Ford Mondeo Mk1 Problem sa paljenjem
Moderator: Dragomir
- Stefan_93
- Poruka: 1539
- Član foruma od: petak, 15. apr. 2016. u 23:15h
Ford Mondeo Mk1 Problem sa paljenjem
Pozdrav svima. Imam problem sa paljenjem inace se radi o Ford Mondeo mk1 prve generacije, 2.0 dohc. Menjali smo Rebrasti kais na motoru i dihtung kartera zbog ulja koje je curilo. Radi se o tome što auto neće da upali uopšte samo vergla i nista vise. Ne baca struju uopšte na svecice kako bi pokrenuo motor već samo vergla. Mislio sam da je bombina i zamenio je ali opet ista priča. Otišao do servise rekli su da je otišao kompjuter ali ne verujem, da jeste onda ne bi imao struju uopšte, ni svetla ni centralno zaključavanje niti ostalo. Zanima me vaše mišljenje ako je neko imao sličan problem da mi odgovori šta i kako, da li je možda do senzora na radilicu ili nekog drugog senzora čisto da znam na čemu sam. Inače sam sa Kosova i ovde kod nas nema ovlašćenih servisa uopšte, kako bi auto priključio na diagnostiku kako bi utvrdio šta je kvar. Sumnjam da je neki senzor otišao, ali svakako želim da čujem vaše mišljenje?! Veliki pozdrav.
- 911s [SK]
- old-and-rare Fords fan
- Poruka: 11510
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 10:33h
Re: Ford Mondeo Mk1 Problem sa paljenjem
Prvo nam definiši šta ti nazivaš rebrastim kaišem? Taj motor ima dva kaiša sa rebrima, ali na jednom su rebri poprečni, a na drugom uzdužni.
Može biti i da je kompjutera, postoji mnogo različitih problema koje kompjuter može prouzrokovati, ali sve ovo je "priča na slepo".
Može biti i da je kompjutera, postoji mnogo različitih problema koje kompjuter može prouzrokovati, ali sve ovo je "priča na slepo".
Everything we do, it's driven by you!
Ford weist den Weg.
"When it comes to defining Ford models, never say "never"! Somewhere, somehow, there was usually an exception to prove the rules..." Graham Robson
Ford weist den Weg.
"When it comes to defining Ford models, never say "never"! Somewhere, somehow, there was usually an exception to prove the rules..." Graham Robson
Van piše: ...за све те буђаве фордове
- Stefan_93
- Poruka: 1539
- Član foruma od: petak, 15. apr. 2016. u 23:15h
Re: Ford Mondeo Mk1 Problem sa paljenjem
Poprečni kais je u pitanju, sa 131 zubac. Pronašli smo kvar, napukao je senzor koji dolazi kod radilice. On ne daje kontakt, ostalo je sve u redu. Hvala u svakom slučaju.