Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

Fors Focus 1.8tdci 2002 85kw-pali se lampica grejaca

Odeljak za mehaničke kvarove.
Pravila foruma
Svako pitanje koje traži rešenje problema, a koje ne sadrži u naslovu teme: model auta, godinu proizvodnje,tip ubrizgavanja, zapreminu i snagu motora, biće obrisano bez opomene. U poruci napisati kratak i sažet problem.

Moderator: Dragomir

Odgovori
adisPP
Poruka: 7
Član foruma od: ponedeljak, 21. nov. 2016. u 18:39h

Fors Focus 1.8tdci 2002 85kw-pali se lampica grejaca

Poruka od adisPP » ponedeljak, 21. nov. 2016. u 19:05h

Pozdrav svima..novi sam na Forumu,ne zamerite ako vec ima slicna tema..
Imam problem na Focusu,koji se pojavio pre par meseci u voznji je auto izgubio snagu,zablinkala je lampica grejaca,zadimio i tu je zavrsena svaka prica,vrlo tesko palio a i kad upali baci oblak dima,radi kratko kao traktor i ugasi se..Pogledalo ga ovde u Prijepolju par majstora,utvrdili da je otisla pumpa visokog pritiska..kupim polovnu,majstor zameni vozio ga mozda dva meseca opet isto..Vidim tad da nije stvar za zezanje,odslepam auto coveku koji radi samo Forda u Belim Zemljama,koji ga je i ranije odrzavao..Zakljucak sledeci:
-stradala i ova pumpa(pretpostavlja da je ovaj u PP-u nije zamenio kako treba)
-naravno i dizne..
-uz put zamenio i zupcasti kad je vec raasklopljen
-ociscen komplet sistem,ubacena pumpa i dizne sa auta s kojeg on skinuo u Italiji i zamenjen kompjuter(delphi neki,kako sam skontao on upralvlja tim sistemom ubrizgavanja)

Auto drugi,odlicno ide sve ok,do pre par dana..iz druge brzine kad sam malo ocepio gas,zadrhta i upali opet lampicu grejaca..ugasim ga,upali iz prve..Pozovem majstora za svaki slucaj da pitam dal smem da vozim,da ne zabrljam nesto pa da opet idem iz pocetka,kaze vozi slobodno ne bi trebalo da je problem koji sam imao,jer ta lampica moze da se upali jos kod minimum 5 stvari,npr mozda je senzor bregaste..
Da napomenem jos nesto,imam osecaj da se desava ponekad kad ga vozim,kad mu dam gas kao da imam u momentu prazan hod,pogotovo iz druge brzine,jednostavno sa 1000 obrtaja kao da zakoci ,pa naglo skoci na skoro 2000 obrtaja,i kao da je malo bucniji u odnosu na zvuk kad sam ga uzeo od majstora zadnji put..Uglavnom ja auto vozim,danas sam sigurno presao preko 150 km bez problema ikakvih,u svakom slucaju ce opet otici do majstora,al eto dobrodosla bi mi i neka Vasa misljenja,da mirnije spavam;-)

dakiva
Poruka: 369
Član foruma od: sreda, 9. nov. 2011. u 22:33h

Re: Fors Focus 1.8tdci 2002 85kw-pali se lampica grejaca

Poruka od dakiva » ponedeljak, 21. nov. 2016. u 19:45h

Sta je radjeno sa diznama? Nije tako jednostavna prica sa Delphi diznama, jer i kada se remontuju moraju na specijalan sto za njih da im se utvrdi kod koji se kasnije unosi u kompjuter. Ne moze to svako da radi.

adisPP

Poruka od adisPP » ponedeljak, 21. nov. 2016. u 20:27h

Dakiva,dizne su zamenjene i to komplet set..kodirane svaka..Radio je dugogodisnji majstor za Forda kojeg bije izuzetno dobar glas..

SCORPIO123
Poruka: 1028
Član foruma od: sreda, 11. nov. 2015. u 20:43h

Poruka od SCORPIO123 » sreda, 23. nov. 2016. u 11:02h

stavljene su polovne a ne nove ili remontovane

dakiva
Poruka: 369
Član foruma od: sreda, 9. nov. 2011. u 22:33h

Poruka od dakiva » sreda, 23. nov. 2016. u 12:47h

Ne razumem ovo "polovne"? Samo skinute sa drugog auta, stavljene u ovaj i ukucani kodovi koje su dizne vec imale?

Sale Sk
Poruka: 386
Član foruma od: subota, 6. avg. 2011. u 20:12h

Poruka od Sale Sk » sreda, 23. nov. 2016. u 16:11h

adisPP, zasto je mijenjan kompjuter koji upravlja diznama? Nisu se mogle ocitati vrijednosti od dizni, ili?

adisPP

Poruka od adisPP » četvrtak, 24. nov. 2016. u 21:25h

Izvinite sto kasnim..Ovako..Imao sam opciju da remontujem pumpu i svaku diznu,taj posao bi me kostao oko 700 e kod Gogica,300e pumpa i oko 100 e po dizni..Majstor mi je ponudio set dizni i pumpu koju je on skinuo sa polovnog stranca,kog je kako on tvrdi probao,auto odlicno ide,odlicno pali i sl..Izabrao sam tu kombinaciju sa polovnim delovima,znam da je gora opcija al nisam bio pri vecim parama..Sastavio covek sve,isprao komplet rezervoar i cevi,upali auto nije to to..trazio okolo sta je i nadje taj problem sa kompjuterom,zameni ga radi auto kao sat,stavi onaj moj sto je bio radi kao traktor...

Ja sam danas sam zemenio senzor bregaste,deluje mi kao da auto radi dosta bolje,nije palio lampicu..propraticu ga jos neki dan....

Sale Sk
Poruka: 386
Član foruma od: subota, 6. avg. 2011. u 20:12h

Poruka od Sale Sk » petak, 25. nov. 2016. u 00:14h

I meni je riknuo taj komp, uz dizne, i koliko sam cuo, to se bas i ne kvari, ali eto... Nadam se da ce sad biti bolje.

adisPP

Poruka od adisPP » petak, 25. nov. 2016. u 11:04h

Ja se nadam samo da je dobra pumpa,ociscen je sistem dobro sigurno..pa dizna neka i ako ode sredicu je,opet to nije sad neka ogromna investicija u odnosu na koliko me je kostalo ovo do sad

Boca
Poruka: 37
Član foruma od: ponedeljak, 7. nov. 2016. u 22:35h

Poruka od Boca » subota, 26. nov. 2016. u 02:00h

Lampica grejača se pali uglavnom kod problema sa diznama tj. urbizgavanjem. Meni je palio i nakon čišćenja konektora dizni problem je rešen. U svakom slučaju dijagnostika mora da očita grešku i da smernicu ka problemu. Na višim obrtajima, preko 3000rpm ako pali lampicu loše je ubrizgavanje goriva, preveliki pritisak, prelivanje neke dizne, loš rad pumpe visokog pritiska itd. Senzor može da napravi zbrku, kompjuter ne zna šta će, pa pali lampu. Jesi li rešio problem? ;)

adisPP

Poruka od adisPP » nedelja, 27. nov. 2016. u 17:37h

Boca,hvala na odgvoru..takvu simtomatologiju sam imao kad mi je stradala pumpa...Zemenio sam mu ovaj senzor,za sad ne pravi nikakav problem,a forsirao sam ga bas na visokim obrtajima da vidim hoce li je upaliti..Nadam se da je bio problem u ovom senzoru..

Odgovori

Povratak na „Kvarovi i popravke“