Kako nabiti lezaj tocka
Moderator: Dragomir
- Zoka22
- Poruka: 113
- Član foruma od: sreda, 2. mar. 2016. u 14:32h
Kako nabiti lezaj tocka
Pozdrav ljudi, imam jedan problem. Interesuje me kako se pravilno treba nabiti lezaj tocka u rukavac? Da li treba zagrejati rukavac da bi se lezaj nabio, ili treba odneti samo na presu i da presa odradi svoje? S' druge strane majstor mi kaze da je opasno stavljati na presu pre predhodnog grejanja.
Da li bi ste bili ljubazni i objasniti mi celu tu materiju nabijanja lezaja, U pitanju je Ford Focus mk2 2.0 tdci. Hvala unapred
Da li bi ste bili ljubazni i objasniti mi celu tu materiju nabijanja lezaja, U pitanju je Ford Focus mk2 2.0 tdci. Hvala unapred
- sasa_f1
- Poruka: 9989
- Član foruma od: sreda, 4. maj 2011. u 23:32h
Re: Kako nabiti lezaj tocka
Moje poznavanje toga kaze sledece. Ocisti se mesto gde dolazi lezaj, nanese kap kapi ulja i pod presom to ulazi lagano. 

- Ford_III
- Poruka: 1007
- Član foruma od: nedelja, 3. nov. 2013. u 08:12h
Upravo kao sto sale kaze.
Ja prvi put cujem da se lezaj greje ali ok mozda moze i tako ali tu ima i svoje posledica ako ga previse zagrejes onda moze i da se od zagrevanja i malo iskrivi.Zato najbolje kod majstora pa na presu kao sto je i sale napisao
Ja prvi put cujem da se lezaj greje ali ok mozda moze i tako ali tu ima i svoje posledica ako ga previse zagrejes onda moze i da se od zagrevanja i malo iskrivi.Zato najbolje kod majstora pa na presu kao sto je i sale napisao
Good boys go to Heaven
Bad boys go to Pattaya
-----------------------------------------
Ford Mondeo mk3 (BWY) 2,0 TDDI
85 kw/105 chip.
Bad boys go to Pattaya
-----------------------------------------
Ford Mondeo mk3 (BWY) 2,0 TDDI
85 kw/105 chip.
- Zoka22
Nisam mislio da se lezaj greje, nego rukavac gde se lezaj nabija.
- van
- VIP
- Poruka: 9046
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 09:33h
ЈЕдино што се греје су прстенасти осигурачи лежаја на полуосовинама круте осовине . Све остало се пресује
- Zoka22
Znaci ovde nema sta da se greje, kap ulja i presa, to je to?
- Lale
- Domacin foruma
- Poruka: 2787
- Član foruma od: subota, 11. apr. 2009. u 20:22h
...i naravno da ležaj precizno krene u rukavac.Ako to nisi nikad radio bolje za početak prepusti majstoru.
-
- Poruka: 1028
- Član foruma od: sreda, 11. nov. 2015. u 20:43h
pa gde nadje tog majstora sto greje rukavac
- Zoka22
Ma neki prijatelj, do sada sam vec sve mogao da zavrsim kod drugog, ali jbg pogresi covek. Sutra se nosi kod majstora da nabije lezaj na presu, i to je to. Ovaj da popakuje sta ima, i da me ne vidi vise nikad. 

- 911s [SK]
- old-and-rare Fords fan
- Poruka: 11510
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 10:33h
Ima i tu tipova koji se presuju na hladno bez zagrevanja, informacija od davnog majstora Interkomerca.van piše:ЈЕдино што се греје су прстенасти осигурачи лежаја на полуосовинама круте осовине . Све остало се пресује
Everything we do, it's driven by you!
Ford weist den Weg.
"When it comes to defining Ford models, never say "never"! Somewhere, somehow, there was usually an exception to prove the rules..." Graham Robson
Ford weist den Weg.
"When it comes to defining Ford models, never say "never"! Somewhere, somehow, there was usually an exception to prove the rules..." Graham Robson
Van piše: ...за све те буђаве фордове