zdravo momci ,imam problem sa mondeo mk3
e ovakoo
vozio sam auto ,i odjednom je upalio lampicu grijaca i prebacio u safe mod,tj prestao normalno da radi ,da vuce
odveo sam auto kod majstora,rekao mi je da je ocitao gresku 4 cilindra ,i objasnio kako je u pitanju ili da je neka dizna izgubila kod ,ili da je kompjuter crkao.
desava se sledece,dizne nisu bile u pitanju vec taj kompjuter,koji smo zamjenili ,medjutim taj kompjuter je od mondeo koji je noviji za par mjeseci od mog ,i
auto ne radi isto kao prije,ne vuce isto ,obrtni momenti se ponasaju drugacije,cuje se zveketanje u ubrzavanju ,sta da radim,da popravljam moj kompjuter ako je u mogucnosti ,ili da trazim neki koji pase mom autu,,pozdrav iz crne gore
mondeo problem kompjuter ubrizgavanja goriva
Moderator: Dragomir
-
- Poruka: 3
- Član foruma od: četvrtak, 1. sep. 2016. u 21:36h
- mbole
- Poruka: 15003
- Član foruma od: ponedeljak, 6. jun 2011. u 23:09h
Re: mondeo problem kompjuter ubrizgavanja goriva
Jel ste ukodirali tvoje dizne u taj novi racunar?
Djak pesak 

-
- Poruka: 3
- Član foruma od: četvrtak, 1. sep. 2016. u 21:36h
jesmo ,bar mislim da jesmo,jer ja se ne razumijem ,to je majstor radio ,procitao kodove na njih ,i posle ih unio
- Zelj@
- Poruka: 529
- Član foruma od: nedelja, 19. jun 2011. u 20:56h
Jesi siguran da dizn(a)e nisu problem?!
To što ti loše vuče i pritom zvekeće mi djeluje kao da radi na tri cilindra pa se muči....
Ja sam imao iste simptome,upalila se lampica grijača,auto loše vuče,dijagnostika pokazuje grešku 4 cilindra,mada koliko sam shvatio čitajući forum, kad je dizna u pitanju dijagnostika (valjda) uvijek izbacuje takvu grešku.
Meni je jedan takav majstor odmah dao dijagnozu,novi kompjuter i dizna da se mijenja,srećom pošao sam kod drugog koji drži i otpad,čovjek je ubacio polovnu diznu,kodirao je i evo još uvijek sve ok,tačno godina dana
Trebao bi provjeriti dali je svaka dizna ispravna,osim ako to već nije ustanovio,tj ako je siguran da je do komp-a
Ali ako si u poslednje mjesec-dva imao problem da ti se pali povremeno lampica,onda će prije biti da je dizna,možda griješim...
To što ti loše vuče i pritom zvekeće mi djeluje kao da radi na tri cilindra pa se muči....
Ja sam imao iste simptome,upalila se lampica grijača,auto loše vuče,dijagnostika pokazuje grešku 4 cilindra,mada koliko sam shvatio čitajući forum, kad je dizna u pitanju dijagnostika (valjda) uvijek izbacuje takvu grešku.
Meni je jedan takav majstor odmah dao dijagnozu,novi kompjuter i dizna da se mijenja,srećom pošao sam kod drugog koji drži i otpad,čovjek je ubacio polovnu diznu,kodirao je i evo još uvijek sve ok,tačno godina dana
Trebao bi provjeriti dali je svaka dizna ispravna,osim ako to već nije ustanovio,tj ako je siguran da je do komp-a
Ali ako si u poslednje mjesec-dva imao problem da ti se pali povremeno lampica,onda će prije biti da je dizna,možda griješim...