Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

problem "hucanja" u motoru kod fokusa 1.8tdci

Odeljak za mehaničke kvarove.
Pravila foruma
Svako pitanje koje traži rešenje problema, a koje ne sadrži u naslovu teme: model auta, godinu proizvodnje,tip ubrizgavanja, zapreminu i snagu motora, biće obrisano bez opomene. U poruci napisati kratak i sažet problem.

Moderator: Dragomir

Odgovori
mapetcg
Poruka: 3
Član foruma od: petak, 7. okt. 2016. u 02:51h

problem "hucanja" u motoru kod fokusa 1.8tdci

Poruka od mapetcg » petak, 7. okt. 2016. u 13:51h

Zdravo svima,
prijavio sam se na forum u nadi da cu uspjeti rijesiti problem hucanja u motoru kod mog fokusa 1.8tdci iz 2002 god.
Problem traje vec godinu dana i nijedan majstor nije uspio da otkrije uzrok.Cak sam i bespotrebno promjenio novi lanac (300 eura) i neku membranu od iberlaufa jer je moj burazer mislio da je je to u pitanju kad se na forumu susreo sa slicnim problemom.
U pitanju je hucanje u motoru koje se javlja kad se postigne radna temperatura i to najcesce kad se auto ugasi posto je zagrijan pa se ponovo krene.Zvuk se javlja pri 1800-2000 okretaja i prvi put sam to primjetio prije vise od godinu dana, poslije zamjene vakum pumpe.Svi spaneri su u redu,bosh pumpa i dizne su servisirane,zamjenjen je i novi alternator.Naime,zadnju godinu sam ulozio u auto vise nego sto mu je prodajna cijena na trzistu.Auto vuce odlicno,nema nikakvih smetnji osim tog iritirajuceg zvuka kojemu vec 4 razlicita majstora ne mogu da ustanove uzrok.
Taj zvuk se ne javlja uvijek,kratko traje i nije konstantan pa ga je i tesko dijagnostikovati.Javlja se jednako i kad je motor u leru i u voznji, kad je auto zagrijan i na nekih 1800-200 obrtaja.
Predpostavljam da je u pitanju nesto bezazleno i u vezi sa vazduhom i uljem ali kao sto rekoh vec nekoliko majstora ne moze da ustanovi ni odakle zvuk dolazi a kamoli koji je uzrok.
Zanima me dali je neko imao slican problem ili ima neku ideju za rijesenje ove "misterije".Hvala unapred.

dax92

 
Poruka: 7633
Član foruma od: ponedeljak, 11. apr. 2011. u 13:12h

Re: problem "hucanja" u motoru kod fokusa 1.8tdci

Poruka od dax92 » petak, 7. okt. 2016. u 14:07h

Ako mislimo na isti zvuk, verovatno je cev jedna u karteru pomerena.
Treba skinuti karter i pogledati stoji li kako treba cev za dovod ulja u blok motora. Pisano je par puta vec o tom problemu ovde po forumu..
Focus ST170
Focus SVT
Markedjani piše:druže ford je to... mogu da uđem kroz pod ko dingospo hahahaha
macaneli piše:ide bolje zato sto mk1 ima dusu lol
totti piše:Vidi... Ti bi sa tvojom kornjačom mogao da igraš kolo oko ove, ne bih se potezao ni na 20 metara lol

mapetcg
Poruka: 3
Član foruma od: petak, 7. okt. 2016. u 02:51h

Poruka od mapetcg » petak, 7. okt. 2016. u 15:24h

Zvuk se javlja na kratko i samo ponekad kad je motor ugrijan.Nije zujanje,zveckanje,i sl. nego klacican huk,hucanje kao da je vazduh u pitanju

bane1967
Poruka: 346
Član foruma od: subota, 6. avg. 2011. u 10:43h

Poruka od bane1967 » petak, 7. okt. 2016. u 15:50h

Mislim da ti je "dax92" lepo objrsnio kako da rešiš problem...to je stara boljka fokusa.

nikola_focus
Poruka: 1498
Član foruma od: petak, 2. mar. 2012. u 11:58h

Poruka od nikola_focus » petak, 7. okt. 2016. u 18:06h

Kako te naterase da zamenis lanac zbog tog zvuka??? Pod uslovom da je to taj isti zvuk :)
Ford Focus Mk1.5 1.8 TDCi Ghia
Ford Fiesta Mk5 1.4 TDCi Trend
Ford Focus Mk2.5 1.6 TDCi Trend

YOmax
Poruka: 647
Član foruma od: petak, 14. nov. 2014. u 13:39h

Poruka od YOmax » petak, 7. okt. 2016. u 19:16h

Majstorska pogan :D

Odgovori

Povratak na „Kvarovi i popravke“