Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

grejanje kabine eskort 4 1.6 xr3i

Odeljak za mehaničke kvarove.
Pravila foruma
Svako pitanje koje traži rešenje problema, a koje ne sadrži u naslovu teme: model auta, godinu proizvodnje,tip ubrizgavanja, zapreminu i snagu motora, biće obrisano bez opomene. U poruci napisati kratak i sažet problem.

Moderator: Dragomir

911s [SK]
old-and-rare Fords fan
Poruka: 11510
Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 10:33h

Re: grejanje kabine eskort 4 1.6 xr3i

Poruka od 911s [SK] » sreda, 16. nov. 2016. u 23:13h

Na sve takve motore sa lancem ide termostat bez gumice. Ima falc u glavi u koji termostat upada onako fes.
Everything we do, it's driven by you!
Ford weist den Weg.

"When it comes to defining Ford models, never say "never"! Somewhere, somehow, there was usually an exception to prove the rules..." Graham Robson
Van piše: ...за све те буђаве фордове

stefan milanov
Poruka: 798
Član foruma od: subota, 2. apr. 2011. u 17:23h

Poruka od stefan milanov » sreda, 16. nov. 2016. u 23:22h

tako je.. ima falc i upada termostat, mada ne previse utegnuto.. sa dva prsta se izvadi sasvim lako.. mozda ima oko jedn mm lufta..mada je mozda taj luft zbog " neorginalnih" termostata... bem li ga... uglavnom grejanje i god mene relativno slabo, a i motor slabo postize radnu temp.. zna neko cenu originalnog termostata i na koliko celzijusa otvara? taj sto je bio nekad u njemu, ko zna i dali je bio original, bio je made in spain i 92 stepena c je posalo na njemu

Markedjani
Predsednik kluba
Predsednik kluba
Poruka: 21582
Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 11:14h

Poruka od Markedjani » sreda, 16. nov. 2016. u 23:40h

imaš kod, pitaj grand.

za moj auto je koštao cirka 1800 din
Slika
Venetia Red, '81 Ford Taunus 1.3
Diamond White, '91 Ford Sierra 2.0 DOHC 4x4
Vozim besan auto od 1000 maraka!

911s [SK]
old-and-rare Fords fan
Poruka: 11510
Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 10:33h

Poruka od 911s [SK] » sreda, 16. nov. 2016. u 23:43h

Vozim sad drugog Kenta, na oba je termostat upadao jedva i bez lufta, pošto se termostat lako menja promenio sam ih nekoliko jako starih polovnih čisto da bih video koji radi... i svi rade dobro. Jednom sam kupio neki nov španski koji otvara na 92 stepena, čisto da bih imao bolje grejanje kad upekne dobar minus, i treći dan sa njim mi je auto prokuvao, a narednih dana posle toga sam provalio da ne otvara odnosno otvara al na preko 100 stepeni. Onda sam vratio neki stari 40 godina i nema problema.
Everything we do, it's driven by you!
Ford weist den Weg.

"When it comes to defining Ford models, never say "never"! Somewhere, somehow, there was usually an exception to prove the rules..." Graham Robson
Van piše: ...за све те буђаве фордове

Odgovori

Povratak na „Kvarovi i popravke“