Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

Fiesta prokisnjava

Odeljak za mehaničke kvarove.
Pravila foruma
Svako pitanje koje traži rešenje problema, a koje ne sadrži u naslovu teme: model auta, godinu proizvodnje,tip ubrizgavanja, zapreminu i snagu motora, biće obrisano bez opomene. U poruci napisati kratak i sažet problem.

Moderator: Dragomir

Odgovori
Goranson
Poruka: 14
Član foruma od: subota, 15. okt. 2016. u 14:15h

Fiesta prokisnjava

Poruka od Goranson » subota, 15. okt. 2016. u 14:45h

Pozz, e ovako imam problemcic sa svojim Fordicem pa ako ko zna kako bi mogao da bude rijesen hvala, a ako ne zna opet hvala :) Dakle u pitanju je sledece: kada pada kisa kod mene auto prokisnjava :) znam da je mozda smijesno ali tako je. Pogledao sam malo kedere i cine mi se ok, mada moram priznati da nisam detaljan bio. A da, prokisnjavanje je nazad kod gepeka. A kako to izgleda pogledajte i sami

Slika

mbole
Poruka: 15003
Član foruma od: ponedeljak, 6. jun 2011. u 23:09h

Re: Fiesta prokisnjava

Poruka od mbole » subota, 15. okt. 2016. u 15:57h

Ne verujem da je ovo od kedera.
U sustini keder nije tu da zadrzi vodu, vec to radi "oluk" koji ide celim obimom otvora gepeka.

Prvo, jel se ovo desava i kad auto stoji i pada kisa, ili samo kad ga vozis? Posto prvo sto mi pada napamet je da ovo uopste nije voda, vec tecnost za pranje stakla. Koliko se secam, taman tuda prolazi cevcica.
Djak pesak :)

Goranson

Poruka od Goranson » subota, 15. okt. 2016. u 17:04h

Nisam siguran da li se desava samo u voznji ili i kada stoji. Danas sam primjetio u voznji, mada mislim da i kada se vozi i kada stoji.To cu da provjerim posto najavljuju kisu pa cu valjda uspjeti. A sto se tice tecnosti ja nisam nikako prao s tecnoscu zadnju sajbu pa ne znam da li moze biti od toga, tj da li je ona samo prilikom pranja prolazi tim putem, jer ako da onda od nje nije, mada cesto prednju sajbu perem :)

mbole

Poruka od mbole » subota, 15. okt. 2016. u 17:38h

Jel si ukljucivao zadnji brisac, ono na trenutak, ne da konstantno radi?
Ako jesi, koliko se secam automatski se pali i prskalica. To sto ne prska, moze da znaci upravo da je crevo ciknulo, pa piski u krov umesto gde treba.

E sad... od ostalih stvari, verovatno bi moglo da propusta negde na spoju gde su otvori za krovne nosace (ako ih imas naravno).

Dalje mi bas i ne pada napamet.

Goranson

Poruka od Goranson » subota, 15. okt. 2016. u 17:41h

Radi automatski kad se ubaci u rikverc a ako su upaljeni brisaci. To se jeste desavalo. Pogledacu crijevo i otvore ako ih ima. Hvala na pomoci i ako ima jos neko nesto za dodati neka pise :)

mbole

Poruka od mbole » nedelja, 16. okt. 2016. u 00:41h

Pomirisi tu fleku. Trebalo bi da se oseti miris tecnosti za pravnje stakla ako je ona.

Goranson

Poruka od Goranson » ponedeljak, 17. okt. 2016. u 12:22h

Nisam jos utvrdio sta je u pitanju. Nemam krovne nosace tako da od toga nije. Cini mi se da fleka nema miris od tecnosti za pranje sajbe. Jedino da skinem krovni tapacirung mada ne znam kako se skida. Pa da onda pokusam utvrditi sta je

Odgovori

Povratak na „Kvarovi i popravke“