Problem sam naveo u nazivu teme. Radi se o Fiesti 1.1 Ghia 1990 benzinac. Kad kazem trosi, znaci TROSI do bola. Presao sam s njom oko 5k i mislim da sam za to vreme sipao oko 5l. Pritom ne curi nigde. Osim toga, slabo vuce tj ne ide uzbrdo (uz Jabuku nije htela brze od 50kmh a ogranicenje 80kmh

Odem sad kod drugog majstora, ovde u Bg-u, i covek mi kaze da je problem u prvom cilindru (pre toga sam primetio da je na svecici na tom cilindru pustila malo ulja) tj ne radi taj cilindar. E sad, on meni kaze da bi trebalo da platim nekih 350E da se to sredi. Nisam bas sve zapamtio, a on mi nije napisao, ali spomenuo je hilzovanje bloka, mislim i hilzovanje klipova, zamenu karika, nekih letecih i lezecih cega god, dihtunga i mozda jos nesto a mozda i nista vise (ne znam da li sam vam vec rekao, ali ja sam duduk za mehaniku). Uglavnom, posle toga, kaze, imam jos sigurno 70k da predjem, znaci isplati se da ulozim ako planiram da ga vozim jos 4-5 godina.
Mene interesuje da li je to realno, da to toliko kosta i da cu moci da ga jos toliko vozim. Da li ima veze ko ce to da uradi? Imam poverenja u ovog majstora. (ne znam da li sam vam vec rekao, ali ja sam... da, jesam). Tata mi kaze da bi trebao da potrazim i drugo misljenje, pa eto, ja ga ovde trazim.
dodatne informacije o autu: kupljen iz Italije 2001. i od tada do sad presao oko 65k, vozila ga moja tetka nedeljom do crkve i nazad (pardon, ne prodajem auto). Koliko je zabar sa njim presao ne znam jer kilometar sat ima samo 5 cifara, na zalost (ili srecu, zavisi od ugla gledanja).
Hvala svima koji ce procitati ovaj moj post, hvala jos jednom na odgovorima a najvise hvala za neki koristan savet.
Ovo je moj prvi post (a kao sto ste verujem vec zakljucili i moj prvi auto) pa sam mozda nesto vazno zaboravio da napisem, rado cu dopuniti informacijama koje vam trebaju. (samo me za godine ne pitajte!!!)
P.S. nisam mozda bio sazet kao sto pise u uputstvu, snaga motora je 39KW a ubrizgavanje je (ne znam da li sam vam vec rekao, ali ja sam duduk za mehaniku).