Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

Slabo radi na benzin

Odeljak za mehaničke kvarove.
Pravila foruma
Svako pitanje koje traži rešenje problema, a koje ne sadrži u naslovu teme: model auta, godinu proizvodnje,tip ubrizgavanja, zapreminu i snagu motora, biće obrisano bez opomene. U poruci napisati kratak i sažet problem.

Moderator: Dragomir

Odgovori
draganrakovica
Poruka: 234
Član foruma od: nedelja, 12. feb. 2012. u 12:36h

Slabo radi na benzin

Poruka od draganrakovica » utorak, 21. jun 2016. u 10:13h

Ford Mondeo mk3 2001.god. 2,0; 107 kw benzinac sa sekvent TNG.
Od pre neki dan sam osetio, kada startujem auto na benzin (Uvek se startuje na benzin), da auto nepravilno radi, kao ono kada ne radi jedna svećica.
Kada se malo zagreje i prebaci na TNG, potpuno radi normalno i povuče kako treba i sve je u redu.
Pre neki dan sam nešto išao do Mladenovca i prebacim ga na benzin. Počne da se muči...ne prima gas kako treba. Čak mi se u jednom momentu ugasio.
Upalim ga malo istururam...ali ništa. Opet radi nepravilno. Prebacim na gas, a on poskoči i povuče sasvim normalno.
Eto to je problem, pa vas pitam, da li je neko imao slično iskustvo i šta je uradio. Da nisu dizne u pitanju? :ford:

duratecHE
Poruka: 4277
Član foruma od: petak, 5. sep. 2014. u 12:31h
Kontakt:

Re: Slabo radi na benzin

Poruka od duratecHE » utorak, 21. jun 2016. u 11:18h

Verovatno dizne, ako na plin radi normalno. Ako se to prvi put desava probaj sa aditovom Wins za ciscenje dizni, sipa se u benzin prema uputstvu i vozis na benzin dok ne prokine. Meni uspelo na fiatu pre par godina, ako ne onda skidanje i ciscenje.
Drugi najcesci problem te vrste je benzinska pumpa jer obicno bude malo goriva u rezervoaru pa nema adekvatno hladjenje.

Послато са GT-I9301I уз помоћ Тапатока

draganrakovica
Poruka: 234
Član foruma od: nedelja, 12. feb. 2012. u 12:36h

Re: Slabo radi na benzin

Poruka od draganrakovica » četvrtak, 30. jun 2016. u 16:02h

Nisam bio pri internetu ovih dana pa nisam mogao da odgovorim ili nešto napišem.
Očistio sam dizne, ali, izgleda da mi onaj regulator pritiska na glavnoj magistrali, koji radi na vakom, nije dobar. Vidi se da mu je neko sekao onaj pipak što ide na onu rupu u magistrali i nabudžio neki regulator koji verovatno nije original i zbog toga je, verovatno, mešao benzin i gas???
Grugo, one ogrugle plastikice na donjim vrhovima dizni (suprotno od konektora) na smom vrhu dizni, dve su bile a dve nisu. Verovatno su, na svu sleću, ispale i izgorele, pa smo skinuli i one druge dve.
Privremeno smo stavili neki drugi regulator dok ne nadjem original, polovan i ispravan.
Sada dobro radi i na benzin i na gas.
Mada, ponekad, kada ga startujem, neće da upali od prve i oseti se benzin? Samo ponekad.
Inače, trudim se da uvek imam benzina u rezervoaru, ako ne pola ono nešto manje, ali nikad na minimumu.
Hvala na savetu i pozdrav!

Odgovori

Povratak na „Kvarovi i popravke“