tresenje u leru
Moderator: Dragomir
-
- Poruka: 12
- Član foruma od: petak, 4. mar. 2016. u 14:31h
tresenje u leru
Molim vas za malu pomoc,
vozim FORD C-MAX 2, 2012god, 1.6 cdti, i primetio sam da mi u leru blago trese i kako pustim kocnicu na 2 sekunde i opet stisnem auto kao da krene da se gusi, i onako kao da hoce da se ugasi. Primetio sam da na semaforu u leru auto pokazuje da trosi 0.6/L sto mislim da je malo mnogo za zagrejan auto u leru, prethodni koji sam vozio je pokazivao da trosi 0.3/L.
Inace rekli su mi da je do filtera goriva, koji sam u petak zamenio i idalje je isto, samo mogu da kazem da se za nijansu smanjilo tresenje.
Ukoliko neko zna sta je, pomoc bi mi dobro dosla.
Hvala,
vozim FORD C-MAX 2, 2012god, 1.6 cdti, i primetio sam da mi u leru blago trese i kako pustim kocnicu na 2 sekunde i opet stisnem auto kao da krene da se gusi, i onako kao da hoce da se ugasi. Primetio sam da na semaforu u leru auto pokazuje da trosi 0.6/L sto mislim da je malo mnogo za zagrejan auto u leru, prethodni koji sam vozio je pokazivao da trosi 0.3/L.
Inace rekli su mi da je do filtera goriva, koji sam u petak zamenio i idalje je isto, samo mogu da kazem da se za nijansu smanjilo tresenje.
Ukoliko neko zna sta je, pomoc bi mi dobro dosla.
Hvala,
- acimzeka
- Poruka: 50
- Član foruma od: utorak, 29. okt. 2013. u 08:18h
Re: tresenje u leru
Ili je DPF filter (zbog kog se inače motor malo više trese kod TDCI) ili je EGR ventil.
Najjeftinija varijatna u startu ti je da uradiš čišćenje EGR ventila. Iako će ti majstor reći "Nema na dijagnostici ništa" instistiraj da ti to uradi.
Koliko KW ima motor? Koja je kilometraža u pitanju?
Najjeftinija varijatna u startu ti je da uradiš čišćenje EGR ventila. Iako će ti majstor reći "Nema na dijagnostici ništa" instistiraj da ti to uradi.
Koliko KW ima motor? Koja je kilometraža u pitanju?
"Ko nije vozio Forda, ne zna šta je muka"
~Jedan moj prijatelj~
~Jedan moj prijatelj~
-
Jel to utice nesto na potrosnju ? posto mislim da mi i malo vise trosi.
1.6 tdci 70kw, a presao je tacno 120.000. U petak sam mu uradio mali servis i sve filtere sam zamenio, inace jedva sam ih nasao, posto nigde u Beogradu nema filtera za taj auto. Koja je cena je to ciscenje?
1.6 tdci 70kw, a presao je tacno 120.000. U petak sam mu uradio mali servis i sve filtere sam zamenio, inace jedva sam ih nasao, posto nigde u Beogradu nema filtera za taj auto. Koja je cena je to ciscenje?
-
Takodje sam negde procitao da je plivajuci zamajac, koji sam inace zamenio pre 5.000 km, pa eto cisto da vidite koliko imam srece sa novim kolima
))))))))

- acimzeka
- Poruka: 50
- Član foruma od: utorak, 29. okt. 2013. u 08:18h
Čudi me da si našao filtere pošto bi trebalo da ih ima svuda. Kucaj na netu auto delovi ford...
Čišćenje EGR ne bi trebalo da je više od 2.000 dinara, a DPF ne bi trebalo da je više od 3.000 dinara...
Čišćenje EGR ne bi trebalo da je više od 2.000 dinara, a DPF ne bi trebalo da je više od 3.000 dinara...
"Ko nije vozio Forda, ne zna šta je muka"
~Jedan moj prijatelj~
~Jedan moj prijatelj~
-
Iskreno i ja sam se nacudio, mada trazio sam Mann-ove filtere a oni se bas tesko nalaze.
Cuo sam se sa mojim majstorom, rekao mi je malo da ga po autoputu vozim u crvenom pa da probam da produvam te ventile, a ako ni to ne pomogne da idem na ciscenje.
Al hvala u svakom slucaju.
pozz,
Cuo sam se sa mojim majstorom, rekao mi je malo da ga po autoputu vozim u crvenom pa da probam da produvam te ventile, a ako ni to ne pomogne da idem na ciscenje.
Al hvala u svakom slucaju.
pozz,