scorpio instrumenti
Moderator: Dragomir
- rokki
- Poruka: 188
- Član foruma od: nedelja, 2. avg. 2009. u 18:02h
Re: scorpio instrumenti
hvala za šemu, upravo tako sam i ja spojio na akumulator i kazaljke su se pomjerale dok je instrument bio vani...sad samo trebam ispitat da li struja dolazi do table, sad kad mi je jasnije šta je šta i gdje da tražim koju žicu...
- mbole
- Poruka: 15003
- Član foruma od: ponedeljak, 6. jun 2011. u 23:09h
Izmeri da li izmedju mase i ovovg levog pina (8-15V) imas napon, ako imas, crko integralac, ako nemas trazi dalje.
Djak pesak 

- rokki
- Poruka: 188
- Član foruma od: nedelja, 2. avg. 2009. u 18:02h
e drugari, dobra vijest! proradili su, i to oba instrumenta...da me pitate šta je bilo ne bih sa sigurnošću mogao reći, ali ukratko: par puta sam prstom pomjerio kazaljke gore-dole i primijetio sam da se ne vraćaju, nakon par pomjeranja počele su se vraćati, spojio sam sa dovoda table žice onako divljanerski i pomjerile su se... zaključujem da je bilo zaglavilo od stajanja ...sve spakovano, probano i radi! usput promijenio i gljivu temparature jer nije valjala, što sam tek otkrio...zahvaljujem svima koji su se interesovali mojim problemom i pomagali mi!!!!! 

-
- Poruka: 45
- Član foruma od: sreda, 20. jul 2016. u 18:27h
Posto vec postoji tema ja cu se nadovezati na nju , kod mene je problem sa istim instrumentima ali se drugacije manifestuje , naime temperatura i nivo goriva nekada rade a nekada ne , prosto prorade u toku voznje po neki put , da li je neko imao ovaj problem i da li zna za resenje ( napomenucu jos da sam auto kupio sa ovom tablom i da sam kupio jos jednu tablu koja se isto ponasa ) ?
Unapred zahvalan na pomoci ( mozda neko zaradi
) 
Unapred zahvalan na pomoci ( mozda neko zaradi

- Markedjani
- Predsednik kluba
- Poruka: 21582
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 11:14h
Dobra stara instalacija.
Treba ti el. šema instalacije i polako tražiš gde je prekid... vrlo moguće da sama kutija sa osiguračima pravi problem pošto im je to boljka.
Treba ti el. šema instalacije i polako tražiš gde je prekid... vrlo moguće da sama kutija sa osiguračima pravi problem pošto im je to boljka.

Venetia Red, '81 Ford Taunus 1.3
Diamond White, '91 Ford Sierra 2.0 DOHC 4x4
Vozim besan auto od 1000 maraka!
-
Znam vec sam se susreo sa time , menjao sam sve sijalice napred kao kre*en ....
Pitanje je gde naci semu za dizela kad ih u Srbiji sa sve mojim ima jedno 4 komada .....

- Scorpio 696
- Poruka: 1383
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 10:43h
Ja sam uspeo da nadjem sheme za modele '92
Malo se razlikuju od starijih ali se moze skontati princip povezivanja.
Pomaze li ovo?
Malo se razlikuju od starijih ali se moze skontati princip povezivanja.
Pomaze li ovo?

Kôd: Označi sav tekst
http://www.mediafire.com/download/zq37q22azg0dbok/Shema92.pdf
- 911s [SK]
- old-and-rare Fords fan
- Poruka: 11510
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 10:33h
Ne treba šema za to, prosto je. Oba instrumenta imaju po 3 kontakta. Oba instrumenta imaju dve zajedničke veze:
- na 12V + kada je dat kontakt (koji dele sa sijalicama za punjenje akumulatora i pritisak ulja)
- na masu (koju dele sa sijalicama za osvetljenje cajgera).
Treća veza sa svakog instrumenta ide na odgovarajuće davače za te instrumente.
Problem je ili u +12V koji dolazi sa kutije osigurača ili u masi. Utvrdićeš po tome šta još ne radi od sijalica sa kojiam dele veze. Ako sve te sijalice rade, može biti i do prekida u samoj štampi sa zadnje strane cajgera.
- na 12V + kada je dat kontakt (koji dele sa sijalicama za punjenje akumulatora i pritisak ulja)
- na masu (koju dele sa sijalicama za osvetljenje cajgera).
Treća veza sa svakog instrumenta ide na odgovarajuće davače za te instrumente.
Problem je ili u +12V koji dolazi sa kutije osigurača ili u masi. Utvrdićeš po tome šta još ne radi od sijalica sa kojiam dele veze. Ako sve te sijalice rade, može biti i do prekida u samoj štampi sa zadnje strane cajgera.
Everything we do, it's driven by you!
Ford weist den Weg.
"When it comes to defining Ford models, never say "never"! Somewhere, somehow, there was usually an exception to prove the rules..." Graham Robson
Ford weist den Weg.
"When it comes to defining Ford models, never say "never"! Somewhere, somehow, there was usually an exception to prove the rules..." Graham Robson
Van piše: ...за све те буђаве фордове
-
Hvala na pomoci svima , prema opisanom bice da je problem u stampi jer sve ostale lampice uredno rade ...