Lampica ulja
Moderator: Dragomir
-
- Poruka: 65
- Član foruma od: nedelja, 22. maj 2016. u 17:39h
Lampica ulja
Pozdrav drustvo. U pitanju je Ford Fokus 1.8tdci 2002. E ovako, nakon zamene ulja i filtera ulja, znaci popodne zamenjeno dok sam stigo kuci i na ler pocne da mi blinka lampica za ulje, cim dam gas odmah se ugasi, da napomenem da je u motoru bilo.ulje total 10-40, a sad je ford formula 5-30 jer prvi put kad sam.menjao nisam znao da treba 5-30 a majstor mi nije reko, tek kasnije sam saznao da u forda ide 5-30. Sutra dan kad sam upalio ugasio je lampicu, sve normalno vozio i nista, naravno ima ulja u motoru to sam vec proverio
posle toga mi je jos dva puta se tako desilo kad se zagreje auto . Onda sam promenio davac pritiska ulja i on odma upali lampicu za ulje u leru, cim dam gas ona se ugasi. Izmeren pritisak ulja on na leru 0,5 a na 2000 obrtaja majstor kaze 1,6 e sad on je gledao u kazaljku, kad ga isturiram nabije i 2,6. E sad sta mi je ciniti, da li je do filtera, pumpe za ulje ili nesto jos gore. Hvala unapred.

Ford Fokus 1.8 tdci 85kw 2002 Ghia
- pancerFF
- Poruka: 1076
- Član foruma od: utorak, 14. avg. 2012. u 14:38h
Re: Lampica ulja
S ozbirom da se to pocelo desavati nakon zamene filtera, prvo kreni od njega. Koji filter je stavljen?
Ford Focus MK1.5, 1.8 TDCi - 74kW, 2003.
-
Mislim da je BOSH ali nisam siguran majstor je to narucivao. Znam samo da je beli. Odmah nakon zamene, kazem popodne zamenjeno dok sam.presao 20km i stanem na ler ona blinka
-
- Poruka: 2063
- Član foruma od: subota, 2. jun 2012. u 22:32h
- Kontakt:
Moj tip je pumpa za ulje.
Gusce ulje lakse nabija pritisak pa ti zato nije palio lampicu ranije.
Koliko ulja si sipao?
Edit: citam na netu da je bilo ljudi sa slicnim simptomima i da je filter bio problem.
Gusce ulje lakse nabija pritisak pa ti zato nije palio lampicu ranije.
Koliko ulja si sipao?
Edit: citam na netu da je bilo ljudi sa slicnim simptomima i da je filter bio problem.
-
5,5 litara. Malopre majstor na autodati ako sam lepo napisao gledao parametre i pise na 2000obrtaja treba biti 1,5bari, sto je on i izmerio kod mene, ali na leru mi treperi lampica samo kad se zagreje i to dosta. A kad sam stavio novi davac pritiska on je odma upalio lampicu. Dal je moguce da neki od senzora nije dobar ili cak da je filter los, jer mi se to pocelo desavati odmah nakon zamene ulja i filtera.
-
- Poruka: 1781
- Član foruma od: utorak, 17. nov. 2015. u 17:29h
Proveri davac pritiska ulja, mozda on pravi problem. Meni je tako bili i promenio sam 2 i evo vec 10k km nemam problema.
- Dragomir
- Oficijalni serviser
- Poruka: 5503
- Član foruma od: ponedeljak, 2. mar. 2009. u 23:21h
Problem ti je najverovatnije u karteru(razdvojile se cevi )
Potrazi na forumu ima vec gde sam objasnjavao sta treba uraditi
U taj motor ide 5w30 bez obzira koliko je preso
Potrazi na forumu ima vec gde sam objasnjavao sta treba uraditi
U taj motor ide 5w30 bez obzira koliko je preso
Ako si zavrsio fakultet ne znaci da si covek
-
Stavio sam druze novi i na njega je mnogo ranije upalio lampicu na leru, znaci nije se lepo ni zagrejao. Opet izmeren pritisak na ler cas ima 0,5 cas ima 0,9 kad dam gas na 2000 obrtaja ima 1,6 pa i nekad vise ne mogu da ocenim lepo, sto i pise u autodati 2000obr/1,5bari. Gosn Dragomire i ja sam na to pomislio jer nekad mi bas ruzno zazvizdi ali ne stalno, citao sam taj tvoj post. Ali opet kazem nekad mi mnogo ruzno zazvizdi a nekad normalno onako turbina. A citao sam u tom postu da zvizdi kad je to crevo ispalo. Sutra majstor skida karter i javljam sta bi
-
Cao drustvo, problem je resen, veceras vozio presao 30 km nije palio lampicu. Problem je bio u cevima o kojima je gospodin Dragomir pricao/pisao. Izgleda kao da su ok a nisu bila, eto informacija za sve. Jos jedan dokaz Dragomirove strucnosti. Moram da ga pohvalim, da nije bilo njega sad bi menjao i pumpu i ko zna sta jos. Znamo i kako je problem nastao ali to je sad, bitno da je resen. Pozdrav