 TDCi 74 kW 2004 karavan

Odgovori

Povratak na „Kvarovi i popravke“