Na mondeu mi kazaljka temperature stoji u vožnji ovako.

Ostavim auto u leru i čekam da se upali ventilator. Ventilator se upali i tada je kazaljka u ovom položaju.

image upload no limit
Grijanje mi radi uredno, ako stavim grijanje na najjače, ruku na ventilacijskim otvorima mogu držati 15 sekunda onda postaje neugodno koliko je vruće.
Kod termostata imam dva senzora temperature. Donji je za kazaljku i njega kad skinem i kratko ga prespojim dam kontakt kazaljka ode do kraja to jest do slova H.
Auto radi mirno u leru, odlično vuče potrošnja u redu.
Mjerio sam temperaturu na malo primitivan način al čisto onako orijentacijski.
Prvo mjerenje:
Nemam laserski mjerač pa sam uzeo unimjer sa sondom i sondu pričvrstio na glavu odmah ispod dekla.
Tada mi temperatura u vožnji bude 92-94 stupnja, a kada ostavim auto u leru i kad se upali ventilator na instrumentu pokaže 100 stupnjeva.
Drugo mjerenje:
Sada sondu unimjera pričvrstim na gornje crijevo od hladjaka i onda u vožnji imam 82-84 stupnja, a kada se ventilator upali prikaže 91 stupanj.
Evo slika kako "live" očitavam temperaturu motora.

windows 7 screenshot
E sad na kraju dal da mijenjam senzor temperature koji šalje informaciju kazaljci?
Nemam trenutno na ovom računalu Autodatu da vidim koje su vrijednosti otpora senzora pri različitim temperaturama da ga provjerim.