Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

Grejač Termostata ????

Odeljak za mehaničke kvarove.
Pravila foruma
Svako pitanje koje traži rešenje problema, a koje ne sadrži u naslovu teme: model auta, godinu proizvodnje,tip ubrizgavanja, zapreminu i snagu motora, biće obrisano bez opomene. U poruci napisati kratak i sažet problem.

Moderator: Dragomir

Odgovori
ivansbb
Poruka: 21
Član foruma od: četvrtak, 6. sep. 2012. u 12:11h

Grejač Termostata ????

Poruka od ivansbb » petak, 10. jun 2016. u 18:11h

Hteo bih samo da podelim svoje iskustvo sa vama, pa se možda nađe i neki dobar savet a i možda neko bude imao neku korist od mog posta.
Da ne dužim dalje. Pre mesec - dva je počelo da mi se dešava da kada je hladan auto prilikom zaustavljanja na raskrsnici ili semaforu gde su istovremeno pritisnuti kvačilo i kočnica dođe do varijacije u broju obrtaja (kazaljka ide gore dole i auto trokira kao da će da se ugasi) a kada se zagreje auto sve radi ok. Nisam puno pažnje obraćao na to jer mi se ionako bliži mali servis pa rekoh srediću tada sve. Obzirom da za nedelju dana idem na more, uzeh da malo sredim auto i prekontrolišem vodu i ulje. Otvorim ja haubu kad ono voda ispod min., ja u čudu, dešavalo mi se i ranije da mi nedostaje voda ali mi je majstor rekao da to kao pušta na nekom spoju i ja sam to tako i prihvatio. Dolijem ja vodu, izvadim merač ulja kad ono nema ni ulja, ja još više u čudu, razmišljam kako mi nije palio lampicu ili nešto drugo. Sednem ja u auto i oteram kod majstora. Kaže on to je normalno da se potroši malo ulja, ipak pređoh 10000 km i sipa litar ulja. izvadi merač kad ono opet nema, sipa još litar i tek tada je bilo na polovini merača. Kaže on izgleda da ipak nije nešto dobro. Upalili auto terali me da turiram, gledali u auspuh kažu ne troši ulje, izvadili merač ulja i otvorili poklopac za sipanje ulja, kažu i da ne duva auto (nigde ne pršti ulje). Sluša on, sluša, kaže nema ravnomeran rad, doteraj ti auto ujutru pa da lepo pogledamo. Svrati ja na pumpu da sipam gorivo kad ono ispod mene bara, otvorim haubu a ono bušna prelivna kantica i curi voda,kao da je neko bocnuo tankom iglicom. Mislim se eto na kom spoju gubi vodu, i taman iscuri do te rupice i stane, ali je to ispod min. Doterah ja auto ujutru, ostavim i odem na posao, u međuvremenu setim se da mu javim da pogleda i šta mi lupa nazad i malo kao zanosi auto po rupama. Vratim se ja posle posla kad on kaže crko grejač termostata i pravi sve te probleme, obrisao on kao neku grešku (ništa mi pre toga nije izbacivalo na tabli) i kao to je privremeno rešeno ali trebalo bi da se menja i još 10 puta ponovio teško onom ko to bude menjao, teško se menja, jao, jao, jao. Ja u čudu, pitam kako može i gde da potroši toliko ulja zbog tog grejača a on kaže kako nema stabilnu temperaturu i ulje isparava kao kad sipaš ulje u tiganj. Gledam ja, ćutim, šta da kažem, nisam ja mehaničar nego elektroničar. Pitam jel bezbedno da idem na put tako obzirom da ne može da stigne da zameni jer je petak a ja u utorak krećem na more a on sleže ramenima i kaže šta da ti kažem. Mislim se odgovori to što te pitam ali već sam malo ispizdeo pa se suzdržavam od dalje diskusije. Uzgred ono što je lupalo nazad je crko amortizer na zadnjem desnom točku ali sam ja to već i sam pretpostavljao kao i većina vas koji čitate ovaj post pa mi za to baš i nije trebao majstor za dijagnostiku. Pitam ja koliko će da koštaju novi delovi a on kao proveriće i javiće, polovni amortizer i nov grejač (još mi nije javio). Premišljam se da li tako da krenem na put sa dvoje male dece, pa da po povratku odradim servis. Najverovatnije ću i otići jer ipak je to ford ne bi trebalo da me ostavi na putu bez obzira na kvar.

Eto to je moja tužna (nekome smešna) priča.
Ford Mondeo MK 3 1.8 Duratec HE 16V 2003 92 Kv

mbole
Poruka: 15003
Član foruma od: ponedeljak, 6. jun 2011. u 23:09h

Re: Grejač Termostata ????

Poruka od mbole » petak, 10. jun 2016. u 19:21h

Jel ti to nas malo ono... pa ko se upeca... :)

Sent from my HUAWEI SCL-L01 using Tapatalk
Djak pesak :)

911s [SK]
old-and-rare Fords fan
Poruka: 11510
Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 10:33h

Poruka od 911s [SK] » petak, 10. jun 2016. u 22:17h

I elektronirači su učili hemiju u školi, za razuliku od tog majstora koji izgleda ni kroz osnovnu nije prošao kad priča kako ulje isparava u tolikim kolilčinama hahahaha
Everything we do, it's driven by you!
Ford weist den Weg.

"When it comes to defining Ford models, never say "never"! Somewhere, somehow, there was usually an exception to prove the rules..." Graham Robson
Van piše: ...за све те буђаве фордове

mbole
Poruka: 15003
Član foruma od: ponedeljak, 6. jun 2011. u 23:09h

Poruka od mbole » subota, 11. jun 2016. u 00:05h

Alo... "grejac termostata"... ko bre koga ovde pravi blesavim?
Djak pesak :)

van
VIP
Poruka: 9046
Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 09:33h

Poruka od van » subota, 11. jun 2016. u 08:51h

Чиста ренасанса тролизма

YOmax
Poruka: 647
Član foruma od: petak, 14. nov. 2014. u 13:39h

Poruka od YOmax » subota, 11. jun 2016. u 11:54h

Upis :)

ivansbb
Poruka: 21
Član foruma od: četvrtak, 6. sep. 2012. u 12:11h

Poruka od ivansbb » subota, 11. jun 2016. u 15:58h

Nije nikakvo zezanje, izneo sam svoje iskustvo. Inače odlučio sam da idem u utorak, pa kad se vratim da teram auto kod nekog drugog majstora, ali je veoma teško naći nekog normalnog.
Ford Mondeo MK 3 1.8 Duratec HE 16V 2003 92 Kv

FM III
Vremenski policajac
Poruka: 8318
Član foruma od: četvrtak, 9. dec. 2010. u 01:19h

Poruka od FM III » subota, 11. jun 2016. u 16:38h

Za grejač termostata nemam reči :lele: .
Ali tebi svaka čast kada nisi primetio da nedostaje 2 litre ulja, a još imaš moje nemerljivo divljenje i naklon do poda na hrabrosti kada krećeš na put sa takvim automobilom i dvoje male dece u njemu.
Focus mk 3.5 1.5 TDCI 88 kW (120 ks) 2016. god. 2021-
Panter black Ford Mondeo MK3 2.0 TDDI 115KS 2002. 2010-2021
NE BRŽE OD ŽIVOTA!
(23:48:25) Iosis: njeeeh saću ja van iz ćenife pa za komp

BojanM
BOFH
BOFH
Poruka: 7122
Član foruma od: četvrtak, 5. avg. 2010. u 14:19h

Poruka od BojanM » subota, 11. jun 2016. u 17:52h

Dafuq did I just read?! :blink:
pozdrav, Bojan

Slika
Anybody going slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac... -- George Carlin

Odgovori

Povratak na „Kvarovi i popravke“