Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

Focus mk1 tdci p0251

Odeljak za mehaničke kvarove.
Pravila foruma
Svako pitanje koje traži rešenje problema, a koje ne sadrži u naslovu teme: model auta, godinu proizvodnje,tip ubrizgavanja, zapreminu i snagu motora, biće obrisano bez opomene. U poruci napisati kratak i sažet problem.

Moderator: Dragomir

Odgovori
lazark
Poruka: 13
Član foruma od: ponedeljak, 21. nov. 2016. u 10:58h

Focus mk1 tdci p0251

Poruka od lazark » nedelja, 27. nov. 2016. u 14:41h

Zdravo ljudi,

Dijagnostikovan mi je kvar na fokusu (1.8 tdci 116 konja, 2002. godiste) sa kodom kao u naslovu - "injection pump fuel metering control or fuel pump" ako se dobro secam opisa. Inace, auto je u mom posedu 4 meseca, presao sam 5k km (od ukupno 205k) km, a u servisnoj pise da je radjen remont dizni i pumpe pre 45k km. Dva puta mi se desilo da auto pocne da trokira, izgubi snagu i pocne da treperi lampica grejaca. Kada restartujem automobil sve radi ok i ponovo se moze voziti normalno. E sada, imao sam vremena da oteram do prvog majstora (Macura na Tosinom bunaru), on kaze da je elektronika na pumpi i da bi mi uzeli 400e za remont. Kaze da nisu dizne. Sve mi deluje pomalo nedoreceno da budem iskren, a to nije malo para. Znam da ste imali slicnih problema citao sam razne topike... Kod koga da teram da me ne zavlace i da to provere kvalitetno? Kakva su vasa iskustva generalno sa ovim problemom?

Pozdrav
Lazar K.

nikola_focus
Poruka: 1498
Član foruma od: petak, 2. mar. 2012. u 11:58h

Re: Focus mk1 tdci p0251

Poruka od nikola_focus » nedelja, 27. nov. 2016. u 14:47h

TDCI nema elektroniku na pumpi. Javice se neko sa preporukom za bosistu u BG, ali mora ozbiljna provera da se odradi. Gde je radjen remont dizni prvi put??
Ford Focus Mk1.5 1.8 TDCi Ghia
Ford Fiesta Mk5 1.4 TDCi Trend
Ford Focus Mk2.5 1.6 TDCi Trend

lazark

Poruka od lazark » nedelja, 27. nov. 2016. u 17:23h

U pitanju je autoservis GAGA. Kako nema elektroniku? Kako to da sve radi normalno ako se auto ugasi pa upali? :wtf:
Poslednja izmena: FM III, na dan nedelja, 27. nov. 2016. u 19:15h. Ukupno izmenjeno 1 put.
Razlog: Nema potrebe da citiriaš prethodnu poruku jer se smatra da odgovaraš na nju

adisPP
Poruka: 7
Član foruma od: ponedeljak, 21. nov. 2016. u 18:39h

Poruka od adisPP » nedelja, 27. nov. 2016. u 17:48h

Stani,upalila se lampa..ti izgasio auto i opet upalio i sve normalno radi?To ako je tako moze da se desi da nema veze sa pumpom,meni je majstor rekao da ta lampica moze da se upali iz barem 5-6 razloga..Probaj ga na veci broj obrtaja vidi hoce li je upaliti...Meni je skoro uradjen komplet servis dizni i pumpe,i pre par dana mi je ukljucio lampicu grejaca,zamenio sam senzor bregaste,evo vec nekoliko dana je ne pali..verovatno je bilo do toga..Idi prvo od sitnica,jer servis pumpe nije ni malo jeftin,jos ako je ona stradala,bacila je i opiljke tako da je pitanje kakve su i dizne

nikola_focus

Poruka od nikola_focus » nedelja, 27. nov. 2016. u 18:12h

Nema, nema, pumpa je tu da nabije pritisak a dizne su elektronski kontrolisane, i njima upravlja kompjuter koji nema veze sa pumpon visokog pritiska. Jedino sto na pumpi postoji a ima veze sa kablovima je par senzora, ali to nije elektronika, niti kosta 400 evra. Normalno je zato sto gasenjem resetujes odredjene parametre koji su uzrokovali greesku, i tako da prilikom ponovnog paljenja pocinjes od nule. To je normalno tako, i kao sto rece Adis ne mora da znaci da je skup kvar, kod mene je npr. uzrok bio los filter goriva.. Kad je radjen poslednji servis, i koji filter goriva je stavljen??

lazark

Poruka od lazark » nedelja, 27. nov. 2016. u 20:44h

adisPP piše:Stani,upalila se lampa..ti izgasio auto i opet upalio i sve normalno radi?To ako je tako moze da se desi da nema veze sa pumpom,meni je majstor rekao da ta lampica moze da se upali iz barem 5-6 razloga..Probaj ga na veci broj obrtaja vidi hoce li je upaliti...Meni je skoro uradjen komplet servis dizni i pumpe,i pre par dana mi je ukljucio lampicu grejaca,zamenio sam senzor bregaste,evo vec nekoliko dana je ne pali..verovatno je bilo do toga..Idi prvo od sitnica,jer servis pumpe nije ni malo jeftin,jos ako je ona stradala,bacila je i opiljke tako da je pitanje kakve su i dizne
Tako je, kad sam ga ugasio pa upalio sve je bilo po starom.
nikola_focus piše:Nema, nema, pumpa je tu da nabije pritisak a dizne su elektronski kontrolisane, i njima upravlja kompjuter koji nema veze sa pumpon visokog pritiska. Jedino sto na pumpi postoji a ima veze sa kablovima je par senzora, ali to nije elektronika, niti kosta 400 evra. Normalno je zato sto gasenjem resetujes odredjene parametre koji su uzrokovali greesku, i tako da prilikom ponovnog paljenja pocinjes od nule. To je normalno tako, i kao sto rece Adis ne mora da znaci da je skup kvar, kod mene je npr. uzrok bio los filter goriva.. Kad je radjen poslednji servis, i koji filter goriva je stavljen??
Poslednji servis sam uradio na 200k km, pre toga je radjen na 190k. Inace radio sam ga u ovlascenom servisu kostalo je okruglo 10k dinara. Nisam siguran koji je filter mislim da je originalan. I da pomenem da sam pola sata pre treperenja lampice grejaca (prvi put) sipao ultru D na NIS benzinskoj u Ruzveltovoj, mada sipao sam i pre ultru.

Hvala ljudi!

nikola_focus

Poruka od nikola_focus » nedelja, 27. nov. 2016. u 20:53h

U Grand Motorsu??? Onda da otpisemo filter goriva, mada je mozda navukao neko djubre. Ljudi se povremeno javljaju i prijavljuju probleme nakon koriscenja UltraD goriva, i generalno aditiviranih goriva, tako da ne bi bilo lose da sipas obican dizel par puta da vidis kako ce da se ponasa. Ja bih otisao i kod tih koji su radili dizne da popricam, mozda se ljudi sete koji je bio problem sa kolima i sta se i kako odradilo. :)

lazark

Poruka od lazark » nedelja, 27. nov. 2016. u 20:55h

U Autostadt u Cacku, nije Grand. Da dobar savet, samo da ih nadjem gde su :)

shakalkv
Poruka: 878
Član foruma od: nedelja, 12. maj 2013. u 00:07h

Poruka od shakalkv » nedelja, 27. nov. 2016. u 20:59h

U autostadu za 10.000 ugradjuju Ufi filtere ako se dobro secam. Sa originalnim je oko 14.000

SCORPIO123
Poruka: 1028
Član foruma od: sreda, 11. nov. 2015. u 20:43h

Poruka od SCORPIO123 » nedelja, 27. nov. 2016. u 23:56h

lazark piše:U pitanju je autoservis GAGA. Kako nema elektroniku? Kako to da sve radi normalno ako se auto ugasi pa upali? :wtf:
gaga na vidikovcu? Nema od toga nista

Djole
Master of Tanjirača
Master of Tanjirača
Poruka: 4947
Član foruma od: nedelja, 6. dec. 2009. u 21:39h

Poruka od Djole » ponedeljak, 28. nov. 2016. u 09:12h

Nema to veze sa aditiviranim ed moj bi se Raspao do sad pošto samo na petrolu sipam koji imaju baš samo aditiviran ed
Zategni ti njega u obrtaje i vidi dal će da se limpuje u 4oj,5oj još ako imas neko brdo još bolje

Послато са Redmi Note 2 уз помоћ Тапатока
:ford2: Mondeo MK3, Ghia X - TDCi - 96KW viewtopic.php?f=6&t=19766&start=125

lazark

Poruka od lazark » utorak, 29. nov. 2016. u 10:08h

Da, GAGA na vidikovcu.
Djole89 piše:Nema to veze sa aditiviranim ed moj bi se Raspao do sad pošto samo na petrolu sipam koji imaju baš samo aditiviran ed
Zategni ti njega u obrtaje i vidi dal će da se limpuje u 4oj,5oj još ako imas neko brdo još bolje

Послато са Redmi Note 2 уз помоћ Тапатока
Produvao sam ga u trecoj(110) i cetvrtoj (140), nista ne pisti, nista ne blinka. Frka mi je samo da ne stane negde na sred ibarske npr., inace po gradu mi nije frka...

Koji je bosista za preporuku u Bg?

Poz

mbole
Poruka: 15003
Član foruma od: ponedeljak, 6. jun 2011. u 23:09h

Poruka od mbole » utorak, 29. nov. 2016. u 11:43h

Pera Dmitrovic, na krivini kod Nove Galenike.
Djak pesak :)

polaris
Poruka: 1091
Član foruma od: ponedeljak, 9. feb. 2015. u 20:06h

Poruka od polaris » utorak, 29. nov. 2016. u 19:39h

BG Dizel
Focus Mk3 karavan 2.0 TDCI

Odgovori

Povratak na „Kvarovi i popravke“