Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

Problem sa dovodom goriva Ford Fusion 1.4 Tdci

Odeljak za mehaničke kvarove.
Pravila foruma
Svako pitanje koje traži rešenje problema, a koje ne sadrži u naslovu teme: model auta, godinu proizvodnje,tip ubrizgavanja, zapreminu i snagu motora, biće obrisano bez opomene. U poruci napisati kratak i sažet problem.

Moderator: Dragomir

Odgovori
pssrycceho
Poruka: 8
Član foruma od: utorak, 16. feb. 2016. u 18:24h

Problem sa dovodom goriva Ford Fusion 1.4 Tdci

Poruka od pssrycceho » četvrtak, 23. jun 2016. u 12:54h

Pozdrav svima. Imam jedan problem auto mi vec dve nedelje ne radi zadnjih par dana je kod majstora. Desava mi se posle duzeg vremena kad stoji da auto jednostavno nece da upali tek posle par verglanja kao da nema goriva. Do skoro je radio tako od skoro nije hteo ni tako dok mi se majstor javio nije hteo da pali. On je zamenio dva creva koja su pukla malo. I rekao da je OK odemo juce do kola kad on opet nece da upali. On sad sumnja na pumpu visokog pritiska. E sad da kazem samo jos da u toku voznje kad upali i posle nemam nikakvih problema ni ne stuca nikakav problem da slabije vuce. Citao sam da je neko imao slican problem ali radio sam mali servis prosle godine u septembru menjan je filter goriva presao sam mozda 4000km pa me zanima ima li neko neki predlog? Hvala vam unapred

mbole
Poruka: 15003
Član foruma od: ponedeljak, 6. jun 2011. u 23:09h

Re: Problem sa dovodom goriva Ford Fusion 1.4 Tdci

Poruka od mbole » četvrtak, 23. jun 2016. u 13:24h

Negde vuce vazduh.
Mozda filter nije lepo postalvjen, mozda je kuciste filtera (ako postoji na tom modelu), neko trece crevce, prelivna crevca... ima brdo toga sto treba da se pregleda pre pumpe.
Djak pesak :)

pssrycceho

Poruka od pssrycceho » petak, 24. jun 2016. u 00:11h

Rekao sam mi da promeni filter goriva, rekao je da jebstavio i jedno nepovratno crevo na dovod goriva. Rekao je da vozam par dana da vidimo. Jako je korektan. Videcemo dal ce ovo pomoci. Mada mi je rekao da su mi i ostala creva dosta ishabana tako da cu uskoro menjati sva creva to je on primetio. Moguce ako ovo ne upali u skorije vreme da cu menjati sva creva da vidimo i to. Mada sam njih i planirao menjati cim mi je rekao

pssrycceho

Poruka od pssrycceho » sreda, 29. jun 2016. u 21:29h

Da javim zamenjena creva i filter goriva auto i dalje kad odstoji vise od 6 sati nece da upali iz prve nego iz drugog do osmog verglanja. Kaze mi majstor da il je pumpa visokog pritiska ili nesto sa elektronikom ima neko jos neku ideju??

mbole
Poruka: 15003
Član foruma od: ponedeljak, 6. jun 2011. u 23:09h

Poruka od mbole » sreda, 29. jun 2016. u 23:21h

Stavi privremeno providna creva, pa vidi gde se skupljaju mehurici.
Djak pesak :)

pssrycceho

Poruka od pssrycceho » četvrtak, 30. jun 2016. u 20:45h

Probacu sa tim. Vidis tako nesto mi nije palo na pamet. Imam jos jedno pitanje secam se pre kad sam otvarao da sipam dizel izlazio je vazduh iz rezervoara a sad ne izlazi primetio sam pre par meseci mozda to ima neke veze sa celim ovim problemom. Tnx unapred

Nedeljkovic
Poruka: 4734
Član foruma od: sreda, 27. apr. 2016. u 22:34h

Poruka od Nedeljkovic » petak, 1. jul 2016. u 09:54h

Ja sam imao slican problem na Mondeu 4, kod mene je bila pukla gumica koja dihtuje izmedju casice i filtera goriva, ali to sto kazes da cujes mehurice iz rezervoara je vrlo zanimljivo jer je meni majstor negde sa donje strane gurao neko crevo u rezervoar dok sam ja slusao da li se cuju mehurici... Ne znam tacno sta je ispitivao time ali je pokusao da pronadje uzrok problema
Ford Mondeo Mk4 1.8TDCi (2012 - 2020)
Ford Focus Mk2.5 1.6TDCi (2018 - ...)

Odgovori

Povratak na „Kvarovi i popravke“